A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher – Gránátalma, Grenadine

2

Ebben a tesztben az Al Fakher gránátalmás dohányát fogom nektek bemutatni. Ez a dohánymárka hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A prémium kategória egyik dohánya, kiemelten a  frissessége miatt. Egyre több helyen kapható, akár már kisebb dohányboltokban, trafikokban is. Ha azonban kedvenc helyeteken nem találjátok, megrendeltethetitek a bolt tulajával, a Pannon Tobacco-tól. Nálunk, hazánkban sajnos csak 50 g-os kiszerelésben szerezhető be.

A csomagolása ízléses, külseje jellemzi a dohány ízét, ez esetben a doboz rózsaszín. Maga a doboz egyszerű papírdoboz, egy külső fóliával, valamint belül még egy, közepesen erős, mintás fóliával, tipikus Al Fakher csomagolás. Maga a dohány jól aprított, nem túl kicsi, de nagyobb ágakat nem találunk benne. Színe vérvörös a melasz miatt, amelyben szinte tocsog. Az illata visszaadja a gránátalmát, kellemesen édes, de nem túl tömény.  Karakteres gyümölcsillatot kapunk.

Az íze olyan, mint az illata, a kettő összhangban van egymással, ami az Al Fakhereknél tipikus jellemző. Más dohányoknál elég ritka, hogy az illata és az íze ennyire egyezik. Karakteres, a gránátalma jól kivehető. Erős és egyenletes, sokáig kitart az íze. Önmagában is remek élményt nyújt, nem szükséges más dohányokkal keverni. A füstjére sem lehet panaszunk, sűrű, dús. Valamint nagy előnye még, hogy a hőt jól bírja. Igazi prémiumdohány.

Sima egyiptomi kerámiában és Mini Phunnelben két kör szénnel bírja 1,5-2 órát, Medium Phunnelben és Vortexben akár 2-2,5 órát is tart szintén két kör szénnel. Maga a teszt egy Sahlar Mini Phunnel kerámiával, egy Nammor szívócsővel, egy Nargilem NP450-es pipával, valamint 3 db fél CoCoBrico szénnel készült. Összességében mindenkinek ajánlanám, aki szereti a gyümölcsöket és az édes ízt, ők biztosan nem fognak benne csalódni. Kellemes pipázást!

Videós bemutató:

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply