A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vad íz…

 • , Hozzászólás ID: #69698
  isti84
  Felhasználó
  isti84
  • Hozzászólás: 8

  Üdv!

  Először is hadd kezdjem azzal, hogy nekem nagyon érdekes az ízlésem. Kedvelem az édes füstöt, és ízt. Ezen indíttatásból keresem az édesebb ízeket. Ráakadtam a kókusz illetve az alma ízekre. Mivel mind kettő nagyon megtetszett, gondoltam kavarintok egy “Vad ízt” belőlük.

  Én egy sima kerámiába tömök.

  Szükségeltetik valami amibe kézzel össze lehet keverni a hozzávalókat, nálam ez némi alufólia 🙂 Kelleni fog a két fentebb leírt ízesítéssel ellátott dohány is. Mindenki döntse el, hogy melyik íz legyen domináns. 😉

  Elkészítés:

  1. Tegyünk a fóliára fele-fele arányban mindkét ízből, akinek az almás a favorit az kevesebb kókuszt tegyen bele. Akinek a kókusz az tegyen pont fordítva.

  2. Alaposan keverjük össze a két dohányt. Kb. annyira hogy csak illata alapján lehessen tudni, a keverék alapanyagait. Nekem van némi natúr frissítőm, 1-2 cseppet szoktam tenni minden ilyen keverésre, hisz a bőr is felszív némi nedvességet. Utobbi opcionális.

  3. Sima kerámiába tömök, mégpedig óvatosan bele morzsolgatva a dohányt. Alaposan megtöltöm, kicsit megnyomkodom, pont addig hogy a perem alá kerüljön.

  4.1 Ha sikerül kicsit tultömni, akkor így járok el. Sima alufóliát használok. 4 réteg a dohányra, majd lyukasztok. Lyukasztás: egyenes vonalban a kerámia egyik felétől haladva a másik oldaláig lyukasztok. Kétkeresztet rakok rá. a külső perem mellé még egy kört lyukasztok. Erre egy gyűrű. Majd még 4 réteg alufólia. Az utolsó réteget, koncentrikus körökben lyukasztom ki egészen a közepéig. A legvégén belefujok a kerámia aljába megvizsgálva mennyire járja át a levegő, ha könnyen fujható, akkor jól tömtük 😀

  4.2 Ez a tömés nálam 3 db 50mm-es Balga-Belga szenet használ el. ALapból viszont csak kettőt.

  5. Ha beindul a tömés, karakteres ízű füstje lesz. Kiérezhető belőle, mind az alma, mind a kókusz íze. A kókusz dominánsabb ízű picivel. Környezeti füstje nagyon édes, inkább bódító. A teszt alanyok közt volt Frici :super: is, illetve az egyik szegedi szórakoztató egység pár vendége. 🙂 Szerintük is jó volt.

  Hát naggyából ennyi amit egy “Vad ízről” lehet mondani.

  Üdv István

  U.I.: Ha akad egy csipetnyi menta a keverékhez, az is dob rajta nagyot… 🙂

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.