A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Aladin Bamboocha

, Hozzászólás ID: #138419
akoska60
Felhasználó
Akoska60
  • Hozzászólás: 4255
BRoland88 írta korábban:
Hali!

Olvastam hátrébb, hogy volt valakinek gondja, hogy megrepedtek a szenek a 2 kilós kiszerelésból.

Vettem én is egy kilós csomagot és nálam is repedeznek a szenek… tapintásra teljesen száraz, mindenhol egységesen tömörített, ott törik ahol kell. Mégis, van 1-2 kocka ami először nem, de mikor már izzik a kerámián pár perce és készülök az első hamuzásra és óvatosan ráejtem a hamusra szépen letörik 1-1 darab belőle. Ettől függetlenül használható, de néha kicsit kényelmetlen tud lenni.

Az izzítás módjára tudok esetleg gondolni. Én úgy tudom csak beizzítani (jobb híján), hogy a gáztűzhely rózsája fölé réteszem azt a kör alakú vaslapot amin van 4 db pici lyuk, ezeket a lyukakat úgy állítom, hogy a láng végénél legyenek és ezekbe a lyukakba teszem a szénkockát úgy, hogy a sarka legyen a lyukba és mikor beizzik akkor jöhet a köv. sarok és így tovább… lehet, hogy túl egyenetlenül kapja a hirtelen forró hőt és kitágul, mikor meg ugye a kerámián van kicsit visszahűl és megreped.

Ettől függetlenül nagyon jó szén, teljesen máshogy izzik mint a kókusz szenek, ennek mintha csak a külseje izzana, és az korábban meg is gyullad mint a kókusz szenek.

Úgy emlékszem, hogy erről a jelenségről én írtam annak idején.

Az izzítás nálunk másképpen zajlik, / elektromos szénizzítóval/ és még is megrepedt a szén.

Más fajtáknál, / cocobrico, cococoal, coconara/ nem tapasztaltuk ezt. Ezért gondolom, hogy a bamboocha 3 kg-os kiszerelésében lévő szenekkel lehet a probléma.

Nem csak a széléről törik le apró darab, hanem volt olyan eset is, mikor a hamuzóra ejtettük, sok kicsi darabra szét esett,Egy ízben pedig szinte “szét robbant”.