A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan Szőlő-citrom (teszt)

  • , Hozzászólás ID: #70176
    szabo mate
    Felhasználó
    Dsürge
    • Hozzászólás: 59

    AL SULTAN – SZŐLŐ+CITROM

    CSOMAGOLÁS

    Az Al Sultan dohányok ízléses, szép csomagolást kapnak, egyből meg is hozza az ember kedvét a vízipipázáshoz. A dobozon egy vékony fólia található, aminek köszönhetően nem érezhető a dohány illata, így sokkal tartósabb lesz, jobban megtartja az ízét és az állagát. A csomagoláson rendesen fel van tűntetve a Nikotin (0.5%) és a kátrány mennyisége (0.0%). A dobozon belül egy piros csomag van, amit ha felbontunk, megtaláljuk az illatozó dohányt, egy átlátszó csomagba tekerve. A csomagolás sajnos nem visszazárható.

    A DOHÁNY

    A dohány illata erős, tulajdonképpen gumicukor illata van, ami számomra nagyon bíztató volt. Maga a dohány piros (mint ahogy az összes Al Sultan dohány, amivel találkoztam), és csak úgy tocsog a melaszban. Az aprítottsága jónak mondható, csak elvétve találhatunk benne nagyobb darabokat, könnyű vele tömni.

    A TAPASZTALATOK

    A dohány már pár szívás után adja a füstöt, és jól lehet érezni az ízt is. A füstje remek, hatalmas hófehér felhőket lehet gyártani vele, és tökéletes karika-fújásra is, hiszen nagyon tömör. Az íze jól érezhető, akárcsak a többi Al Sultan dohánynak, nem a legerősebb íz, de teljesen jól kivehető. Az ízben már kevésbé érezni azt a jellegzetes gumicukrot, itt a szőlő dominál, és ezt stílusosan leköveti a citrom, ami rendesen megbolondítja azt. Nem túl édes, de nagyon kellemes, aki szereti a mentát, az keverhet hozzá egy csipetnyit, szerintem jól illene hozzá. Két kör Three Kings szenet bírt el egy tömés, ez körülbelül 70-80 perc volt, intenzív szívás mellett. Ezidő alatt a dohány egyáltalán nem égett meg, nem kapart, és végig érezhető volt az íze, ami kicsit sem gyengült, a vége felé sem, a füst is csak a szén miatt lett kevesebb, szerintem elbírt volna még legalább egy fél kör szenet. A bozz-o-meter érték nem túl nagy, tehát nem egy erős dohányról van szó, persze azért be lehet szédülni tőle.

    TESZTKÖRÜLMÉNYEK

    A teszt egy sima egyiptomi Top Mark pipával volt elkövetve, a dohánytölcsér saját gyártmányú, ahogyan a cső is. (A dohánytartó részletes leírása, elkészítése: https://vizipipaforum.com/topic/4309-keramia-keszites/page__st__180) A tartályba 40/60 arányban citromlé és hűtőben hűtött csapvíz került. 44-es Three Kings szenet használtam, ami elég rossz állapotban volt már, ezért kellett többet használnom (kint maradt az esőben, és még egy kis sörrel is le lett borítva, így gyorsan elfogytak).

    PONTOZÁS

    Csomagolás minősége: 9/10

    Aprítottság: 8/10

    Nedvesség: 10/10

    Illat: 9/10

    Füst mennyisége: 9/10

    Íz: 10/10

    Íz erőssége: 7/10

    Bozz-o-meter: 4/10

    ÖSSZEGZÉS

    Bátran ajánlom mindenkinek, akár kezdőknek is, egy kellemes, nyugodt otthoni pipázáshoz épp olyan jól illik, mint egy társasági összeröffenésre, buliba. Lehet itthon is kapni, tehát a beszerzése nem jelenthet különösebb gondot. Kísérőnek egy pohár limonádét ajánlok. (A dohány származási helye: Jordánia)

    Al Sultan a fórumon: https://vizipipaforum.com/topic/4385-al-sultan/

    Al Sultan weblap: https://www.alsultan.com.jo/

    (Ez az első tesztem, ha valamit kihagytam, vagy baj, hogy linkelek, szóljatok) Kellemes füstölést! 😉

    , Hozzászólás ID: #156748
    mou
    Felhasználó
    mou
    • Hozzászólás: 99

    Mi is próbáltuk nemrég, de semmi ízt nem éreztünk (pontosabban csak nagyon minimálisat), következő tömés alkalmával sem. Füstje szép nagy volt, de nagyon hiányoltam a dohány finom illata után a füst ízét. Más Al-Sultan dohánnyal is ez a tapasztalatom (pl. a szederrel még), de voltak jól kivehető ízek is (pl. citrommenta).

    Aztán lehet ez is egyén meg dobozfüggő…

    Amúgy a teszt jó részletes lett 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.