A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Ice Bazooka, vízipipa jég szívófej, jégszipka

Az Ice Bazooka

Külföldön nagyon népszerűvé vált 2012 és 2013 nyarán a vízipipa füst hűtésének különféle megoldásai. Úgy is mondhatnánk, hogy divatba jött a füst hűtése. Különféle neves és feltörni vágyó márkák jöttek egymás után sorra az ötleteikkel és megoldásaikkal. Azonban a legsikeresebbnek, az ár/teljesítmény mércén egy Ice Tip nevű jéggel hűthető óriási műanyag szipka volt nevezhető. Az Ice Bazooka ennek egy hazai megvalósítása, egy amolyan hazai olcsóbb, de hasonló minőségű másolata.

ice-bazooka-jegszipka

A működési elv

Az Ice Bazooka működési elve igen egyszerű. Van egy műanyag ház, ami középen szétpattintható, majd vissza zárható. Az egyik vége vékonyabb, a másik picivel vastagabb. Az egyik fele kerül a mosható szívócső markolatába, a másikat pedig szívjuk. A belső részben egy hideg tárgy, anyag pedig lehűti a rajta átáramló füstöt, párát. Ezt az Ice Bazooka jégszipka egy speciális jégzselével teszi. A külső felületén érintkezik a vízipipa füsttel vagy párával és szívófej végére már jelentősebben hűvösebben távozik.

A hatékonyság és használhatóság

A jég szívófej meglepően érezhetően csökkenti az ízes füst hőmérsékletét. Így részben befolyásolja az ízeket is, mert több olyan íz is van, amik picit hűvösebben sokkal kellemesebbek. Persze nagy megváltásra nem érdemes várni. Egy jégzselé olyan 30-35 percig képes jelentősen lehűteni a füstöt, utána gyengül a hatékonysága és újra be kell hűteni, lefagyasztani, majd következő pipázáskor ismét mehet az Ice Bazooka műanyag testébe. Jelentős hátrány lehet viszont, hogy csak mosható szívócsövekkel használható. Illetve kis barkácsolás után bármelyikkel, azonban napjainkra a mosható szívócsövek már nagyon elterjedtek, így ez nem hiszem, hogy túl sok vízipipásnak okozna fejfájást.

Így használd az Ice Bazooka-t

 1. Tedd be minimum 6-7 órával korábban a fagyasztóba a jégzselét
 2. Tömd meg a pipát, készíts elő mindent
 3. Tedd bele a jégzselét, majd helyezd az egészet a szívócsőbe
 4. Élvezd a hűsebb füstöt!

Videó bemutató

Összegzés

Pozitívumok

 • Jól teljesít, valóban hűti a füstöt
 • Egyes ízeken sokat dob, pont a hűtés miatt
 • Ha szerencsénk van, akkor hosszú ideig szolgálhat
 • Cserélhető jégzselé
 • Zselé külön is kapható

Negatívumok

 • Egy jégzselé csak fél órát bír
 • Magas az ára
 • Fej (markolat) nehézzé teszi a szívócsövet
 • Gyakran kilukad a jégzselés
 • Csak mosható szívócsővel használható
 • Kicsit snassz a külseje

Ice Bazooka vásárlás

Amennyiben szeretnéd megtudni, hogy hol kapható a legolcsóbban az Ice Bazooka vízipipa kiegészítő, akkor nézz be a vásárlás menüpontban, melyet a felső menüsor jobb szélén találsz!

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply