A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

El Nefes vízipipadohány

, Hozzászólás ID: #151316
SteadyMan
Felhasználó
SteadyMan
  • Hozzászólás: 508

El Nefes – Málna

Csomagolás: Az 50 grammos kiszerelésben több nylon zacskóba van becsomagolva a dohány, így szinte esélytelen, hogy a melasz kiszivárogjon belőle. A külső doboz elegáns, harmónikus színezéssel, amin megtalálható minden információ a dohányról.

Értékelés: 10/10

Illat: Kibontás után erőteljes, jól felismerhető málna illat érezhető, mely még később, a doboz lezárása után is jelen volt a levegőben.

Értékelés: 10/10

Dohány állaga: Nagyon jól aprított, melaszban gazdag a dohány, leginkább a Starbuzz illetve a Serbetli márkákhoz hasonlítanám. Tömni jól lehet, nincsenek benne nagyobb darabok, így szépen elterül a kerámiában.

Értékelés: 10/10

Tesztkörnyezet: Khalil Mamoon Trimetal, HJ Alien Mini Phunnel, Razan Sultan cső, 1 réteg páncél alufólia, 3×1/3-ad Bamboocha szén, kezdetben és a végén Quadmetal hőtartó használata.

Íz: 3 – 4 perc hőtartós előmelegítés után elkezdve a pipázást azonnal intenzív málna íz fogadott. A füst kifújása után ez az íz egy inkább vegyes gyümölcs szerű utóízbe megy át, mely kellemes ugyan, de határozottan nem málnára emlékeztet. Az íz erőteljessége a pipázási időintervallum vége felé elmarad és inkább egy lágy, gyengébb ízvilágot ad.

Értékelés: 10/8

Füst: Hatalmas, sűrű füstfelhőket lehet produkálni és ez a pipázás végéig tapasztalható. A tömény füst illata intenzív, meghatározhatatlan gyümölcsös beütéssel, a kifejezetten málna illat jelenléte leginkább csak a kerámia fölött érzhető.

Értékelés: 10/10

Buzz: A dohány nem erős, így nem tapasztaltam.

Az említett felszereléssel 55 percig tartott a tömés, ebből kb. 40 percig volt markáns a málna ízvilág, ezután egy gyengébb íz volt csak jelen. Próbáltam egy kis extra hőközléssel ( 1/3-ad bamboocha) is, de nem lett erőteljesebb az aromája.

Összegezve egy figyelemre méltó dohány lett ez az El Nefes. A kipróbált málna íz is eltalált, bár nekem egy kicsit erősebb málna jelenlét jobban bejönne. Aki szereti a nem túl tömény, selymesebb ízvilágot, annak jó választás ez a dohány, nem fog benne csalódni.