A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

3.0.6 phpbb frissítés

Ebben a fórumban: phpBB 3.0.x Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #69492
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Megjelent a phpBB várva várt, a projekt hagyományával szakító 3.0.6-os verziója, melynek a fejlesztők a találó “Fast and Furious” nevet adták. Eddig a 3.0.x-es verziók csak kisebb hibajavításokat jelentettek, azonban ebben a kiadásban több, nagyobbnak mondható funkcióval is kiegészítésre került a phpBB alap csomagja. A fejlesztők áttekintették a phpBB gyenge pontjait, összegyűjtötték a nehezen használható részeket, és ezeken a területeken próbáltak javítani. Így egyaránt történtek kisebb módosítások (pl. a naplók kereshetővé tétele) és nagyobbak is (pl. ATOM-támogatás). A cél elsősorban nem a phpBB új funkciókkal való kiegészítése volt, hanem a jelenlegi rendszer minél jobban használhatóvá tétele, mégha ez néha nagyobb módosításokat vagy új funkciók hozzáadását is megkívánta.

    Az alábbiakban egy közel sem teljes lista található az új funkciókról, módosításokról. A phpBB.com hírében további részletek is olvashatók.

    Főbb új funkciók

      [*:38ktcbl5]ATOM csatornák: A népszerű RSS funkció megvalósítása. A fejlesztők választása az RSS helyett az ATOM szabványra esett annak technikai előnyei miatt, azonban ennek a felhasználói oldalon nincs látható következménye, hiszen mindkét formátum egyformán széles körűen támogatott.

      [*:38ktcbl5]Captcha bővítmények: A phpBB3 vizuális megerősítő rendszerét a folyamatos fejlesztés ellenére megint sikerült megtörni, így a fejlesztők új megoldást választottak. A határait feszegető kód leolvasása képről rendszer helyett a jövőben lehetőség nyílik különböző, egyéni captcha bővítmények használatára, így egyedimódon küzdhetünk a robotok ellen. A telepítés igen egyszerű, nem igényli a kód módosítását, csak egy-két fájlt kell feltölteni.

      Az új verzióban rögtön 4 alapértelmezett modult is található:

      [*:38ktcbl5]a klasszikus GD captcha

      [*:38ktcbl5]reCaptcha: az elterjedt reCaptcha.net API-ját használó megoldás, ahol könyvek digitalizálása során az írásfelismerő szoftverek által fel nem ismert szavakat kell megadnunk

      [*:38ktcbl5]Kérdés és válasz: Különböző kérdéseket adhatunk meg a rájuk elfogadható válaszokkal együtt.

      [*:38ktcbl5]3D hullám

    Az újfajta captcha-król, és azok javasolt használatáról a közeljövőben várható egy útmutató.

    [*:38ktcbl5]Új ACM (gyorsítótárazási) bővítmények: Ezek főleg a nagy fórumok számára hasznosak, de van egy bővítmény, amely mindenkinek elérhető. A null nevű modul teljesen kikapcsolja a gyorsítótárazást.

    [*:38ktcbl5]Gyors válasz: Egy nagyon egyszerű gyors válasz funkció, amely fórumonként ki-bekapcsolható.

    [*:38ktcbl5]Privát üzenetek jelentése: A hozzászólásokhoz hasonlóan ezentúl a privát üzenetek is jelenthetőek egy moderátornak, amennyiben azok nem felelnek meg az oldal szabályainak. Ezáltal a PÜ tartalma a moderátor által is látható lesz. A funkció elsődleges célja a spam PÜ-k kiszűrése (ill. minél hamarabbi észrevétele).

    [*:38ktcbl5]Fórum jogosultságok másolása az AVP-ben: Elég csak egy fórum jogosultságait beállítani minden kívánt csoportra, majd az egészet könnyedén átmásolhatjuk az összes többi (általunk kiválasztott) fórumunkra.

    [*:38ktcbl5]Statisztikai információk küldése: Névtelen adatszolgáltatás a fórumod egy-két technikai részletéről. Az adatokat nyilvánosan elérhetővé teszik, és erre alapozhatnak egy-két fejlesztési döntést. Nem kötelező, önkéntes alapon működik! Kisebb léptékű fejlesztések

      [*:38ktcbl5]Új “Újonnan regisztrált felhasználók” alapértelmezett csoport, amelybe automatikusan belekerülnek az x hozzászólásnál kevesebbel rendelkező tagok. Egyaránt használható a spam elleni harcra (hozzászólások jóváhagyásának megkövetelése) ill. a fórum új tagjainak terelgetésére. Felváltja a korábbi x hozzászólás alatt a hozzászólások jóváhagyását megkövetelő funkciót, és ahhoz hasonlóan ki is kapcsolható.

      [*:38ktcbl5]Csoport vezető kihagyása a csoportra beállított jogoulságok alól (így könnyebben be lehet állítani SOHA jogosultságokat egyes csoportokra).

      [*:38ktcbl5]Nyelv kiválaszthatósága a regisztrációs oldal feltételek részén.

      [*:38ktcbl5]Az avatarokat teljesen ki lehet kapcsolni az egész fórumon.

      [*:38ktcbl5]A fórumok listájánál a moderátoroknak megjelenik egy ikon, ha van egy jóváhagyatlan téma a fórumban.

      [*:38ktcbl5]Meghatározható a hozzászólások/privát üzenetek minimális hossza.

      [*:38ktcbl5]Jelzés hozzászólás szerkesztése alatt, ha valaki más közben már módosította a hozzászólást.

      [*:38ktcbl5]Olvasatlan hozzászólások keresése funkció (link a főoldalon).

      [*:38ktcbl5]Avatarok külső weboldalról való feltöltésének kikapcsolhatósága.

      [*:38ktcbl5]Figyelmeztetések törlésének, ill. soha le nem járóvá tételének lehetősége.

      [*:38ktcbl5]Az AVP-ben a gyorseszközöknél törölni lehet a felhasználó privát üzeneteit (PÜ spam ellen).

      [*:38ktcbl5]AVP/MVP naplók kereshetősége.

      [*:38ktcbl5]E-mail nyelvi állományok feldolgozása a sablon feldolgozóval.

      [*:38ktcbl5]Inaktív felhasználók oldal fejlesztése

      [*:38ktcbl5]phpBB verzió ellenőrzése az AVP főoldalán

      [*:38ktcbl5]Egyéni profil mezők megjeleníthetőek a téma oldalakon is (a hozzászólások melett).

      [*:38ktcbl5]Hiányzó nyelvi állományoknál alternatív, meglévő használata (csak korlátozott mértékben).

      [*:38ktcbl5]Privát üzeneteknél válasz és válasz mindenkinek elkülönítése prosilverben.

      [*:38ktcbl5]A megjelenés készítők megadhatják az alapértelmezett elküld gombot az űrlapoknál (prosilvernél a hozzászólások elküldésénél és a regisztrációnál van használatban).

      [*:38ktcbl5]Megadható, hogy egy felhasználó legfeljebb mennyi ideig tudja törölni egy témában az utolsó hozzászólását.

    [h6]Egyéb kiemelendő módosítások[/h6]

      [*:38ktcbl5]A felhasználók kitiltása/tiltásának feloldása ezentúl egy bejegyzést hagy a felhasználói feljegyzések között.

      [*:38ktcbl5]A PÜ előzményekben ezentúl csak azon felhasználók üzenetei jelennek meg, akinek az éppen írt válasz címezve van.

      [*:38ktcbl5]Idézet ikon megjelenítése a PÜ előzményekben.

      [*:38ktcbl5]Emotikonok több oldalra törése a “többi emotikon” oldalon.

      [*:38ktcbl5]A még jóvá nem hagyott témákba ezentúl nem küldhető hozzászólás.

      [*:38ktcbl5]A szín BBCode ezentúl a három betűs színmegadási módot is elfogadja.

      [*:38ktcbl5]Az automatikus frissítő ezentúl nem veszi figyelembe a szóközöket/térközöket ezáltal jelentősen csökkentve az ütközések számát.

      [*:38ktcbl5]Az automatikus frissítő néhány általános ütközést önmaga megold, ezáltal is tovább csökkentve az ütközéseket.

    Megjegyzendő, hogy a fent említett módosításokon kívül ez a verzió is számos hibát javít, növeli a stabilitást és javít a teljesítményen, így szokásunkhoz híven erősen tanácsoljuk a frissítést a legújabb verzióra. Ezen a fórumon így csak a phpBB 3.0.6-os verziójával foglalkozunk!

    A frissítő csomagok letölthetőek innen vagy a phpBB.com oldaláról. Ez utóbbi helyről ezúttal a szokásoshoz képest többféle frissítő csomag is elérhető, így lehetőség nyílik (az egyébként továbbfejlesztett) automatikus frissítő használatára a phpBB 3.0.5-nél korábbi verzióval rendelkezők számára is. Ne felejtsétek el frissíteni a nyelvi csomagot se, a sok módosítás miatt ez ezúttal különösen fontos (és elengedhetetlen). A phpBB.com-ról csak a tegező nyelvi csomag tölthető le, így aki a magázót is szeretné frissíteni, az mindenképp az ittenit töltse le. Ugyancsak megjegyzendő, hogy amennyiben nem az alapértelmezettek megjelenések egyikét használod, az új funkciók kihasználásához elengedhetetlen a megjelenések frissítése is.

    https://phpbb.hu/

    A fórum frissítése megtörtént. Az elkövetkező pár napban a modok, kiegészítők frissítése következik, emiatt fennakadások lehetnek, nem kell izgulni, de a hibákat azért jelezzétek itt. 🙂
    , Hozzászólás ID: #143256
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221

    Egy pillanatra halott volt a chat, nem akart frissíteni és error üzenetet adott ki.

    , Hozzászólás ID: #143257
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

    Nem működnek a smileyk 8 )

    , Hozzászólás ID: #143258
    bryce
    Felhasználó
    bryce
    • Hozzászólás: 740

    Nekem se, mi lehet a baj?

    , Hozzászólás ID: #143259
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Figyelem!

    Sajnos a 3.0.6-osra való frissítés, hazavágta majdnem a fórumot… Emiatt volt ez a 2 nap kihagyás. A problémákat írjátok le ide kérlek amit tapasztaltatok.

    – Smile gondot vettem, dolgozok az ügyön

    – 1-2 hülye beállítás,

    Más hiba van?

    , Hozzászólás ID: #143260
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Nekem a fórum hatalmas nagy betűkkel jelenik meg mintha más lenne a felbontás, de csak ha megnyitok 1 topikot….fura ez az egyedüli amibe most írok ami meg jó…

    , Hozzászólás ID: #143261
    neutro
    Felhasználó
    Neutro
    • Hozzászólás: 168

    Nálam is az a gond, és ezt írja ki:

    [phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1892: Undefined index: Page

    [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4316: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3563)

    [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4318: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3563)

    [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4319: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3563)

    [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4320: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3563)

    , Hozzászólás ID: #143262
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Nalam is kani nagy betukkel ir mindenhol eme tema kivetelevel.

    , Hozzászólás ID: #143263
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504
    moldy007 írta korábban:
    Nekem a fórum hatalmas nagy betűkkel jelenik meg mintha más lenne a felbontás, de csak ha megnyitok 1 topikot….fura ez az egyedüli amibe most írok ami meg jó…

    ugyanez van nálam is.. itt 1 kép, az segít.

    https://yfrog.com/1rnvtelenlj

    , Hozzászólás ID: #143264
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Köszönöm!

    F5-öt nyomjatok és elvileg visszatér a normális betűméret, csak a hibakeresési mod mellékhatása volt.

    Elviekben megvan a hiba és elviekben megfogom tudni javítani, talán elviekben 1-2 órán belül… Gyakorlatilag? Majd kiderül…

    UP: Smile problémára is rájöttem, azt biztos tudom javítani. 🙂

    , Hozzászólás ID: #143265
    pooly
    Felhasználó
    pooly
    • Hozzászólás: 344

    Nekem pedig vagy 3 órája elérhetetlen volt az oldal.

    , Hozzászólás ID: #143266
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    pooly írta korábban:
    Nekem pedig vagy 3 órája elérhetetlen volt az oldal.

    Mindenkinek elérhetetlen volt, az elmúlt másfél napban.

    , Hozzászólás ID: #143267
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    sYska/!/ írta korábban:
    pooly írta korábban:
    Nekem pedig vagy 3 órája elérhetetlen volt az oldal.

    Mindenkinek elérhetetlen volt, az elmúlt másfél napban.

    Nem baj, remélem sikerül gatyába rázni a dolgokat és megy minden tovább, mint régen.

    , Hozzászólás ID: #143268
    bryce
    Felhasználó
    bryce
    • Hozzászólás: 740

    Most én semmi problémát nem tapasztalok.

    , Hozzászólás ID: #143269
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Igen, vissza lett állítva az összes file.

    Az egyik mod nem volt kompatibilis, ez okozta. Majd 1 hónap múlva kijön a jó verzió és akkor fogom csak frissíteni.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

‘phpBB 3.0.x’ fórum lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.