A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Serbetli – Citrom

  • , Hozzászólás ID: #70912
    juarez21
    Felhasználó
    juarez21
    • Hozzászólás: 98

    Sziasztok!

     

    Úgy gondolom megírom első tesztemet és szándékosan a citromos ízt szeretném bemutatni, mivel az igazi citromot bármekkora mennyiségben megtudom enni, viszont az eddig kipróbált vízipipa dohány / ásvány ízek mind óriási csalódást okoztak. Idáig mizo citrom, al fakher citrom-menta, al waha citrom, shisharoma citrom ízeket próbáltam és nem találtam meg amire vágytam. Az erős dohány íz miatt nem jöttek be leginkább a felsorolt ízek, bár magát a citromos ízt sem éreztem olyan jónak egyiknél sem és egyiket sem tudtam végig szívni amíg a szenek kitartottak. A mizo-t, az af-t és az aw-t olyan jó 15 percig tudtam szívni, a shisharoma-t pedig olyan 40-50 percig kb. Nos az utolsó esélyt megadtam a citromnak, mivel végre sikerült szereznem a kedvenc dohányomból a serbetliből.

     

    Tesztkörülmények:

    Top Mark 55 cm, sahlar mini modder phunnel, el nefes szilikon cső üveg véggel, páncélfólia, 3 db egész tom cocoha szén, hideg csapvíz.

     

    Csomagolás:

    Megszokott serbetli papírdoboz összeragasztva mindenféle felesleges matricával, a dohány 1 db serbetli feliratos, félig alu, félig nejlon csomagolásban. Érdekes hogy a nikotin tartalom nincs rajta, mert eddig szinte minden serbetli dohányomon rajta volt, de gondolom ez is 0.5%-os lehet mint a többi.

     

    Dohány:

    Meglepően az eddigi serbetlikhez képest kicsit “száraz”, nem tocsog annyira a melaszban mint mondjuk egy mixfruit. Ennek a citromnak a nedvessége szerintem pont ideális, kb az al fakher-hez tudnám hasonlítani ebből a szempontból. Tömni nagyon könnyű volt, aprítottsága pont megfelelő, nem voltak ágacskák és nagyobb dohánylevelek sem. Az illata kellemes, picit olyan autó illatosítós és cukorkás keverék. A kerámiát olyan közepesen tömtem meg, nem tömtem agyon, de nem is spóroltam.

     

    Íz:

    Az íze amire a leginkább kíváncsi voltam, ennyi csalódás után túl sok jóra nem számítottam, de az első pár slukk után végre mosolyogni tudtam. Nem egy eget rengető íz, de végre nem a tömény dohány ízt éreztem hanem egy kellemes, az igazihoz tényleg hasonlító közepesen erős, édeskés ízt amit szinte végig egyenletesen adott, amíg a 3 szenem bírta (ebből egy félben eltört az első hamuzás során).

     

    Füst:

    A tömés nagyon jóra sikerült, hatalmas felhőket lehet vele fújni. A karika fújást is gyakorlom kisebb nagyobb sikerrel, de ezzel a dohánnyal egész meglepődtem milyen jókat sikerült.

     

    Egyéb:

    A szenek forgatását még a mixfruit dohányom szívása közben tesztelgettem korábban és azt a technikát most is alkalmaztam ami ismét nagyon bevált: a 3 egész szenet az indulásnál a kerámia szélére pakoltam, majd az első forgatásnál egyet levettem és a maradék kettőt beljebb tettem rombusz alakzatban egymással szemben úgy, hogy szinte összeértek, majd a következő forgatásnál vissza a 3. és ismét ki a kerámia szélére majd ismét egyet levettem és beljebb a maradék kettőt.

     

    Összegzés:

    A serbetli dohány eddig még nem okozott csalódást és a citromos íz sem rondított ebbe bele. Nem lesz a kedvenc ízem, de ez az első citrom, amit végig szívtam és egy nagyon kellemes viszonylag erős citromos ízt éreztem végig, megfűszerezve a háttérben maradó dohány íz mellett. Akik inkább az erős ízeket szeretik egy csipetnyi dohány ízzel megbolondítva, azoknak bármelyik serbetlit ajánlom. Ha pontozni kéne, 5-ből olyan erős 3,5-4 pont közöttit adnék rá. És ez az 50 gramm végre nem fog kárba veszni. 🙂

     

    Jó pipázást mindenkinek!

     

     

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.