A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Mosható szívócső tisztítása

0

Első lépésként vegyük ki a Razan vagy Nammor típusú mosható vízipipa szívócsövünk műanyag fej részét. Ezt öblítsük el, esetleg ha szükséges akkor egy vékony kefével tisztítsuk meg a belsejét és jó alaposan mossuk meg a végét, amely a szánkkal érintkezik.

Tegyük a csap alá vagy szorítsuk a csap fejére a szívócső végét és nyissuk meg a vizet. Először csak kicsit, óvatosan öblítsük át. Ezután picit mozgassuk meg a csövet, tekergessük és ismét öblítsük át, immáron erősebb vízsugárral.

Miután kiöblítettük, öntsünk tölcsérrel óvatosan 1-2 deciliter citromlét, vízipipa mosó folyadékot. Ezután öntsünk még bele 2deci vizet. Fogjuk be a két végét és rázzuk meg, döntögessük ide-oda, tekergessük. Ezt egy olyan 5 percig érdemes csinálni megközelítőleg.

A másik variáció amikor megfogjuk a két végét és hol az egyiket, hol a másikat emeljük meg. Ilyenkor jól átjárja a tisztítószeres víz a cső belsejét. Azonban vigyázni kell, nehogy kijöjjön az alul lévő részen a folyadék. Érdemes ezt egy fürdőkád fölött csinálni, szintén 5 percig.

Miután megvagyunk a mosószeres résszel, ismét tegyük a csaphoz és erős vízsugárral, picit mozgatva, tördelve a csövet öblítsük ki legalább 3x egymás után, jó alaposan! Itt lehet bátran megnyitni a csapot. Arra ügyeljünk, hogy a fogórész és a szivacsok ne ázzanak nagyon el.

Aki megteheti az a jobb oldali kép mintájára meg is pörgetheti az öblítés után a csövet, hogy hamarabb kiszáradjon.

Miután megvoltunk a jó alapos öblítéssel, ki kell szárítani a csövet. Illetve ilyenkor már lehet használni, de ajánlott hagyni, hogy kiszáradjon. Csak fel kell akasztani egy kilincsre, egy rongyot tenni alá és hagyni valami szellős szobában, hogy 1-2 nap alatt kiszellőzzön. Esetleg jó megoldás lehet a ruhaszárítóra kiakasztani, kertben a fára vagy panelban az erkélyen. Arra ügyeljünk, hogy míg szárad ne nagyon érje erős közvetlen napfény, az kiszívja a színét és nem tesz jót a borításnak.

Ezzel már készen is vagyunk és el is tüntettük a fölösleges ízeket a mosható szívócsövünkből!

A képek a Hookah Love Blogból származnak, köszönjük nekik!

Share.

Leave A Reply