A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa kerámia vásárláskor mire figyelj

A vízipipa kerámia vásárláskor pár dologra kell csak figyelnünk. Egyik az ár, a másik a használat célja (füstölni való dohány vagy ásvány lenne javarészt?) és végül, hogy jó legyen a vízipipánkhoz. Ne feledjük, hogy van szír és egyiptomi kerámia.

vizipipakermiareszei

  1. Alsó rész: Fontos, hogy a kerámia alja szűkül vagy tágul. Sajnos a két különböző kerámia típust nem tudjuk egy vízipipán használni, csak amilyen eredetileg volt rajta. (Kivéve ha átalakítót használunk hozzá.)
  2. A kerámia magassága: Ez azért fontos, mert ahogy szívjuk a vízipipánk úgy a forró levegő ahogy halad át a kerámián felmelegíti azt és amennyiben túl alacsony a kerámia a tömítés megolvadhat, megéghet ami kellemetlen ízt és a tömítés cseréjét eredményezi.
  3. A dohány helye: Fontos a térfogat mérete, hogy mennyi dohányt tudunk beletömni. Ha túl kicsi a hely, a kevés dohány hamarabb átizzik és hamarabb kaparni kezd, hamarabb elég. Ha túl nagy a hely, túl sok dohányt tömhetünk bele és így nehezebb szívni és a dohány alsó rétegei nem izzanak megfelelően át, kárba vész az a dohány. Fontos, hogy a kerámia ezen része mázas legyen illetve valamilyen védő réteggel rendelkezzen, hogy a dohány ne égjen oda. (Alufóliával kibélelés az egyik megoldás erre a problémára.)
  4. A kerámia anyaga és díszítése: Mint ahogy a díszítéses írásban is olvasható sokat dob a vízipipa kinézetén egy-egy szép kerámia. Azonban ne feledjük, hogy szépségen kívül használhatónak is kell lennie a kerámiának. Anyaga lehet fém, agyag, porcelán például. Mindegyiknek megvannak az előnyei hátrányai.

A kerámia anyagához még annyit fűznék hozzá, hogy a teljesen fémből készült kerámiákat sokan nem ajánlják, viszont jó páran mondják, hogy nagyon jó. Mivel még nincs személyes tapasztalatom ez ügyben, így nem írnék konkrétumot. Minden esetre alig elterjedtek ezek a fém dohány tölcsérek.

Kerámia, vízipipa dohánytölcsér ajánlat

A kerámia használatától függően adnánk pár tippet. Azok akik például vízipipa kővel használnák, azok bátran vásárolhatnak nagyobb, mélyebb kerámiákat. Például vortex dohánytölcsért vagy medium phunnel-ek közül például a Tangiers-t. A lényeg, hogy a melasz ne folyjon le, ne alul legyen a luk rajta.

Vízipipa dohányokhoz szintén ajánljuk a phunnel kerámiákat, de inkább a small vagy a mini phunneleket. Személyes ajánlatunk a Sahlar Mini Phunnel kerámia. A magas dohány árak miatt érdemes a mini változatokkal szemelni, mert 1 órás pipázást ezek is biztosítanak, míg fele annyi dohányt esznek, mint a közepes méretű dohánytölcsérek.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply