A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hálós szénkonzol (Birdhunter Einloch-Kaminkopf Set)

  • , Hozzászólás ID: #68823
    vpviktor
    Felhasználó
    VpViktor
    • Hozzászólás: 194

    Ezt a kiegészítőt Németországból hozattam ismerőssel, ahol igen nagy divatja van minden változatának.

    A Hasan Pashához hasonlóan megkönnyíti a pipás életet abból a szempontból, hogy nem kell az alufólia lyukasztásával foglalkozni, csak rá kell helyezni a kerámia tetejére és kész is, mehetnek rá a szenek.

    Ez a konzol abban egészül ki a többi változatához képest, hogy a sima szénkonzolra kerül egy szűrőszerű tálca, így meggátolja a hamu bejutását a kerámiába ami igen praktikus.

    Egyéb előnye, hogy a szeneket nagyobb felületen lehet mozgatni, így, ha túl sok hőt kapna, a széles szűrő tálcán távolabb lehet helyezni a kerámia közepétől és ugyan úgy közelebb lehet helyezni, ha már kevés a hőmennyiség, jobban lehet így szabályozni.

    A többi ehhez hasonló konzolhoz megegyezően a középen lévő “kürtőn” keresztül távozik a felesleges füst, így kevésbé lesz rossz ízű a dohány, ha több hőt kapna, tehát bátrabban lehet neki adni a szenekkel.

    A hozzá tartozó agyagkerámia egyik előnye, hogy magába szívja minimálisan a dohány melaszát így kevésbé folyik le a lyukakon és megegyező dohány használatával az íz erősebb lehet.

    A kerámiához a vastag tömítés a legjobb és a legtöbb pipához alkalmas így a szett.

    Tömésnél arra kell figyelni, hogy lazán tömjünk, mert az alsó lyukak betömődhetnek és akkor nehéz lesz szívni illetve, hogy a konzolhoz ne érjen a dohány és akkor nem ég rá és nem kell kapargatni róla tisztításnál.

    Nagyon tiszta ízt lehet vele elérni és sokáig bírja a tömés, hiszen a kerámiába jó 12-15 gramm dohány fér és nem utolsó sorban szép nagy füstfelhőt lehet vele produkálni.

    Megközelítőleg 1,5 órát lehet vele pipázni és csak a végén kezd az íz csökkenni a füsttel arányosan (persze ez függ a dohány minőségétől és a szén mennyiségétől ill. minőségétől).

    3 egész Cocobrico-t simán elbír, de ezeket sem árt időnként mozgatni és néha lehamuzni.

    Hátránya, hogy hőtartó sapkát nemigen lehet hozzá használni, az Aladin sapkát trükközve rá lehet helyezni, a nagy alsó átmérőjének köszönhetően (az átmérője megegyező a konzol átmérőjével), de kicsit instabillá válik tőle a kerámia és könnyen le lehet verni az egészet, ami szépen kiégetheti a padlót/szőnyeget, ha nem a szabadban pipázunk.

    Normál esetben szépen megáll a konzol a kerámián, szóval ilyen esetben ettől nem kell tartani.

    Hátrányhoz még sorolható, hogy a pipázás végén meg kell várni, hogy kihűljön a fém konzol és ez eltarthat egy darabig.

    Tisztítani nem igazán kell, a fém szűrő az egyedül amiből a hamut egy száraz ronggyal egyszerűen kitörlünk és kész is.

    Az ára 16,9 € volt ami körülbelül 5000 Ft (konzollal és kerámiával együtt).

    Nem olcsó kiegészítő és nem akarom hasonlítani a Kaloud Lotus-hoz mert azzal nincsenek tapasztalataim, de árbán jobb választás lehet ez, amennyiben be tudja szerezni az ember (hazánkban tudtommal ez a változat még nem kapható).

    A teszt körülményei:

    Mya QT (cserélt tálcával, üveg szelepgolyóval, tartályban csapvízzel)

    KS szívócső

    Heba filter

    Gebe széncsipesz

    Birdhunter szénkonzol – mázatlan agyagkerámia (vastag tömítéssel)

    elektromos szénizzító

    Cocobirco szén

    Al-Fakher szőlő-berry és Social Smoke Voltage mix

    (Ui: az én szettem azért eltérő fémekből áll (sárgaréz konzol, rozsdamentes acél szűrő) mert külön válogattam össze a készlethiány miatt)

    , Hozzászólás ID: #71298
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Köszönjük a beszámolót! 🙂 A Kaloud Lotus más feladatra is készült és ez is, így sajnos nem nagyon lehet őket összevetni. Sok német tesztben, shopban láttam már, de én kicsit túl drágának tartom, mert annyi pluszt szerintem nem ad. Mondjuk a szenek biztosabban a kerámián vannak, ez a szőnyeg tulajdonosoknak lehet bőven megér ennyit. 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.