A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan – Banán tejjel

2

Sziasztok! Ismét egy Al-sultan ízt szeretnék nektek bemutatni, és leírni a vele kapcsolatos tapasztalataimat. Szinte minden dohánymárka kínálatában fellelhető a banán íz, de nagyon sok csalódást okozott eddig számomra, így félve vettem meg ezt is. A tesztalanyunk egy 2010 októberében gyártott példány, szóval friss.

Al-sultan banan tejjel 2

A dohány csomagolása egy sárga színű Al-sultan doboz, melyet egy fólia vesz került. A dobozból kivett dohányunk a megszokott piros Al-sultan feliratú csomagolásban van, miután ettől is megszabadítottuk, kiveszünk még egy vastag műanyag fóliát, amiben a dohányunk van.

Al-sultan banan tejjel

Aprítottságát és nedvességét tekintve közepesen nedves illetve aprított, nem úszik az ízesítőben és könnyű is vele tömni. Találhatóak benne ágacskák. A dohányon felismerhető a banán illata, de inkább ilyen csokis banánra hasonlít. Gondolom, hogy ismeritek azt az édességet. 🙂 Mindenesetre kellemes, édes illatot érezhetünk, mely nem túl erős.

A teszt körülményei:

–          Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
–          Hookah Pro Classic Long mosható szívócső
–          Genie Mini Vortex kerámia (4 réteg háztartási alufólia)
–          2-3 fél Cocobrico szén

Füst: a 3 fél Cocobriconak köszönhetően nagyon hamar beindult. Olyannyira, hogy le is kellett vennem a harmadik szenet és majd csak a pipázás végén kellett visszaraknom. Ebben a mini Vortex kerámia kis átmérője is közrejátszott. Végig megfelelő mennyiségű füstöt produkált megközelítőleg 70 percig.

Íz: több banános dohányt is próbáltam már, de vagy borzalmas volt, vagy finom, de nem igazán hasonlított a banán ízére. Ilyen például a Nakhla vagy a Hennawy banán. Az Al-masah banános ízei nem rosszak, bár nekem nem hasonlítottak túlzottan a gyümölcs ízére. Nos, ez az Al-sultan „banán tejjel” íze nálam jól szerepelt. Érezhető a gyümölcs íz, de annak is ilyen mű íze. Természetesen nem várhatjuk el egy dohánytól sem, hogy pontosan visszaadja a gyümölcs ízét. A dobozon feltüntetett íz neve konkrétan az, hogy „banán tejjel”, de miért is tejes? Véleményem szerint a „tej” szerepe ez a lágy, krémes íz, ami a banánt kíséri. Szóval az íze ilyen banánturmixos, enyhén csokis beütésű, édeskés. Az íz kb. 45-50 perc után fokozatosan kezdett csökkenni, bár ez nem egy prémium kategóriás dohány, így ez tűrhetúnek mondható. Elnyerte tetszésemet, biztosan fogok még ilyet venni. Jól eltalált Al-sultan íz. Az általam előbb említett négy márka közül az Al-sultan a nyertes. Az igaz, hogy a török Serbetli márka banános ízét meg sem közelíti, de a tesztemben csak a hazánkban mindenki számára elérhető márkákkal hasonlítom össze.

Az élvezetet növelhetitek azzal, hogy felkarikázott banánt raktok a víztartályba. A bátrabbak tejjel is próbálkozhatnak, de én személy szerint nem ajánlom, mert felhabozhat, vagy ha nem takarítjátok el gyorsan, akkor a tej kellemetlen szagokat hagyhat a pipátokban, amit nehezen tudtok csak eltávolítani.

Összegzésben annyit írnék, hogy ez egy nagyon finom dohány, édesszájúaknak kifejezetten ajánlott, nem bánja meg senki, ha kipróbálja.

James (vzipipaforum.com)

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply