A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa paszta, krém

Vízipipa paszta

A vízipipa paszta , avagy más néven vízipipa krém, azon gondolatból indult ki, hogy mi lenne, ha elhagynánk a dohányt a vízipipa dohányból, hiszen a modern kori vízipipázásban már csak aroma hordozó szerepe van. Vegyük a ízesített melaszt és csak az kerüljön a kerámiába. Így kikerülhetőek a jövedéki adók és a dohányzást szigorító törvények, szabályozások. Maga a vízipipa ásványok ötlete is hasonlóan indult, de ott csak lecserélték a hordozót.

vizipipa paszta true_cloudz_krem-vizipipa

Németországban utánajártak a témának és megalkották a világ első, bolti forgalmazásba kerülő vízipipás krémjét, vízipipa pasztáját. Ez a márka a Hookah Sqeueeze. Fogtak egy speciális, hőálló pasztát, elkeverték glicerinnel és aromákkal. Persze egyszerűen hangzik, de a speciális hőálló vízipipa paszta elég tág fogalom.

Vízipipa krém, paszta működési elve

A működés nagyon egyszerű. A vízipipa paszta a kerámiában felhevül. Ennek hatására elkezd párologni és a glicerin gőzzé alakul. A párolgó, gőzzé váló anyag pedig magával viszi az aromát. Ezt érezhetjük a vízipipa paszta használata során. Ami a kerámiába marad, az a hőálló speciális krém, paszta.

vizipipapaszta

Vízipipa krém, paszta

Előnyök

 • Nincs dohány, így nincs nikotin!
 • Nincs kátrány sem, hiszen konkrét égés nem történik
 • Tisztább ízek, nincs dohány mellékíz
 • Jobban bírja a hőt
 • Kevés is elég belőle
 • Keverhető dohánnyal (Videón vagy fórumban)
 • Többféle kerámiával használható

Hátrányok

 • Magas ár
 • Kicsit újra kell tanulni a hővel való játékot
 • Dohányosoknak hiányozhat a nikotin és a dohány mellékíz
 • Szilárd szemcse, finom por alapú

Vízipipa paszta használata

Nagyon egyszerűen lehet használni. Miként elég sűrű, így nem folyik, még hő hatására sem. Így különféle kerámiákban egyaránt alkalmazható. Csak fogjuk a pasztát és a kerámia belső felületét, ahova a dohányt is helyeznénk, bekenjük a pasztával. Megközelítőleg a 2-3 milliméteres vastagságra törekedjünk és a kerámia peremének felső részére ne kenjünk. Hő mennyiségét illetően dohányokkal teljesen megegyezik. Azonban vigyázzunk, ezt is meg lehet égetni!

vizipipa-paszta-krem

Vízipipa paszta és krém márkák hazánkban:

Összegzés

A vízipipa paszta egy remek alternatíva azok számára, akik szeretnének Magyarországon beltéren vízipipát használni, nyilvános helyen. Korosztály nélkül vásárolható, a vízipipa ásványokkal azonos szabályozási körbe tartozik. Igen tiszta, finom és erős ízeket képes adni. A fiataloknak igen tetszetős alternatíva, melynél a szülő is biztosa tudatában lehet, hogy nem valós dohánnyal használja a gyermeke a vízipipát.

vizipipa-paszta-dohannyal paszta-vizipipahoz vizipipapaszta vizipipa paszta vizipipa-takony vizipipa-squeeze-paszta vizipipa-krem

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply