A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Közös, csoportos rendelés külföldi üzletektől

, Hozzászólás ID: #99108
krampi
Felhasználó
krampi
  • Hozzászólás: 3414

Szia.

Amerikabol a szallitasi koltseg ket tenyezotol fugg. Egyreszt a rendelt cuccok sulya, masreszt pedig a szallitas modja. Az utobbinal a legolcsobb verzio az a 6-10 napos szallitas, ami szerintem siman kibirhato, nekem pl 5 nap alatt ert Magyarorszagra a csomag, plusz meg 2 nap volt mire a vamon atjutott es kiment a kezbesito postara. Igy altalaban a szallitasi koltseg egy normal sulyu rendeles eseten olyan $30 korul mozog, ha nem rendelsz nehezebb dolgokat, mint sok dohany, vagy szen, akkor meg kevesebb is lehet.

Amire erdemes odafigyelni, az az, hogy az orszagba USA-bol csak jovedeki ado fejeben lehet behozni dohanyarut, ami eleg magas. Egyeb targyakat pedig (mint itt korabban irta valaki) vammentesen $22 ertekig lehet behozni, utana mindenre raknak vamot.

A pontos folyamat majdhogynem mindenhol ugy nez ki, hogy kivalasztod szepen az oldalon az altalad rendelni kivant arukat, utana pedig a fizetes soran megadod a bankkartya adataidat es a cimedet, majd le is van rendezve a dolog. Ezekhez a rendelesekhez nem szukseges dombornyomasos kartya, annyi a lenyeg, hogy a hatoldalan, ahol az alairas talalhato legyen egy 3 jegyu digitalis kod. Ha ilyen van a kartyadon, akkor azzal is tudsz rendelni. Ha esetleg nem volna ilyen a birtokodban, akkor nehany helyen paypallal is lehet fizetni, de ezt egyre kevesbe hasznaljak, mivel jovedeki termekek utan valo fizetesert buntetik a boltot. Amit meg szoktak csinalni (de ezt csak a megbizhato boltokkal erdemes csinalni, es csak ha nem nagyon tudod megoldani maskepp), az az, hogy bankbol siman utalsz az illeto ceg vezetojenek penzt, olyan ertekben, ahogy o az arut elkuldi neked. Ezt kulon levelben lehet leegyeztetni az adott bolttal, de inkabb javaslom a bankkartyas fizetest, az a legtisztabb.

Ha tudok meg esetleg egyeb informacioval szolgalni, akkor a profilomban megtalalod az msn elerhetosegem, vegyel fel nyugodtan, es ott meg bovebben kifejtem 😀