A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Monthly Archives: március, 2010

Ajánlott csomag kezdőknek

6

Többször fordult elő, hogy kérdezték tőlem: Milyen pipát és kiegészítőket ajánlok egy kezdőnek? Ilyenkor persze jöttek a részletek, hogy x forintot szán rá, de azért szeretne valami jót, ilyen meg olyan formában, satöbbi.. satöbbi.. Így gondoltam összeírok egy kezdő csomagot és árakat, hogy könnyebben tájékozódhassatok. Vízipipás csomag kezdőknek A csomag igazából a szükségesebb kiegészítőket és egy közepes vízipipát tartalmaz. Azoknak ajánlanám, akik most próbálkoznak meg szép és ízes szokással. Nézzük mikre is lesz szükségünk: Alap vízipipa: Itt lehet az kínai noname vagy Top Mark. Ezektől nem kell semmi extrát várni. Nem érdemes kezdőnek egy nagy méretű (55cm fölötti) pipát vásárolni.…

Share.

Pattogó, szikrázó szén

6

Ezt kételkedve néztem: httpv://www.youtube.com/watch?v=v9wygPDAAq0 Mi a rossebtől szikrázik így? Lehet az öngyújtóról pattannak le darabok a szikra kőből? Vagy mitől? Rossz nézni ezt a videót, hogy így képes szikrázni egy vízipipa szén. Sajnos nem derült ki se a videóból, se a leírásából sem, hogy milyen márkájú szén van a villany tűzhelyen.

Share.

Műszaki kollégiumban az izzítás

4

Amikor ezt a videót láttam, pislogtam rendesen. Az emberi találékonyság mikre nem képes! Főleg egy műszaki kollégiumban. httpv://www.youtube.com/watch?v=iSUdYbrhN_U Micsoda ötletes kis izzító szerkezet. A gáz forrasztó izzítja a szenet, ami egy edényen lévő rácson van és közben az egész edényt egy kis mechanikus motor forgatja másodpercenként mindig picivel tovább. Gratulálok a kivitelező(k)nek! 🙂 A szerkezet ügyes, azonban szerintem lassabban izzik be a szén így, mintha először az egyik oldalát rendesen beizzítjuk majd a másikat is. Szerintetek?

Share.

3 fejű vortex sárkány

6

Nem piskóta milyen kerámiákat készítenek egyesek. Már egy jó ideje lehet külföldön vásárolni ebből a kerámiából. Egy vortex is képes elnyelni 20-25g dohányt, ez pedig háromszor ennyit, 75g vízipipa dohányt. Milyen megdöbbentő keverékeket lehet elérni ezzel a kerámiával? Hatalmas méretű és azért arra is érdemes figyelni, hogy 9db szén kell 1 körhöz. Durva, nem is kicsi. Ezzel már tényleg úgy lehet a füstöt fújni, mintha egy sárkányból jönne. Csak elég nagy tüdő kell hozzá. Te mit mondanál erről a kerámiáról? Várom a kommented.

Share.