A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

El Nefes – Cseresznye

4

Sziasztok! Az új hazai vízipipa dohánymárka újabb ízét szeretném nektek bemutatni, az El Nefes termékcsalád cseresznye ízesítésű dohányát. A márkáról bővebben a korábbi cikkekben olvashattok. A csomagolása rendkívül igényes. A doboz piros színű, szépen megtervezett, rajta magyar nyelven a dohány íze. Miután kivettük a dobozából egy áttetsző műanyag tasakban van igényesen lehegesztve. Ebben a tasakban a dohány egy újabb tasakban található, melyben a dohány még egy vékony fóliával van körülvéve. Panaszunk a csomagolásra nem lehet. Mivel ez egy nagyon nedves dohány, így szükség is van a biztos, légmentes csomagolásra.

El Nefes cseresznye - cherry

Miután kibontottuk egy nagyon nedves, nagyon aprított dohányt találunk. A dohány illata a cseresznyés Pez cukorkára hasonlít, nem túl erőteljes. Aprítottságát és nedvességét tekintve megjegyzem, hogy ajánlott hozzá egy mini Phunnel kerámiát használni, hogyha takarékosan szeretnénk bánni a dohányunkkal. Normálméretű Vortex kerámia esetén az 50 grammos dohány körülbelül két tömésre lesz elegendő, szóval csak okosan.

El Nefes cseresznye

A teszt körülményei:

–          Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
–          Hookah Pro Classig Long mosható szívócső
–          El Nefes mini phunnel kerámia 4 réteg konyhai alufóliával
–          3 fél Cocobrico szén

Füst: ennél a dohánymárkánál véleményem szerint panaszunk nem lehet a füst mennyiségére. Nagyon nagy füstöt lehet vele produkálni, ami a pipázás végéig kitart. A füst mennyisége a szén hőjének gyengülésével csökken. A kerámiában kb. 10 gramm dohány van, amely egy maximum 1,5 órás vízipipázáshoz elegendő. Ez a dohány bőven elbír 3 fél Cocobrico-t, én nem vettem le egyet sem végig fent volt mind, nem volt zavaró a füst mennyisége, teljesen korrekt.

El Nefes cseresznye - El nefes phunnel

Íz: a dohány ízétől egy kicsit többet vártam. Finom, krémes és édes, érezhető a cseresznye íze, kicsit cukorkás. Viszont ez az íz számomra nem túl erőteljes, egy kicsit gyengének tűnik. Pozitívumként megemlíteném azt, hogy nem kezd el gyorsan gyengülni a pipázás végén, még 60 perc elteltével is olyan volt, mint az elején.

Összegzésben ez egy finom, kellemes, gyengéd ízű dohány. Nálam az ízét leszámítva maximálisan szerepelt, mert szép nagy füstöt, hosszantartó ízt produkál. Mellesleg nagyon könnyű vele tömni, különösen a mini Phunnel kerámiát az aprítottságának köszönhetően.

James (vizipipaforum.com)

Share.

4 hozzászólás

  1. Jónak hangzik, De… Lenne egy kérdésem.
    Az volna, hogy (dohányvásárlás előtt vagyok) milyen ízt vegyek? A szakértőket kérdezném, mert még nem sokat próbáltam ki.[ Eddig a Nakhla Epret (naggyon szar), Nakhla Natúrt (NaGGGGGGGYon szar), Shiazo Narancs (nagyon állat), Al Masah Red Bull (hmm íz nem sok, illat annál jobb), Al Sultan Eper (nagyon ZSÍÍÍÍÍÍR) és Al Fakher Sárgadinnye (füst klassz, íz nem hasonlít de jó) ]
    Szóval miyen ízt próbáljak ki, de úgy ajánljatok pls (várom a válaszokat) hogy nyárra most shoppingolok először és nagyobb tétel kéne XD Tehát pls jó, közkedvelt ízt szeretnék. Kéne szén is. Arra gondoltam, hogy öngyuszisat veszek, mert nem mindenhol van gáztűzhely XD. Jó a fekete biobelga? Szóval várom a válaszokat 🙂

Leave A Reply