A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A Vízipipa kortól?

, Hozzászólás ID: #81912
anegytech
Felhasználó
anegytech
  • Hozzászólás: 825
peti562 írta korábban:

én 12 évesen próbáltam ki a cigit, elég rossz környéken laktam, elég rossz körülmények között akkor még… kb a második szálnál látott meg anyukám, egész nyáron nem mehettem sehova.. aztán 7. osztály, új suli, beilleszkedés, és megint jött. rágyújtottam, aztán már nem volt megállás, most szeptember 20-án tettem le. azóta leérettségiztem, és részben a pipa segített letenni. én mondjuk úgy kötném korhoz, hogy 15-16 évesen már esetleg lehetne is néha pipázni felnőtt felügyelete mellett, mert elég balesetveszélyes..

Ezzel én is egyetértek. Az embert sem a szülő sem más nem tudja megfékezni ha nagyon ki akar próbálni valamit. Nálam sosem okozott gondot, hogy ne cigizzek, nem lettem függő, ez a nagy szerencsém. Egy ideje már én sem gyújtok rá és elég jól bírom. Viszont többet pipázom :). Ha rá akarok gyújtani én is általában arra gondolok, hogy egyrészt büdös lesz a kezem, a ruhám, a leheletem, másrészt pedig inkább otthon tömök egy pipát este.

De azért én mégis azt vallom, hogy ha lehet, akkor semmi káros szokás. Én nem tudom megállni, mert emberi természet, de aki meg tudja, azt nem szoktatom rá, sőt inkább lebeszélem. Aki cigizik, azt meg rábeszélem a pipára :).