A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Alufólia előkészítés vízipipához

5

Pont ma tévedtem a régi , VizipipaClub 2 oldalra. Nem is tudom már, mintha valami képet kerestem volna. Ami számotokra érdemleges, hogy egy cikket át is tettem ide a blogba. Hasznos lehet és az is rajta van jól látható képen, hogy miként érdemes sima kerámiánál lukasztani. Kellemes olvasást!

Sokan vagyunk úgy, hogy amikor eljön az idő és kedvenc vízipipánkkal készülünk pihenni nem akarunk semmi gonddal foglalkozni. Persze ilyenkor szokott közbejönni, hogy “Hol van a lyukasztó? Hol az alufólia tekercs?” Az ilyen gondok elkerülése végett (Ami nem tűnik oly nagy gondnak, azonban mégis bosszantó tud lenni.) tanácsos előre elkészíteni az alufóliát. Lehet boltban vásárolni, viszont ezeknél néha az alugyűrű miatt méretbeli gondok vannak, továbbá semmi extrát nem nyújtanak a boltban vásárolt előre vágott alufóliák. Ebben a leírásban megnézhetitek, hogyan tudtok saját magatoknak előre elkészíteni viszonylag nagyobb mennyiségben már lyukasztott alufóliát.

» 1: Beszerzünk alufóliát. Két féle van az egyik a normál, a másik jóval vastagabb, ami grill alufólia néven fut. Mindkettő használható, de ajánlott a grilleset használni. Körülbelül 40 centit letekerünk, majd saját kerámiánkkal adott db kis nyomot csinálunk rá. Képen az látható ahogy ágyon (puha felületen) 4 kis minta készül. A kerámianyomok közt hagyjunk ki legalább 5-6 centiméter helyet. Ezeket nem kell tollal megjelölni tollal, csak natúr a kerámia rányomásával.

» 2: Ezután vágjuk el az alufóliát, majd hajtogassuk össze, mindig félbe úgy, hogy a kerámia forma továbbra is ráférjen. Arra figyeljünk, hogy hajtogatáskor legalább egyik oldalán nyitott maradjon, hogy a következő lépést véghez tudjuk vinni.

Folytatás elolvashatjátok itt: Alufólia előkészítés

Share.

5 hozzászólás

  1. Én is gyártom ezerrel ezeket az alufoliákat, mert sokkal kényelmesebb tényleg csak kivenni egyet, de hogyha a legfelső réteg fölé is teszel egy lapot, és arra rajzolod rá a kerámiád, és nem hagyod h elmozduljon a felső papírlap, és azon lyukasztod ki, akkor a legfelső is használható, és nem kell kidobni 😉

Leave A Reply