A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Ki milyen különleges pipát látott?

, Hozzászólás ID: #72580
somika
Felhasználó
Somika
  • Hozzászólás: 570
FlashJack írta korábban:
Törökországi utazásom során láttam egy pár érdekességet. Sikerült is elhoznom a pipahonból egy antik 60 éves vizipipát, és egy nagyon ritka 1,4méter hosszó szívóvéggel rendlkező csövet.

Viszont az Istanbuli nagy bazárba pipaszerelmesnek bemenni életveszélyes!!!Elmondom miért:

Mert annyi mennyiségű kincset látsz hogy beleremeg a szived. Itthon néha- néha felbukkan egy-egy érdekesség erre ott meg dombokban állnak a ritkábbnál ritkább pipák.

A leggyönyörűbb amit láttam az egy kézzel készített, festett fehérporcelánpipa volt kék festéssel. De még üvegpipát is láttam… komolyan mondom Törökország esztétikaigyilkosság helyeszíne.

Egyiptom ugyanez…Elképesztő mennyiségű pipa!!!!!Odafele a gépről át kellett szálni egy buszba ami átvisz a városon keresztül a szállodáig.Komolyan mondom, azalatt az 5 km alatt láttam annyi pipát amennyiből ha mindenap egyet ki tudnék próbálni, kb. 100 éves koromig végeznék,pedig nem a bazáron keresztül mentem.És szebbnél szebbek! Tipikusan az a tradicionális formavilág mint a betty-kk.-ben, azzal a különbséggel hogy sokkal olcsóbban, és lehet rájuk alkudni!Ez még egy átlagos méretű boltnak számított!(itt vettem én is pipát):https://kepfeltoltes.hu/view/090531/DSCF2097_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Természetesen volt pár használhatatlan szuvenír pipa is,de nagyon kevés!Az inkább Tunéziában van, itt a minőségre is mennek!