A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kerámia tömése

Ebben a fórumban: Cikkek, Írások Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #68905
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Maga a cikk: https://www.vizipipafan.com/vizipipa-hasznalata/keramia-tomes/normal-keramia-tomese/

    Véleményeket, észrevételeket ide várok.

    , Hozzászólás ID: #75468
    Névtelen
    • Hozzászólás: 0

    Tetszenek a leírások az oldalon. lehet nem ide kéne de lenne egy kérdésem.

    Kifejtem.

    A kerámia töméseket sokat tanulmányozom, és a következőt tapasztaltam::

    Arab kávézóban eszméletlen finoman tömik a pipát, meg is mutatta a tulaj hogyan tömi. a hűtőben tartott dohányt megkeverte, lazán “belemorzsolta a kerámiába, egy kicsit púposan is, nem nyomkodta meg, semmi ilyesmi, a szultáncenterben is kapható kör alakú alufóliát ráhelyezte, oldalt hozzá illesztette a kerámia széléhez, gyakorlatilag a fólia nyomkodta meg kicsit a dohányt, de csak az oldalt “rácsavarás” következtében. sok kb30 apró lyukat csinált a fóliára. Pipára helyezte, szén rátesz, néhány szippantás és kész is.

    Mikor otthon utánozni próbálom, 95%-ban a következő történik:

    kb 10 szippantással a megindulása után égett kaparós ize lesz azaz “megég”. Már több mint fél éve nem bírok rájönni miért.

    Amikor konzollal tömtem nem fóliával és volt kb 3mm a szén-doány között akkor jó volt de az aromája sokkal gyengébb mint az araboknál. a dohány ugyan az, a pipa is hasonló, a víz ugyanúgy egy ujjnyira lepi al a cső alját.

    többnyire nakhla kétalmás dohányról van szó.

    szerinted mi lehet a problémám okozója??

    , Hozzászólás ID: #75469
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Nos, kérdésre had adjak választ egy másik kérdéssel.

    Amikor tömi a hűtött dohánnyal a kerámiát, akkor a dohány alap csomagolásából vagy gy másik (teljesen mindegy milyen) dobozból szedi a dogányt?

    Ugyanis vannak ilyen “nedvek”, amik elsősorban a dohány frissítésére vannak, lehet ilyesmiből kever hozzá. Így az elején jól bírja, de aztá 30perc múlva kezd el kaparni a dohány. (üzleti okból, h kérj még1et..)

    Amit tanécsolnék: Használd az alu gyűrűt. Karakteresebb íze lesz a dohánynak mint a szénkonzollal, viszont hamarabb beindul és tovább bírja a dohány.

    Hátránya annyi, h nehezebb beizzítani és minden töméshez új karika el. Node áldozat is kell. 🙂

    , Hozzászólás ID: #75470
    aks
    Felhasználó
    Aks
    • Hozzászólás: 74

    Hát ha mixet csinálok mindig alulra szárazab dohányt teszek felülre pedig valami nedveset azért h a melasz kevésbé csorogjon le.Ezzel csak annyi a gáz hogy a felül lévö dohány ize késöbb jön elö de ha rendesen beizzik nincs vele semmi baj.Rá pedig 4-8 réteg alufolia alukarika nélkül.

    , Hozzászólás ID: #75471
    viktorsb
    Felhasználó
    viktorsb
    • Hozzászólás: 262
    sYska/!/ írta korábban:
    Hátránya annyi, h nehezebb beizzítani és minden töméshez új karika el.

    Szerintem nem kell minden töméshez új karika. Én csináltam egy viszonylag masszívabbat, sok réteg fóliából, és már majd fél éve azt használom, ha karikával tömök. De a legjobb szerintem, ha meg tudsz kérni valakit, hogy fémből esztergáljon neked egyet. Nem deformálódik, stb stb…

    , Hozzászólás ID: #75472
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311
    viktorsb írta korábban:
    sYska/!/ írta korábban:
    Hátránya annyi, h nehezebb beizzítani és minden töméshez új karika el.

    Szerintem nem kell minden töméshez új karika. Én csináltam egy viszonylag masszívabbat, sok réteg fóliából, és már majd fél éve azt használom, ha karikával tömök. De a legjobb szerintem, ha meg tudsz kérni valakit, hogy fémből esztergáljon neked egyet. Nem deformálódik, stb stb…

    Azért írtam úgy, mert akkor majdnem minden tömésnél hozzáégett a dohány teteje, ahol hozzáért. 🙂

    Amúgy ha ügyes az ember és nem veszti el, akkor nagyon sokszor fel lehet használni természetesen.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.