A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Üveg helyett…

, Hozzászólás ID: #98443
daerlon
Felhasználó
Daerlon
  • Hozzászólás: 7

Előnyök:

– Először is… nem félti az ember 🙂 az üveg-üveget ( :gene: ) nem szívesen rakod olyan helyre, ahol odakoccanhat, megrepedhet, megkarcolódhat, műanyagnál ilyesmitől nem kell félni.

– Több víz fér bele. Ez azért jó, mert ha telepakolom jéggel, akkor a nagyobb mennyiség miatt később olvad fel, tovább biztosítja a hideget 🙂 Valamint a víz tovább “bírja”, nem lesz émelyítően koszos-sárga rövid időn belül.

– Több füst fér bele! Ez nem tudom, hogy jó vagy semleges, de semmiképp sem hátrány 😀

– Növeli a pipa magasságát, ergo földön álló pipa és ágyon ülő ember esetén nem kell minden szívásnál óvatosan bedőlni, nehogy felborítsuk. 😀 Ennél fogva persze instabilabb is, de a sok víz (több mint egy liter :)), ami belekerül, ezt kiegyensúlyozza.

– Cserélhetőség. Ha az üveg elhasználódik (lást lent), lemész a boltba, vagy félreraksz néhányat, ha a család éppen ezt issza 🙂

Hátrány:

– A műanyagba “beleeszi” magát a kosz, tehát az üveg idővel elhomályosul, valamint a rész, ahova a füst kerül, elszürkül / barnul. Ez azzal jár, hogy az üveg átveszi a dohányok és a füst illatát / szagát, ami a későbbiekben zavaró lehet. Jónéhány tömést kibír egy flakon (nálam vagy egy hónapig nem volt cserélve), és könnyen öblíthető-mosható, de aztán idővel eljön a csere ideje.

– Látvány. Elég idétlenül néz ki, főleg ha az ember az üvegen hagyja a címkét is 😀 Sokan megmosolyogták már, és tény, hogy egy szépen díszített üveg sokat dobhat a pipázás hangulatán 🙂 Idővel természetesen én is beruházok egy új üvegre 🙂