Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipához › Vízipipás kiegészítők › Kerámiák › Sahlar Modder Phunnel Kerámia (2015-Ös Széria)
Már a üzletekben és online boltok virtuális polcain is kinn van a Sahlar 2015-ös szériája, a Sahlar Modder phunnel kerámia.
Mint a neve is megsúgja, egy mod van beépítve a kerámiába gyárilag. Egy távtartó mód, mely segít abban, hogy háztartási alufólia se tapadjon rá a középső lukra, így nem probléma ha az alufólia nem teljesen feszes.
Az újdonság ára 3500-4000 forint körül mozog. A hivatalos oldalon még igaz nincs fent részletes adatlap, de a saját méréseim alapján a Sahlar Modder kerámia étvágya a következő:
Videó:
Képeken a kerámia lentebb!
Már nem csak a boltok polcain…de a sajátomon is megtalálható egy fekete Medium modder 😉
Holnap felavatom ásvánnyal 🙂
Várjuk majd a beszámolót! 🙂
Nálam zöld van medium-ból, piros small-ból.
Egy Sahlar Modder kerámián ilyen stabilan képes megállni egy SmokeBox vagy Kaloud Lotus. 🙂
Ez azért nem semmi! 😀
[attachment=1558:20150327_125251.jpg]
Ez elég meggyőző kép, szerintem nem nagyon van ezen és a Samsarison kívül olyan kerámia ami ennyire passzol hozzá. Ha lesz egy kis fölös pénzem be is újítok egy Sahlarra. 😛
Nem tudja valaki mikor lesz elérhető a boltokban/webshopokban?
Június.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ahhoz akinek már van birtokában új fajta idei sahlar kerámia. Az lenne a kérdésem ,hogy a kerámia külsején van valami extrém díszítés vagy csak a fény viszonyoktól tűnt annak a képet egyébként a vizipipafan facebookos oldalán láttam. Valamint a sahlar ígért egy kis meglepetést a facebookos oldalán és hogy mi lenne az meglepetés? Azért kérdezném mert nem sokára én is tervezek venni egy új sahlar modder-t
Én is láttam a képet…és ha jól láttam akkor sűrűn kis bemélyedések vannak a kerámia szárán…mint pl egy golflabdán…de ezt nemtudom biztosra mondani…nem néztem meg alaposan a képet…csak futólag 🙂
A tévedés jogát fenn tartom 😀
Az idei széria azonos a régivel, sima a felszínük. Csak a 2-2 vonal szakítja meg a máz simaságát fent és lent, de ez eddig is így volt. 🙂
A meglepetés pedig a dupla-kék színű Medium Modder, amiről fotót itt találsz:
[attachment=1694:11008544_930491896993524_667072028482570375_n.jpg]
Ennek a külseje nem egyenletes, kicsit dudoros.
csak a dupla kék mediumnak ilyen a felszíne vagy van mini-ben? kár hogy a többinek is egyenes a felszíne én egyébként nagyon bírtam volna valami újdonságot pl két színű kerámiák (mint némelyik tangiers)
Csak a kéknek ilyen a felszíne és csak Medium méretben van. Nagy eltérés nincs a két méret között. 🙂
Ez a duplakék még kérdéses mikor kerül a boltokba.
Sziasztok!
Most vettem egy kék mini moddert és az lenne a kérdésem, hogy megfelelő e a kerámia amit kaptam. A képeken nem tűnt fel hogy lenne nagy szintkülönbség a perem és a belső luk között. Ez nálam bő 1 cm különbség.
Másik kérdésem, hogy vettem hozzá tömítőt is majd egy egyiptomi alap pipára fog rákerülni, de próbálgatva eléggé mélyre becsúszik a tömítés nem úgy tűnik mintha ez lenne az ideális.
Ténylegesen a pipán majd csak csütörtökön tudom kipróbálni nyaraláson és emiatt érdeklődnék előtte, hogy ha gáz van vele most derüljön ki, ne pedig ott élesbe és bukó a cucc.
Köszi a válaszokat előre is
Hello!
1 cm szerintem nincs az a távolság, de nem fog gondot okozni. 🙂
A kerámiához érdemes vastag egyiptomi tömítést venni, ha félsz, hogy nem menne passzentosan a pipádra.
Ilyet:
[attachment=1702:vastag_keramia_tomites_2.jpg]
Hello!
1 cm szerintem nincs az a távolság, de nem fog gondot okozni. 🙂
A kerámiához érdemes vastag egyiptomi tömítést venni, ha félsz, hogy nem menne passzentosan a pipádra.
Ilyet:
Szia,
Köszi a választ.
Lemértem és hát nem tudom eldönteni, túl kicsinek érzem, de ha azt mondod, hogy ez nem jelent majd gondot a későbbiekben okés :). Holnap akkor megnézem majd a vastagabbik tömítéssel.
Azért csináltam egy képet, hogy meg tudd majd nézni.

Előfordulhat, hiszen kézzel készülnek. Negatív hatását maximum akkor éreznéd, ha annyira teletömnéd a kerámiát, hogy már púpos lenne, akkor lehet kis melasz lefolyna, de kétlem, hogy hazánkban bárki is olyan amerikai stílusba tömne. 🙂
akár még előnyödre is válhat mivel nagyobb a táv a dohány és a szenek között így alacsonyabb az esélye annak hogy meg ég egyébként nyugi aki ilyen kerámiát vesz az a minőséget veszi szerintem messze a legjobb kerámia előfordult már hogy mosogatás közben véletlenül kicsit erősebben neki koppant a mosdó kagylónak és semmi baja nem lett nekem az elején kicsit rossz volt de hamar ki lehet tapasztalni 😉
Szia,
Köszi a választ.
Lemértem és hát nem tudom eldönteni, túl kicsinek érzem, de ha azt mondod, hogy ez nem jelent majd gondot a későbbiekben okés :). Holnap akkor megnézem majd a vastagabbik tömítéssel.
Azért csináltam egy képet, hogy meg tudd majd nézni.
Nekem egy medium van és fél centi sincs, illetve a kép alapján ez vagy kétszer mélyebbnek tűnik. :O
Sziasztok,
Igen, visszavittem és megnézték. A boltban is mondták, hogy ez azért necces úgy hogy készségesen kicserélték. A mostani meg kb fél centis a szintkülönbség meg alul sem akkor a hézag, hogy a vastag tömítés is beessen.
Sziasztok!
Mai napon megérkezett a megrendelt Phunnel Modder mini kerámiám. Már pipáztam vele egyet, de a bele rakott ásványnak elég kevés füstje volt. 2 darab Tom Cococha szenet tettem rá, a fóliát középen nem lyukasztottam. Elképzelhető esetleg, hogy a 2 db szén által leadott hő kevés volt neki? Továbbá feltűnt, hogy a levegőnyílás teteje elég alacsonyan van a külső peremhez képest. Ez mindegyiken így van, vagy esetleg csak ezen az egy darabon, ami annak tudható be, hogy a kerámia (tudtommal) kézzel készült?
Válaszotokat előre is köszönöm! 🙂
Hello!
2 szén kevés lesz. A tömör, masszív kerámiának fel kell melegednie, így az elején 3 egész szén mehet rá, majd 1 le, amikor már beindult és vissza, amikor a vége felé már gyengül. 🙂
A belső kúp alacsonyabb mivoltja a jobb levegővezetést szolgálja. Akkor lenne csak bibi, ha nem a túltömésről lefolyna melasz bele. 🙂
Hello!
2 szén kevés lesz. A tömör, masszív kerámiának fel kell melegednie, így az elején 3 egész szén mehet rá, majd 1 le, amikor már beindult és vissza, amikor a vége felé már gyengül. 🙂
A belső kúp alacsonyabb mivoltja a jobb levegővezetést szolgálja. Akkor lenne csak bibi, ha nem a túltömésről lefolyna melasz bele. 🙂
Köszönöm a választ! 🙂
Megpróbáltam 3 szénnel, és ezúttal dohányt tömtem, sokkal több volt a füst, de még mindig nem olyan, mint a normál kerámiánál. Bár ez szerintem azért van, mert a lyukakat egy kicsit beljebb szúrtam a kelleténél. :triste1: Majd idővel biztosan kitapasztalom! 🙂
Simáról a phunnel-re való áttérés nem 1-2 tömést igényel, de hosszabb távon megéri. 🙂
Esetleg segítség: https://www.vizipipafan.com/phunnel-keramia-tomese
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy ilyen kerámiát már nem gyártanak/ nem lehet beszerezni?
Lesz, nem kell félni. 🙂
Szia Syska!
Mikorra lesz várható, hogy érkezik készlet?
Esetleg akár új modell is?:)
Az információim szerint már a nagykernél vannak a kerámiák. 🙂
Köszönöm a választ.
Sikerült beszerezni egyet.
Észrevettem, hogy a kerámia (szinte) egész felületén hajszál repedések keletkeztek.
Főleg a kerámia belsejében (ahova a dohányt tesszük).
Ez természetes, vagy rendellenes?
Természetes. Ez a fajta bevonat ilyen pókháló effektet ad idővel. Amíg a kezeddel nem érzed, addig nem fog semmi gond adódni ebből. Nem gyengébb, nem fog lejönni, csak látványos. 🙂