A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

13 hozzászólás

 1. LaLee!
  Megnéztem az összes vízipipás videódat és kezdő vízipipás koromban, réges-régen (kb 3 hónappal ezelőtt 😀 ) sokat segített némelyik. Ugye lesz még több is, mert a jó minőségű videók sokat segítenek 🙂 De semmi szándékom fikázni a syska videóit, csak a tieidet előbb láttam, és itt még nem néztem körbe 😀 …Most nagyon fennkölten fogalmazok: -vagymiaszösz- Könnyen tudtam “azonosulni” (jobb szó nem jutott eszembe) veled, ugyanis a videókon mondod is, hogy kezdő, vagy haladó vagy és mivel én is az voltam[vagyok] könnyebb volt felfogni, és már ment is a dolog. Asszem akkor rendeltem meg pont a saját pipámat 🙂 szóval köszi a segítséget Lali és syska!

 2. A fórumon nem jött válasz az !ÉGETŐ! 😀 problémámra, ezért itt kérdezem meg, mert itt van élet:
  Miért kapar folyton a füst, bármilyen dohánynál?El-Nakhla eper, Al-Fakher sárgadinnye, mindegy melyiket, öngyuszi szénnel, vagy bio- belgával, 4 réteg fóliával, vagy 3-mal+alugyűrűvel, rakosgatom, vagy nem akkor is mindíg elkezd kaparni. A (tapasztaltabb)barátom azt mondta, hogy rosszul tömtem. Mikor együtt pipáztunk -ugyan nem ő tömte, de a tömés jó volt- ő mozgatta a szenet, lehamuzta, stb… -> nem kapart.Szóval a kérdés az, hogy velem van a gond  vagy a kerámiám túl kicsi? Sztem nagy a szén az 55cm-s pipámhoz. (40mm)
  …Most látom, hogy írtál syska úgyhogy köszi, de hátha érkezik még segítség 🙂

 3. “Kapar a füst.”
  Ez alatt azt érted, hogy erős, keveset tudsz szívni bele, mert kis szívásnál is feszíti a tüdődet? Vagy pedig kellemetlen, “szénízű” a füst?

  Ez utóbbi esetben a Vortex jó megoldás lehet, ha kellően lazán tömöd (nem nehéz megtanulni :] )Azonban sokkal több dohány kell bele, így kevésbé gazdaságos, ha legtöbbször egymagad gyújtasz. Egyszemélyes, de mégis minőségi pipázáshoz  a Mini Phunnel kerámiák a legjobbak szerintem, de ehhez legalább annyi – ha nem több – tapasztalat kell, mint a vortexhez.

  Top Mark pipákra rámegy a Vortex minden gond nélkül, viszont szükséged lesz egy vastagabb tömítésre, amit szerintem adnak mellé.

Leave A Reply