A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

AHG – Kétalma dohány teszt

2

Az AHG kétalmás dohány egy sima fóliába van becsomagolva, az egy légmentesen lezárt zacskóban van AHG felirattal (mintha öngyújtóval forrasztották volna össze, elég silány módon). A légmentesen lezárt csomag egy impozáns dobozba került, mely elég praktikus, ha maszatos kézzel akarjuk vissza csomagolni. A dohány aprítottabb, mint a Nakhla, ágak-botok nincsenek benne, nedvessége az Al waha-hoz hasonló. A dohány szavatosságáról, illetve a származásáról nem találtam információkat. Ez a két almás dohány se ánizsmentes, ugyannyira érződik rajta az ánizs-alma illat, mint a Nakhla kétalmás dohányán. 3db Aladin bamboocha szenet használtam.

Az íze hamar érezhető volt, a 2. percben már szép nagy füstfelhőket eregettem. Feltüntetett érték: 0,06% a nikotin tartaom, azaz majdnem tized annyi nikotint tartalmaz, mint a többi dohány. A minimális nikotin tartalom ellenére a 10.percben feladtam. Élvezhetetlenül erős íze van. Kétszer tömtem kisebb-nagyobb módosításokkal (pl.: kicsivel több víz a tartályba, hogy jobban megszűrje a füstöt), de mindkétszer ugyanezt az ízt és érzést tapasztaltam. A füst – mint ahogy azt már mondtam -megfelelően mennyiségű és tömörségű. Karikafújásra abszolút alkalmas.

Összességében:

illat: 8/10
íz: 6/10
füst: 7/10
Buzz-O-meter: 8/10! (Hiába 0,06%, még is nagyon erős volt. Elképzelhető, hogy elírták és 0,6% akart lenni.)

A teszt szír típusú vízipipával, szír típusú Phunnellel, Razan csővel történt és Aladin Bamboocha szén került a kerámiára, ami a dohányhoz  biztosította a kellő hőt.

Azok figyelmébe ajánlom ezt a márkát, akik szeretik a beszédülést, az erős ízeket, illetve cigiznek.

Nagy András
Vizipipaforum.com – Tesztelő Csoport

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply