A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Egyéb média cikkei

, Hozzászólás ID: #101377
repcsi
Felhasználó
repcsi
  • Hozzászólás: 110

Itt is a WHO tanulmányra alapoznak, de még írnak egyéb érdekességeket is :0 :

Quote:
kerámiatölcsérbe kerül a kissé nedves és ragacsos dohány, melyre izzó faszenet helyeznek

Ha faszenet raknánk 3 szívás után annyira irritálná a torkunkat, hogy ha nem hagyjuk abba, megfulladnánk. Faszénnel még nem próbáltam, csak öngyulladósat raktam a dohányra alu nélkül, s 1 szívás után azt hittem megfulladok olyan köhögő roham jött rám.

Quote:
Széles körben elterjedt tévhit, hogy a vízen átáramló füst teljesen kátrány- és nikotinmentessé válik, így belégzése igazából ártalmatlan

Nem tudom ti hogy vagytok vele én nem hittem, bár ugye kátrány a dohányban nincs, max a szénben.

Quote:
WHO adatai, melyek szerint egy pipázás alkalmával annyi füst jut a szervezetbe, mint száz filter nélküli cigaretta elszívásakor.

Ehhez nem fűzök semmit hozzá->WHO

Quote:
További rizikót jelenthetnek a különböző fertőzések, mint például a herpesz és a hepatitis különböző formái, melyeket a közösen használt vízipipa csutorájának körbeadása során lehet elkapni.

Ezt nem értem. Ezért van a szipka nem? Ha haverod ad egy slukkot a cigiéből, akkor ue megtörténnhet, vagy ha iszol a söréböl egy kortyot. Azt a hülyeséget nem értem miért írják a káros hatásokhoz.

Quote:
Egy egyiptomi felmérés például kimutatta, hogy az országban a vízipipázás nagy szerepet játszik a tuberkulózis (TBC) újbóli elterjedésében.

Ennek nem tudom mennyi igazság alapja van, de gondolom.

Quote:
Az ismeretlen eredetű, silány minőségű, szennyezett dohányok kátránytartalma pedig meghaladhatja a megengedett mennyiséget.

Egy gondolat:Az ismeretlen eredetű, silány minőségű, szennyezett marha hústól ételmérgezést lehet kapni. Mi az, hogy megengedett mennyiség?A dohányban nincs kátrány.

Quote:
francia tanulmány is arról tanúskodik, hogy a vízipipa sokkal ártalmasabb, mint a cigaretta. A laboratóriumi mérések szerint egyetlen vízipipa elpöfékelése során annyi szénmonoxid keletkezik, mint 15-52 szál cigaretta füstjében, a kátránytartalom pedig 27-102 cigarettáénak felel meg.

Ezt se tudom mennyire alapos.

Quote:
Az egészségügyi szakemberek egyre több fórumon szorgalmazzák Európa-szerte, hogy a cigarettákéhoz hasonlóan lássák el a csomagolást a veszélyekre felhívó mondatokkal, és tüntessék fel a káros összetevők mennyiségét is.

Van a dobozon figyelmeztetés: Warning: Smoking is a main cause of lung cancer, diseases and of heart and arteries diseases.A káros anyagok fel vannak tüntetve, vagyis a nikotin, ugye kátrány nincs benne.

A cikket Fésüs Gábor írta/gyűjtötte/kitalálta, ha gondoljátok írjatok neki emailt, a honlapon fel van tüntetve az elérhetősége én nem fogok ezzel (széklet)ozni, mert sztem úgy sincs sok értelme.