A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dud Blue Stripe – Flashget Összeállítása

  • , Hozzászólás ID: #71034
    Flashget
    Felhasználó
    Flashget
    • Hozzászólás: 69

    Sziasztok.

    .

    Még kezdő pipásnak számítok, de már a második pipámnál tartok ami egy 78cm magas DUD Blue Stripe lett.

    Az elsőt egy 37cm-es Top Markot kaptam tavaly karácsonyra, hogy majd jó móka lesz…de nagyjából az ellenreakciót váltotta ki belőlem és belehabarodtam ebbe a hobbiba. Tudni kell rólam nem a fiatal korosztályhoz tartozom és sosem voltam dohányos! Erre rászokok a vízipipára. Hamar kiderült 1-2 hét elteltével, hogy ezt a kis pipát le kell cserélni valami komolyabbra, nagyobbra ami nem borul el. Így aztán videókat nézve szűkült le a kör milyen pipára és tartozékokra van szükségem, illetve az itteni véleményeket olvastam még.

    Így egy olyan pipa született meg az elmémben ami nem létezik a valóságban.

    Török réz pipa vagy KM külsővel, de német tartóssággal egy csavaros hibrid pipa. Ilyen viszont nem létezik. Kivontam a képletből a drága réz pipát maradt a tartósság. Így a Nargilem, DUD,Boost maradt és született meg végül a DUD, mert magasabb mint a Nargilem, de elég nehéz ahhoz, hogy ne boruljon fel. 😀

    Kicsomagolása utána a fém alkatrészeket konyha mérlegen mértem le és 1,5 kg, az üveg tartálynál szintén 1,5 kg-ot mutatott a mérleg. A tartály 30cm magas a felső része menetes az üveg szájának az átmérője 5cm így a citromkarikák könnyedén belemennek majd nyáron. Menetes részeknél gumi tömítés és lehetőség van akár 4db cső használatára is (alapból csak 1 csőre van kialakítva) csak venni kell hozzá külön adaptert. Magát a testet 3 részre lehet szétcsavarozni így jól tisztítható.

    Adnak hozzá egy DUD lógóval ellátott színben passzoló phunnel kerámiát.Továbbá jár hozzá egy kb. 500Ft-ot sem érő szívócső ami marad a csomagolásában egy valamivel jobb 14 centis széncsipesz mint amit a TM-hoz adtak és a tömítések kerámiához, szívócsőhöz.

    .

    Kerámia: Az már biztos, hogy a gyári kerámiát nem fogom tudni használni miután első felhelyezésekor elpattan az alján (képeken jól mutat, de még csak hőt sem kapott már vége is lett az élettartalmának) így az eddig jól bevált Mass phunnel és egy Boost vortex kerámia marad használatra, de tervezve van egy El Nefes mini phunnel és ha lehet majd kapni Sahlar mini phunnel beszerzése is.

    .

    Szívócső: Egy kék Nammor csövet már korábban vettem így az adott volt és a pipához vettem egy szintén DUD emblémával ellátott üveg szívóvéget ami br. 31 cm és egy 150 cm hosszú, kék színű szilikon csövet egy adaptert, hogy két csöves pipává lehessen alakítani így a párommal elpipázgatunk majd.

    .

    Tálca: A gyári 17.5cm átmérőjű tálcát lecseréltem egy 35cm-re praktikussága miatt.

    .

    Szén: TM-hoz öngyulladós szenet használtam először amiről hamar kiderült mellékíze van, nem izzik sokáig stb. ezért próbóból vettem egy kis doboz Bambocha szenet. Ez sem nyerte el a bizalmamat a sok hamuval, hogy egyszerűen magától ketté vált ha csak igazítani akartam a csipesszel így jöhetett a következő a Tom Cochoa Gold ezzel már maximálisan elégedett vagyok minden szempontból. De azért vettem most egy Cocobricot is, mert már az 1kg TCG kifogyóban van.

    .

    Csipesz: Ha már a pipán vannak a szenek két fajtát használok. Van egy brutál fejméretű kínai csipeszem vegyes boltban fillérekért vettem pont akkora a fogó része mint egy szén, így könnyedén lehet vele pl. a tűzhelyen forgatni az izzó szeneket vagy a kerámián amíg nem használódnak el a fele méretükre. A pipához kapott csipesz nem igazán használható így beszerzésre került egy 20cm hosszú valóban használható széncsipesz.

    .

    Kiegészítők, egyéb: Szén ízzitáshoz vettem egy hőelosztót “lángterelő szita” a neve pár száz Ft csak, viszont hamarabb át izzik a szén. Hátránya, hogy a hamu/pernye átmegy rajta így ajánlott a gázrózsa körül alufóliát rakni a takarítás elkerülése miatt.

    Egy 26 cm magas ismert hőtartó és páncélfólia amit használok, tekercsbe véve. Utóbbit többször is 5-6x felhasználom mire kidobom. De lehet még többször is használni ha az ismert megoldással 1 réteg fólia, 1 alu gyűrű akár fóliából, újabb 1 réteg fólia van a kerámián.

    .

    Ha van kérdés amiről nem írtam a pipa kapcsán nyugodtan tegyétek fel.

    .

    A képek:

    [attachment=1743:IMG_20160413_104505_HDR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg].[attachment=1744:IMG_20160413_102544_HDR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg] [attachment=1754:image002.jpg] [attachment=1755:image004.jpg]

    , Hozzászólás ID: #157636
    Flashget
    Felhasználó
    Flashget
    • Hozzászólás: 69

    Frissítés.

    .

    Az eltört kerámia helyett (kérés nélkül futárral küldtek másikat) a bolttól, köszönet érte.

    Esetleg ha érdekel valakit az üvegszívófej közelebbről.

    .

    [attachment=1746:1.jpg] [attachment=1747:2.jpg] [attachment=1748:3.jpg]

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.