A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

SheeshaMaster: Külföldről rendelés Lecke

21

A fórum legaktívabb tagja, SheeshaMaster össze röffen tette a külföldi vásárlás alap információit és költségeit.

Ezek 2008-ban összeszedett információk! Sok eleme már nem aktuális!

Infók: Aki Hookah-Shisháról rendelne (pl. Nammor csövet):

1. A Hookah-Shisha elfogad úgynevezett Mail order-t (ha nem rendelkeznél dombornyomásos hitelkártyával.

2. A szállítási költség 6-10 napos kiszállítással (Priority Mail) $24.75 (kb. 4,220.37 HUF), 5 napos kiszállítással ( Express Mail International) $31.75 (kb. 5,414.39 HUF).

Jegyzet: A kiszállítási idő alatt a határig való eljutást érti az oldal, feltételezéseim szerint. A szállítási költséghez hozzájön még a vám is.

3. Ha vásárlásnál a Summary állapotnál a Discount or Gift Certificate Code-hoz beírjátok, hogy: “HOOKAH DOMAIN” (” nélkül), 15%-os kedvezményt kaptok.

Összességében ha két Nammor csövet rendeltek, az vámmal, kedvezményre feljogosító kóddal és szállítási költséggel kb. $70-75 lesz (12,771.15 Ft).

Ha mondjuk hárman rendeltek, a vám és a szállítási költség három felé oszlik, szóval kb. 20-30 dollárral kell majd kevesebbet kicsengetni.

8 000 – 9 000 Ft pedig már nem olyan sok két szuper jó mosható, minőségi csőért.

Pár apró infóval szeretném kiegészíteni eme remek írást:

  • Vámmal kapcsolatban annyit, hogy dohány termékekre postai rendelésnél 50g/csomag a maximális mennyiség amit behozhat a futár vám fizetése nélkül. (250g személyesen, persze az EU-s határokon már nemigen nézik, azért törvény tiltja.)
  • Még egy kapcsolódik a vámhoz. EU-n belüli rendelés esetén a kiegészítők nem vám kötelesek. Tehát ha Németországból rendelsz szívócsövet, kerámiát, pipát vagy ilyen kiegészítőt akkor azért nem kell vámot fizetned. (Persze nem kereskedelmi mennyiség esetén.) Ha EU-n kívülről rendelsz akkor ezek után is vámot kell fizetned.
  • A legtöbb külföldi webshop oldalán a határidő általában csak a határig eljutást jelenti. (Nem csak SM által említett oldal esetén.)
  • A csomagokat jól védik, rendesen szokták becsomagolni így nem kell tartani az esetleges sérülésektől. (Fórumtagok tapasztalata.)
  • A webshop-ok embereivel gyorsan és könnyen fel lehet venni a kapcsolatot. (Fórumtagok tapasztalata.)
  • Természetesen a rendelés súlya befolyásolja a szállítási költséget.
  • Árak külföldön alacsonyabbak, néha nem is kicsi az eltérés. Továbbá egyes felső kategóriás kiegészítők csak kint kaphatók, de ezek árai általában közepesnek mondhatók.
  • Időnként szokott csoportos rendelés szokott indulni a fórumtagok közül, melyhez könnyen bárki csatlakozhat.

Most így hirtelen ennyi jutott ezsembe, remélem sokak hasznára válik. :cheerful:

Ha valamit kihagytam volna, kommentbe írjátok meg!

Share.

21 hozzászólás

  1. Hmmm IE 7.0 nálam is érdekeset alkot….. nincs is kép a szövegben, de azt írja, hogy nem megjeleníthető. :dizzy:

    UP1#: Kiderült valami hibás kód lett másolva a szöveggel. Javítottam és köszi! 🙂
    (Még a Skype beépülő modulja is kavarja a szart itt. Minden számot telefon számnak néz…)

  2. Engem az érdekelne, hogyha én rendelek x cuccost, pl dohányt(többet mint amit elvileg vámmentesen lehetne, teszemazt 3x250g STARBUZZT:D) akkor leadom a rendelést, kártyáva( dombornyomásos ofc) kifizetem, nekem csak anyni a dolgom h várjam a futárt? v be kell menni valami központi postára érte? a vámot mikor tudom meg h fizetni kell, hol kell fizetnem, és kb mennyi 3x250gramm dohány után?

    Előre is köszönöm a válaszokat:)

  3. Nem ajánlatos. Ugyan is van a VPOP-nak elkobzási joga. Tehát a 3x250g dohányod nem látod, a többi továbbmegy feléd miközben te a 2 dohányt is kifizetted. Pontosabb információért a vpop.hu oldalon érdeklődj, így nem tudjuk meg mondani, hogy mikor kobozzák el vagy miként kell a jövedéki adót ráfizetned.

  4. Elég nagy értékben rendeltem hookah-shisha.com-ról, de a vámot erre hol kell majd befizetnem? Mert feltételezem addig nem szállítja ki a csomagot a magyar posta, amég ezt nem tettem meg. Tehát kapni fogok valamiféle értesítést, hogy az országban van, és tegyek eleget eme kötlezettségemnek?:)
    Előre is köszi a választ:)

Leave A Reply