A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel kerámiák bemutatója

2

Egy évvel ezelőtt még nem igen volt phunnel kerámia Magyarországon. Páran rendeltünk Havanna phunnel-t amerikai barátunktól és más módszer a beszerzésére nem is igazán volt.  Ez volt kicsivel több mint 1 éve… Ma mi a helyzet? Olyan sok féle phunnel kerámia vásárolható a boltokban és webáruházakban, hogy sokan már már összezavarodnak. Pár napja is volt egy kérdés, hogy melyik phunnel hogyan néz ki. Emiatt gondoltam, hogy írok egy kis összefoglalót erről. Nézzük is sorba őket.

Alien mini phunnel

[nonmembers]A kerámia képének és leírásának megtekintéséhez lépj be. (Ingyenes, 1 perces regisztráció.)[/nonmembers][onlymembers]Az Alien mini phunnel egy újabb szériás kerámia. 2010 elején tört be a piacra és igen gyorsan népszerűvé vált. Hatalmas előnye, hogy nagyon kevés dohány kell hozzá. Olyan 10-15g dohánnyal akár 45-60 perces tömést is tudunk elérni, míg egy Vortex kerámiába megközelítőleg 20gramm dohány kell. Így ez a kerámia lényegében spórolós, dohányt és így pénzt is spórolhatunk vele. Sajnos ára igen borsos, de a minőséget meg kell fizetni. (Idővel úgy is vissza jön az ára, mivel dohányból kevesebb kell vele.)

Alien phunnel

Ára: 4800-5000Ft

Értékelés: 5/5 Egy kiváló kerámia, remek befektetés. Hatalmas füstfelhőket és finom, erős ízeket lehet elérni vele a személyes tapasztalatom alapján.[/onlymembers]

Szír phunnel

A szír volt az első hazánkban megvásárolható phunnel kerámia. Ára igen kedvező volt, azonban használhatóságáról megoszlanak a vélemények. Illetve használni lehet, de nem egy kifejezetten jó kiegészítő. Kidolgozottsága is hagy kívánni valót maga után. Ma már kevesen vesznek ilyen kerámiát, mivel kicsivel többért már minőségibb darabok kaphatóak.

Ára: 1200-2000Ft között

Értékelés: 2/5Kezembe véve vizsgáltattam és 1-2x tömtem is ilyen kerámiába. Én inkább kihagyom, elég nehezen használható.

Tangiers phunnel

[nonmembers]A kerámia képének és leírásának megtekintéséhez lépj be. (Ingyenes, 1 perces regisztráció.)[/nonmembers] [onlymembers]A világ legjobb vízipipa kerámiájának tartják és nem is véletlenül. Speciális anyagból készült, így megközelítőleg 20-30 másodperc a dohány izzítása és a füst kicsalása. Nem is kell annyira kicsalni a füstöt, mivel hatalmas füstfelhők érhetőek el ezzel a kerámiával. Dohányból igaz nem eszik keveset, de a small – azaz kicsi méret nem eszik többet Vortex kerámiánál. Egy tömés akár 2 órán át is erős, jól kivehető ízt ad ebben a kerámiában.

Az egyetlen phunnel kerámia ami több méretben is kapható: Small-Medium-Large / Kicsi-Közepes-Nagy. A nagy méret már olyan batári méret, hogy 30-40g dohány kell bele.

Ára: 4500-5000Ft között

Értékelés: 5/5 A leginkább minőséget kedvelők pipások választása! Aki vásárolta, mindig elégedett volt vele. Nekem is van egy ilyen kerámiám és mindenhova viszem magammal. Ebbe a kerámiába tudok a legjobban tömni. Én ezt a kerámiát ajánlom, nekem ez lett a kedvencem.[/onlymembers]

Kaya phunnel

A Kaya phunnel volt a második phunnel kerámia ami kapható volt hazánkban. Igen tekintélyes méretű volt. Dohányból sacc/kb. 20-22g-ot fogyasztott egy tömésnél. Az alja kicsit túlságosan széles, így gyakori hiba volt, hogy vagy dupla (akár tripla) tömítés kellett alá vagy egy nagyon vastag.

Ár: 2000-3000Ft között

Értékelés: 4/5 Jó kerámia összességében. Hátránya, hogy sok dohányt eszik. Előnye, hogy viszonylag olcsó. Arra kell ügyelni, hogy az erdeti Kaya phunnel kerámiák felső részén mindig bele van a cég neve karcolva az agyagba, ahogy a fenti képen is látható, még ha halvány is.

Kínai phunnel

A kínai phunnel a Kaya phunnel sikere után jelent meg a piacon. Ára jóval alacsonyabb, de minősége is együtt mozog az árral. Nagyon hasonlít a Kaya-ra, szerintem igazából hamisítványoknak készült. Méretek és a külső nagyon hasonló, szinte össze lehet téveszteni a két phunnel kerámiát.

Ár: 2000-2500Ft között

Értékelés: 3/5 Végül is hiába másolat, egy használható phunnel. Elég sokat eszik. Jól meg lehet különböztetni a Kaya-tól, mert nincs felirat a felső részén.

[nonmembers]A teszt egy része csak regisztrált és belépett felhasználóknak elérhető. Kérlek regisztrált és lépj be, hogy ezeket megtekinthesd. A regisztráció gyors és ingyenes![/nonmembers]

Share.

2 hozzászólás

  1. Teljesen egyetértek a leírásban foglaltakkal. A minőségért fizetni kell, de megtérül hosszú távon. A Tangiers phunnel large méretű kiadásához fűzött észrevételt annyival szeretném kiegészíteni, hogy igazán társaságban használható jól. Valóban sok (40-50 gr dohány tömhető bele, ezért igazán akkor érdemes használni, mikor többen gyűlnek össze. Tapasztalataim szerint ehez a fajtához mindenféle kép ajánlatos valamilyen modot alkalmazni, mert a nagy ármérő miatt a ráfeszített fólia erősen hajlamos a központi lyukra tapadni szívás közben.

Leave A Reply