A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Bigg Pearls

  • , Hozzászólás ID: #70766
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Futólag volt már érintve ez a márka, de most végre megjelent a Vizipipaeu-nál! Kérdésem az lenne, hogy próbálta-e már valaki és ha igen, írna-e róla kicsit részletesebben? Egyébként nem nagyon értem az oldalon lévő leírást, mert ott újrahasznosíthatónak tüntetik fel, pedig szerintem ez csak egyszer használatos dolog. Nem lehet újraízesíteni. Árban viszont jó, hisz 1750Ft. 150gr füstölnivalóért nem sok.

    , Hozzászólás ID: #157399
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Én már próbáltam, a múlthéten vettem egy dobozzal. A Shiazohoz képest sokkal másabb, a melasz nagyon sűrű, nem elég összerázni, nem árt egy kanállal összekeverni tömés előtt, hogy elkeveredjenek a gyöngyök. Minden íz egyforma barna színű. Sok új íz van, mindegyik egy-egy fantázianévvel van ellátva, és szinte mindegyik egy mix. A gyöngyök tényleg nem igazi kavicsok, vagyis a címkére az van ráírva, hogy szintetikus kő. Szerintem nem nehéz ezzel sem tömni, kanállal szépen kilehet tölteni a mini phunnelt.

    Egy blue twist fantázianevű ízt próbáltam ki, lényegében ez a bluemist, tehát áfonya és menta. Egész finom volt, hatalmas füst, az elején főként a menta dominált, de durván öt perc után lehetett érezni az áfonyát is, csak kb. 45 perc elteltével már félre is tehettem a pipát, tehát kavicsokra jellemzően ennél sem tart tovább az élmény. Sok hő kell neki, én 3 egész CB-t raktam fel. Lehet egy kicsit túlzás volt, de igazából elfért rajta. Azt, hogy miért nem ízesíthető újra, nem tudom. Mindenesetre elég jó árban van, megéri kipróbálni. Rengeteg jónak ígérkező mix van a palettán.

    , Hozzászólás ID: #157400
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Köszi az infót! Nem is igen számítok többre 50 percnél (ez a kavicsoknál is ennyi) csak abban bízom, hogy a ráírt ízeket vissza is adják. Mindenképpen rendelek majd, főleg hogy nem húztad le a terméket 🙂 Most rendelem a CB-t is, mert talán két kocka szenem van (meg öngyulladós, de azokat csak a megfelelő helyen és időben használom), de én két kockával próbálom ki először.

    , Hozzászólás ID: #157401
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Én is kipróbáltam, és vegyesek az érzéseim ezzel a termékkel kapcsolatban.Előnye,h nagyjából egyforma a kövek-gyöngyök mérete, és ez nagyon megkönnyíti a tömést.Olyan mint a halikra :D, én úgy is hívom,h shisakaviár.Jó sűrű a melasz rajta, nem folyókázik mindenfelé.Az illata nagyon finom, és a hőt is jobban bírja, mint a shiazo de……………és itt jön a negatívum, ugyanis nekem kissé ízetlennek tűnik a cucc.Lehet én választottam rossz ízben (narancs-ananász), de tény h nem az az ízorgia jött amit vártam.Nekem nagyon halvány volt az íze, és nem tartott túl sokáig sem.Én azt mondom,h ki kell próbálni,mert annyit megér.Utána meg mindenki döntse el,h bejön e neki.Szerintem én adok neki egy másik ízzel még egy esélyt.A többit meg majd meglátjuk 🙂

    , Hozzászólás ID: #157402
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Nem tudom, nekem az ananászos Shisharoma is ott van a polcomon a mai napig. Egész egyszerűen azért, mert semmiféle ízt nem éreztem abból, amit a doboz és az illat ígért. Lehet, hogy az ananász már csak ilyen és Te is ezért csalódtál egy picit? Valami erősebb ízzel fogok venni a Pearls-ből, aztán meglátjuk.

    , Hozzászólás ID: #157403
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Al-Sultan dohányból vettem már ananászosat és annak konkrétan semmi íze nem volt, pedig friss volt. Nem tudom, hogy csak egy rossz dobozt fogtam ki, mert többet nem vettem, de az egyből kukába került. Még csak fel sem lehetett ismerni az ananászt a füstjében. Tehát lehet a kavicsnál is hasonló a szituáció, a Blue twist sem volt az az AF minőségű ízélmény, de szerintem nem volt rosszabb egy Shiazonál. Viszont egy íz alapján még nem lehet az egész márkát jellemezni, tehát próbálgatni kell őket és megosztani a tapasztalatokat.

    , Hozzászólás ID: #157404
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Már negyedik tömésen vagyok túl ugyanebből a Blue twist ízből, viszont kezdenek kétségeim támadni. Az első tömés óta nehezen akar összejönni normálisan. Mini phunellel sikerült eddig a legtöbb ízt kihozni belőle, viszont kb. 30 perc elteltével nem nagyon akar több ízt adni, előtte is nagyon halványan. Ha kicsit több hőt adok hozzá, akkor felerősödik az íz, de így mini phunelben hamar meg is tud égni. Lehet csak nekem megy ilyen nehezen, de akárhogyan kísérletezgetek vele, nem nagyon akar összejönni egy épkézláb tömés, az első volt a legjobb. Ha esetleg valaki már azóta próbálkozott vele, akkor leírhatná a tapasztalatait, mert lehet csak én bénázok. 🙂

    , Hozzászólás ID: #157405
    simanev
    Felhasználó
    Simanev
    • Hozzászólás: 11

    Tudna valaki írni egy összehasonlítást, hogy a Shiazo, Shisharoma és Bigg Pearls közül melyik a jobb és miért? Valamint, hogy milyen szén és kerámia ajánlott hozzá?

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.