Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipához › Vízipipa szén › Egyéb (vízipipa szén) › CFH – Forrasztó mester 1000
Befektettem egy ilyenbe, Praktikerbe akcióba 4999Ft. Picit begyújtottam és röviden kipróbáltam. Tapasztalat: Naggggyon durva! 😀
Forrasztó
Védőkeret
5 palack hozzá
Lánghőmérséklet: 1750 Celsius fok.
Hehe.
Előbb próbáltam brico-n. 30másodperc alatt az élei beizzottak közepes erős lángon. (Nem volt max-on és még be sem melegedett a lángfej….)
Úgy érzem megvan, mivel kell begyújtani a cocobrico-t és társait. 🙂
Pencil torch. mijjaz nekem.
(KÉP ILLUSZTRÁCIÓ, NEM ILYEN CSAK HASONLÓ!)
Ténylegesen kb. 1 óra múlva fogok izzítani brico-t, teljes egészébe. Majd mérem az időt. Képeket is teszek majd fel.
Addig:
[kep]https://www.barkerbau.hu/plugs/ntxshop/files/products/44E142.jpg[/kep]
Gratula és sok sikert , ez már jól néz ki, látszik rajta hogy tud valamit, van egy rendes gáztartálya .
Ez csak illusztráció. 🙂
Amúgy a brico-t kb. 2-3 perc alatt beizzította minden oldalról. 4 perc alatt közepes lángon teljesen fel lehet izzítani.
Majd teszek fel igazi képet, ez csak illusztrációként tettem be. Hogy más mint a pencil… 🙂
Eggyik haverom már lassan fél éve ilyennel gyújt szenet. Nekem azért nem tetszik mert bas*ott nagy a lángja és nem túl otthonbarát. :cote: De amikor kültéren vagyunk mindig ilyennel gyujtunk ha ő is ottvan.
Ilyen közel 1 méteres szúrólángjával majdnem felgyújtottunk egy fát az erdő szélén. :hehe:
Én beállítottam, hogy 20cm-es lángja legyen. Ennyi. 🙂
(Bár 20 centis láng esetén tovább tart izzítani.)
Lehet hülye kérdés de hogy lehet újjá tölteni?
Lehet hülye kérdés de hogy lehet újjá tölteni?
palack csere.
Ahogy Sada is írta, a palackot lehet egyszerűen kicserélni.
Ha kiürült az előző csak lecsavarod és veszel egy újat (600-700Ft) és simán feltekered.
Ehhez adtak 5 tartály alapba, szóval egy ideig nem kell vennem.
sYska/!/ és egy palack gáz kb mennyi időre elegendő?
Nem tudom, még nem fogyott ki az első, de nem használom túl gyakran, szóval nem tudom mikor fogo ezt a kérdést megválaszolni… :triste1:
Csak azt hittem volt vmi leírás és abban talán benne h mennyi ideig elég egy palack! Na de azért kiváncsi vagyok 🙂
Tömegre van.
190g bután gáz van 1 palackban.
Most az átszámolva:
190g= ~3,27mol x 22,41dm3/mol => 73,41 dm3 bután gáz van 1 tartályba.
Általános szabályok esetén, a gáz tágulásának hőelvonását is figyelembe véve. Azonban ez nem pontos adat!
73 liter gáz nem tudom meddig elég, sajnos nem ismerem a ‘királyfi’ fogyasztását. 🙂
Váá sYska/!/ tudtam h precíz vagy de erre nem számítottam 😀 lehet nem bonyolult számolás de nekem jól hangzik 😀
Nem vagyok precíz, tanultam a gázokról. Kémiához és vegyipari tanulmányokhoz tartozik. A számolás is csak megközelítőleges.
Azonban eléggé zabálja a ‘királyfi’ a gázt. Majd meglátom mikor kell cserélni. Számolom majd, hogy hány brico-t izzítottam fel vele. 🙂
Syska ennél szerinted jobb?
https://www.flexfeny.hu/hu/kezi+szerszamok/forraszto+eszkozok+tartozekok/cfh+forraszto+lampa+szett
Ezt azthiszem szabad linkelni 🙂
Tömegre van.
190g bután gáz van 1 palackban.
Most az átszámolva:
190g= ~3,27mol x 22,41dm3/mol => 73,41 dm3 bután gáz van 1 tartályba.
Általános szabályok esetén, a gáz tágulásának hőelvonását is figyelembe véve. Azonban ez nem pontos adat!
73 liter gáz nem tudom meddig elég, sajnos nem ismerem a ‘királyfi’ fogyasztását. 🙂
Tapasztalataink szerint napi 1 pipázással és átlag 3 fél briccoval számolva 2-3 hétig tart ki 1 tartály.
Nekem is ilyen van, ha csutkára húzod neki a gázt akkor tényleg eszi. de ha ésszel csinálod 1-2 hónapig kitart (heti 4-5szöri, naponta 1szeri pipázásnál 2egész coco esetén nekem majdnem 3hónapig húzta a második flakon gáz.)
Jó csak akkor most nem tudom melyiket 😀
Ilyen használat mellett 3hónapig bírta 2 flakon? oo/
Nekem ilyen van. Ez nagyon jó, csak ajánlani tudom! :super:
Azonban sajnos emelkedett a palack ára… régen praktikus áruházba 650Ft volt, most már 855Ft… 🙁
Mennyi??? itthon nemvolt 400 huf egy palack amikor augusztusban vettem.
Nekem ilyen van. Ez nagyon jó, csak ajánlani tudom! :super:
Azonban sajnos emelkedett a palack ára… régen praktikus áruházba 650Ft volt, most már 855Ft… 🙁
Itt Tirpákiában amúgy is 800Ft volt 1 palack…
Én mindig is 400 Ft-ért vettem, most is ennyi, itt a helyi barkácsüzletbe.
Bajcsi-ZS. útón én aszem látam 500ftjért palackot.
Nálunk 350 egy palack a barkácsboltban, kb. 20-25 izzítást bír ki 😀
mondjuk kicsit régi topic…. :hehe:
Bp-n Merkapt Kft. 190grammos palack 205,-Ft bruttó!!!
Vidéken lakom, így ez kilőve.. Meg kicsit még utána kell járnom a dolgoknak, hogy melyik tartály milyen égővel kompatibilis.. Vagy a csatlakozás szabványos??
Hááát… ha minden igaz szabványosnak kellene lennie. Vagy nem tudom, hogy esetleg fel van-e tüntetve a palackon méret, vagy típusszám stb. Ha a praktikus vagy a sárgamókusos áruházban járok utána nézek én is ennek, mert beszeretnék ruházni egy ilyenre, de sajnos a közeljövőben nem fog menni anyagi gondok miatt. Szerintem kérdezz meg egy eladót a boltban, vagy az áruházban ahol venni szeretnéd. Nekik elméletileg tudniuk kellene. 🙂
Szerintem lehet neten is rendelni palackot jó áron, igaz akkor csak többet érdemes, hogy a szállítási költség ne legyen akadály.
A 190grammos PB palackok mérete szabványos, az ilyet használó forrasztók egy egyszerű tartó-kiszúró szerkezettel lyukasztják a palackot és így használható el a gáz belőle.
Szegeden van pár hely ahol 200-270ft között vannak az árak a palackokra. Érdemes jól megnézni, mivel van ahol ugyan ezek 600-700Ft-ok.