A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shisharoma – Berry mint, gumibogyó

2

A Berry mint a Shisaroma márkának egy új íze. Egy mentás, gyümölcsös keverékről van szó, amelyben megtalálható az áfonya, málna, eper, a kék és a fehér szőlő íze. Valahol a régi „Gumibogyó szörpre” emlékeztet, megalkotásakor a cél legalább is annak íznek a másolása volt a cél.

Mivel ásvány, így aprítottságról nem beszélhetünk, inkább szemcseméretről. A hazánkban kapható ásványhoz képest, talán a Shisaroma kavicsai kisebbek. Egy doboz 120 g, ebből 80-90 g ásványt és 20-30 g melaszt tartalmaz. A csomagolást megújították, esztétikusabbá tették. Lekerített sarkú, átlátszó műanyag doboz lett, masszívabb, erős kupakkal, ami nagyon jól zár. Így később, ha a kavics elfogyott, akár dohánytárolásra is nyugodtan használható.

Az ásvány illata erős és kellemes. Főként az áfonya és a szőlő érződik ki, a menta kicsit háttérbe szorul, de érezhető az eper is. Viszont jó, hogy így a menta nem nyomja el az összes többi összetevő illatát. Ízre is nagyon jó, itt szintén a szőlő és az áfonya dominál, amíg a többi íz megadja a kellő édeskés pluszt hozzá. Ahhoz képest, hogy mentás ízesítése is van, édeskés, de csak mérsékelten, mint egy cukorka, vagy még annyira sem. Szép felhőket lehet vele fújni. Ami nagyon fontos, hogy mivel ásványról van szó, így nikotin és kátránymentes, valamint újrahasznosítható/ízesíthető.

A tesztet Nargilem NP450-es pipával, Nammor szívócsővel, Vortex kerámiával és két darab Carbopol ring szénnel készítettem. Egy Vortex kerámiával készült tömés, kb. 70 percig tart ki, sima egyiptomi kerámiával ez 40-50 percig tart (ez a kerámia méretétől függ), Mini Phunnelben szintén 40 perc, nagyobb Phunnelben egy óra felett van a pipa időtartama. Az ára 1200-1700 Ft. körül mozog, ezt boltja válogatja, de egyre több helyen, köztük kisboltokban is beszerezhető. Én ajánlanám azoknak, akik szeretik a gyümölcsös ízeket, és azoknak is, akik eleve a mentát nem szeretik, ugyanis ebben egy csipetnél nincs több, ez a csipet viszont nagy pluszt tesz az ásvány ízvilágához.

 

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply