A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mizo-Menta

  • , Hozzászólás ID: #70924
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Sziasztok Sheldon vagyok és az időjáráshoz igazodva ma egy “nyári” dohányt választottam. A Nakhla-t azon belül is a Mizo vonalat szerintem nem kell bemutatnom senkinek de aki esetleg nem ismerné annak most megpróbálom. Ma a Nakhla Mizo-Mentáját szeretném nektek kivesézni. Elöljáróban annyit ,hogy egy egyiptomban készülő dohány remek vonala a Mizo termék család. Kezdjük is az elején az az kívülről befelé haladva. A dohány egy nagyon ízléses és igényes dobozt kapott személy szerint nekem nagyon tetszik egyértelműen felismerhető az íz és a márka is még akkor is ha leragasztják egyéb matricákkal. A dobozon minden fontosabb információt megtalálunk pl többek között azt is ,hogy 0,5%os így nem mosott dohányról beszélünk. A dobozt kibontva a dohányt egy jól kivitelezett zacskó tartalmazza mely szintén szép és igényes rajta a mizo termék család további ízesítését találjuk ezen kívül egyébként a dohány még be van csavarva egy fóliába. A mentának nagyon erős illata van kibontás nélkül is könnyen kivehető az illata kibontás után viszont előtűnik a dohány nagyon erős karakteres mentás illata. Nem vicc erősen beleszagolva alaposan kitisztítja a légutakat kb olyan mint egy erős mentolos rágó. Maga a Nakhla egy nagyon elterjedt dohány márka és a Mizo termékek is szinte minden trafikban kaphatóak 1490.-ért a legtöbb trafikban hozzá juthatunk. Érdekességként megemlíteném ,hogy fodor mentáról van szó. Ami azt ízt illeti nem tudom mi lehet a különbség a fodor és a borsmenta között.

     

    Az Illat: Az illatáról szinte felesleges beszélnem mint már említettem erős karakteres könnyen és egyértelműen felismerhető a mentás ízesítés így erre 10/10 et adnék. Szerintem az egyik legerősebb illatú dohány.

     

    A Dohány: Az alapszíne barnás kb mint minden ízesítés a mizo vonalból. Az aprítottságára szokták mondani ,hogy nem túl aprított tradicionális.  Viszont én pont optimálisnak mondanám. Volt már mizo-m amiben találtam pár ágacskát viszont ahogy átnéztem ebben  a mentában egy sem volt. Nincs annyira el aprózva mint mondjuk egy al-fakher de azért nem is hagyták olyan nagyra pont megfelelő ahhoz ,hogy egyszerűen lehessen tömni. Nekem egyébként a dohányok közül pont a mizo aprítottsága tetszik a legjobban. A dohány nedvesnek egyáltalán nem mondható az aprítottságával tökéletes összhangban van. Egy kicsit ragad is úgyhogy szerintem mézet is használhattak a glicerin mellé. A nedvességéhez képest a hőt nagyon jól bírja. Viszont a szívásokkal csak óvatosan mert eléggé meg tudja megmutatni az erejét ha mohó az ember.

     

    Az Íz: Az íze bőven hozza azt amit az illata alapján elvárnánk újra csak ismételni tudom önmagam ,mert egy erős karakteres mentás íz jellemzi. Ritka alkalmak egyike ,hogy önmagában szívom mivel ez a mentás íz nagyon jól kiegészítheti a legtöbb gyümölcsös dohányt. Nem fogkrémesen mentás hanem mentásan mentás nagyon jól hűsít is ezért önmagában vagy keverve én “nyári” dohánynak mondanám. De azért van egy kicsi árnyoldala is mivel a mentás íz az elején nagyon erős és a vége felé gyengülni fog egy kicsit. Ennek ellenére én azért megadnám az ízre a 10/10 et ennél erősebb mentás ízt nem tudnék már elképzelni.

     

    Összesen:Én nagyon jó dohánynak mondanám erősen ajánlott kategóriába tartozik. Akár még kezdőknek is tudnám ajánlani főként azért mert ha önmagában van akkor nagyon nem lehet elrontani erős ízt fog adni egyetlen hátránya az erőssége tehát nem lehet mohón szívni viszont nagy hőségben óvatosan szívva nem megfelelő folyadék mennyiség bevitelével nem lehet gond. Keverő dohánynak nagyon jó mivel a legtöbb gyümölcsös ízhez jól fog passzolni. Én már sok mindennel bekevertem más márkák gyümölcsös ízét is ajánlott vele kiegészíteni viszont ez kicsit macerásabb lesz ,mert a jó arányt ki kell tapasztalni ugyanis ha rosszul van keverve akkor nagyon el tudja nyomni a másik ízt csak keveset kell belőle hozzáadni. Én jobban szeretem magam keverni a mentás ízeket mivel így én állítom be ,hogy mennyire legyen erős a menta és ha keverni vesszük akkor sokáig elég lesz. Mindent összevetve én 9/10et adnék rá. Tőlem akkor kapna jobbat ha gyengébb lenne mivel szeretem a gyengébb dohányokat.

     

    Tippek: Gyakorlatilag mindennel be lehet keverni de én írnék pár személyes tippet ,hogy mivel érdemes.

    -Szőlőhöz nagyon tud passzolni 

    -Áfonyát nagyon jól ki tud egészíteni

    -Görögdinnyével sem utolsó 

    -Sárgadinnyével is érdekes lehet (még nem próbáltam)

    -Almával és Két almával is nagyon jó

    -Be fogom próbálni még: Barackkal,Málnával,Eperrel

    -Citrommal is kiváló

    -Naranccsal is egész jól összhangban van

    -Csokoládéval ha jól el találják nagyon finom tud lenni

     

    Körülmények:

    Nargilem eco 450es pipa

    El Nefes szilikoncső üvegfejjel

    Háztartási alu 8 rétegben

    3db Tom Cococha Blue kókusz szén

    Sahlar mini phunnel kerámia

     

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.