A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa online vásárláskor, rendeléskor mikre figyelj

Ezen részben tippeket olvashatsz, hogy mikre érdemes figyelni interneten történő vízipipa vásárlásakor.

vizipipabolt

 • Vásárlásnál olyan vízipipa webáruházat válassz ahol kaphatók külön kiegészítők a pipához. (üvegek, kerámiák, szénkonzol, csipesz stb. mert ezek fogyó eszközök és bizony pótlásra is szorulhatunk)
 • Olyan helyről rendeljünk, ahol minden termék rendesen be van fotózva és jól látszódnak a részletek is.
 • A második fontos szempont a pipa tömítései és forrasztásai, ezeket a képeken nézzük át. A pipa teste + üveg közötti, a szívóka + pipa teste közötti. A forrasztásoknál a következő kényes helyek vannak: pipa teste + szívóka csatlakozás, szelep + pipa teste közötti csatlakozás és a lenti cső környékén a füst ki-be áramlását biztosító lukak körüli részt nézd meg alaposan.
 • Kerámiarendeléskor figyeljünk arra, hogy van egyiptomi és líbiai pipához való kerámia is. A szír pipánál a kerámia alsó része szűkül, az egyiptominál picit szélesedik.
 • A vízipipánál nézd meg a szelepet. Egyes pipák úgymond golyósak, egy kis acélgolyó található a szelepnél. Egyes pipáknál a szívókánál is van egy golyó. Fontos, hogy a golyó rozsdamentes anyagból készüljön, a szelep + szívóka forrasztásánál ne eresszen a pipa teste, ne legyen sehol se lekopva a nikkel/króm festés ha olyan pipát választasz.
 • A szívócső adapternél nézd meg, hogy nem ereszt-e, befogod az egyik végét és fújod a másikat. Amennyiben fa díszítésű a szívóka fogórésze nézd meg, hogy ne legyen repedt. A másik vékonyabb, egyszerű végét is nézd meg, az se legyen repedt, mert ereszteni fog akkor.
 • Mindig megbízható boltból vásároljunk, figyeljünk az árakra, hogy ne legyen semmi tétel kiugróan magas áron.
 • Vásárlás előtt kérd barátaid, ismerőseid véleményét, hogy hol érdemes venni, hol találhatók normális minőségű vízipipák és elfogadható árak.
 • WebShop-ba és rendes boltban is nézd meg jól a vízipipát, hisz te vagy a vásárló, te vagy ilyen helyzetben felül. Ha nem fele neked meg akkor akár vissza is küldheted és visszaigényelheted a vízipipa teljes árát
 • A vízipipa webáruházaknak kötelességük minden termékhez felírni, hogy mi jár hozzá, milyen tartozékot csomagolnak mellé. Ezt ellenőrizd és ha hiányosság van, jelezd a tulajdonos felé.
 • Mindig ellenőrizzük 2x a rendelésnél megadott címünket és elérhetőségeinket!

Használd a garanciát! Ha valami problémád van, akkor élj a vásárlói jogaiddal!

Vízipipa rendelés leadása előtt mindenképpen látogassunk el a Vízipipa Fórum megfelelő témájába és olvassuk el a tapasztalatokat az adott webshopról.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply