A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements vízipipa dohány

  • , Hozzászólás ID: #147199
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    • Hozzászólás: 173

    Köszi. Ja már látom. Lusta voltam visszaolvasni.:S

    Ez iszonyat drága nekem, szal el is vetem az ötletét annak, hogy veszek ilyen dohányt.

    , Hozzászólás ID: #147200
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Mar ne haragudj de miert lenne draga pl. Egy mizohoz kepest?

    , Hozzászólás ID: #147201
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    Lehet nincs tisztába azzal, hogy 30-40 g dohányból ízesítővel kb 170 g dohányt hoz létre? 🙂 Ilyen színvonalú dohányból, ízesítőből ennyiért elkérhetnének 2500 Ft-ot és még akkor is sokan vennék inmájopíniön..

    , Hozzászólás ID: #147202
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    A végeredmény nem 40g dohány lesz, mint az ebben a témában szintén többször le lett írva. Az 1800-1900 Ft-os ár (nem tudom pontosan) tartalmaz egy 100ml-es ízesítőt és 30g natúr dohányt (az új, mosást nem igénylő Ready-k esetében valószínűleg 40-et). Ezeket ha összekevered, akkor végeredményében kb 180g dohányt kapsz (a 30g-osból), amit ha összevetsz egy 50g-os Masah vagy Mizo árával, akkor máris jobban megéri a dolog.

    Ha nem akarsz bajlódni a dohány mosásával (van akinek ez felesleges macera, stb.), akkor érdemes megvárni a hamarosan a boltok polcaira kerülő, előre mosott natúr dohányt, melyhez csak hozzá kell keverni az ízesítőt. Mint az gondolom logikus, ha valaki nem szereti a túl erős dohányokat, akkor azért is jó számára ez a fajta dohány, mert mindenki saját ízlése szerint moshatja ki belőle az erejét.

    , Hozzászólás ID: #147203
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    • Hozzászólás: 173

    Köszi a válaszokat. Így már más a helyzet. Viszont a próbálgatáshoz meg elég lenne 50g is, mert még most is van olyan dohányom, ami nem izlik, és ha mondjuk 180g-ot vettem volna belőle, akkor tépném a hajam. Szal megéri persze, csak mire kitapasztalja az ember, hogy melyik íz jön be neki…

    Konkrét példa, hogy míg a Sultan görögdinnyétől majdnem kidobtam a taccsot, a Mizo görögdinnye egyik kedvencem lett és abból bármikor vennék többet is mint 50g nyugodt lélekkel. De ha a sultan-ból vettem volna 180 vagy 250 got, na akkro nem lett volna jó kedvem.

    , Hozzászólás ID: #147204
    smoke
    Felhasználó
    Smoke
    • Hozzászólás: 93

    Valakinek van valamilyen tapasztalata a green grapel vagy a peach deluxe ,Excellent sweet melon al?

    , Hozzászólás ID: #147205
    p3pito
    Felhasználó
    p3pito
    • Hozzászólás: 92

    sziasztok! most csináltam elements Strawberry Cream et.

    a kérdésem az lenne, hogy rosszul csináltam e valamit, hogyha az ízesítő hozzáadása után ultranedves lesz a dohány. Úgy tudnám legjobban leírnia jelenséget, mintha a száraz dohányra tiszta csapvizet öntöttem vna. Félre ne értsétek nem úszik a vízben, csak olyan mintha vízcseppek lennének a doboz falán, amibe raktam a dohányt. Gondolom ez a dohányízesítő, de akkor is furcsa.

    Ezelőtt már csináltam blue breezt, az is ilyen volt, viszont az szerintem jól működött utána. De lehet h jobban is meg lehet csinalni, már akkor is zavart a dolog.

    , Hozzászólás ID: #147206
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Elég nedvesnek kell lennie, picit más állagú is mint a rendes bolti dohányok, egy kicsit vizesebb, igen, de azért nem mintha csapvizet öntöttél volna rá.

    Ha megfelelően kiszárítottad a dohányt mosás után, akkor nem hiszem, hogy gond lenne.

    , Hozzászólás ID: #147207
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

    Idő kell, míg beszívja a dohány az ízesítőt, várj türelemmel 🙂 (Viszont ha nedves maradt a dohány, kevésbé, vagy egyáltalán nem tudja megszívni magát)

    , Hozzászólás ID: #147208
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    Valaki tudna írni valamit a Mad Dog ízesítésről? Visszalapoztam 5-6 oldalt de nem találtam semmit :/ Ahogy olvastam egy kis vodka, málnaszörp és csípős szósz a Mad Dog koktél alapjai. A csípős szósz dohányban.. ízben való megjelenésére vagyok nagyon kíváncsi, ugyanis én az a fajta ember vagyok aki csípőspaprikát habanero szószba mártogat 🙂

    , Hozzászólás ID: #147209
    cskrisi
    Felhasználó
    CsKrisi
    • Hozzászólás: 170

    Sziasztok! Szereztem az SZK-ból Pinacolada ízű Elements ízesítőt, új “ready” dohánnyal (mosott, 40g). Van ugye sima és strong változat, (előbbi világosabb, utóbbi sötétebb színű) én most simát választottam. A kettő együtt 1900 Ft. Elkészítése tényleg egyszerű, bele a dohányt egy műanyag dobozba, rá az ízanyagot, összekeverni, érni hagyni és szívni! 🙂

    Nem öntöttem rá az összes löttyöt, csak kb 90%-át , így lett összesen kb. 150g.

    Ma kevertem be, ha majd összeérik, be tudok számolni az ízéről is. 🙂

    , Hozzászólás ID: #147210
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284

    Sziasztok!

    Szereztem én is Elements dohányt, egyelőre a bekeverés utána összeérés fázisában járok 🙂

    Már a ready státusszal érkező dohányokból jutott nekem, vettem egy simát is és egy strong-ot is.

    A simának az illata számomra fekete teára hasonlított, egy kellemes, lágy illat. A strong viszont hűen a nevéhez inkább sima zacskós cigaretta dohányra emlékeztetett, és a színe is sokkal sötétebb volt.

    Mindkét csomag 40grammos volt, habár mennyiségre a strong sokkal több volt, szemre kb. 25-30%-al több dohány volt a zacskóban! Ennek mi lehet az okat?

    A nikotin tartalomra vonatkozóan nem találtam rajta információt. Ezt hiányoltam, ha már külön a szultankincsei weboldal címe rá van nyomtatva, ezt is rá lehetett volna.

    A sima dohányt egy Elements coconut kiss-el kevertem be. Már vagy 4 márkának kipróbáltam a kókuszos ízét, mindegyiken egy nagyon mű illatot, és ízt éreztem. Ennek a dohányízesítőnek viszont nagyon finom édes kókusz illata van. Kíváncsi leszek hogy maga a tömés milyen ízű lesz. Az egész flakon ízesítőt ráöntöttem, egész jó állaga lett, remélem beszívja mindet 🙂

    A strong dohányra Bisan görögdinnye ízesítőt öntöttem. Az ízesítőnek nagyon erős, közelről már-már bántó illata van. Illatra nem annyira felismerhető mint az elements kókusz, a szokásos mű-görögdinnye illatra hasonlítanám. Ha nem tudnám hogy görögdinnye ízesítésű, illatra egyből nem vágnám rá hogy az.

    Szintén az egész flakont ráöntöttem a dohányra, jól összekevertem ezt is, de ez nem tocsogott utána annyira a melaszban, mivel hiába 40g, ez a dohány mint írtam mennyiségre több volt.

    Mind kettőt összekeverés utána jól zárható dobozban hűvös, fénytől védett helyre tettem. Be akarom tartani a 7-10 napos érlelési időt, inkább a 10-et, hogy biztos jó legyen. Megkeverem minden nap, utána ha letelt az érlelési idő, beszámolok a tapasztalataimról.

    Egyébként kb. fél éve nem voltam aktív a fórumon, de most majd próbálok jelen lenni 🙂

    , Hozzászólás ID: #147211
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284

    Még egy fontos dolgot kihagytam!

    A strong dohányban volt egy nagyobb csomó összeragadva, amit mikor szétszedtem, penészes volt a közepe! Ilyen halvány fehér hártya volt rajta, gondolom az a penész volt… Mindenesetre bekevertem azt is 😀

    , Hozzászólás ID: #147212
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284

    Tegnap este kipróbáltam az Elements Ready + Elements Coconut Kiss kombót.

    1 hétig állt, minden nap kevergettem, de még így is túlságosan nedvesnek találtam, tocsogott a melaszban.

    Szett a szokásos volt: egyiptomi forgó pipa + Phunnel + Nammor + PáncélFólia + Bamboocha.

    Füst alig indult be, és akkor sem volt annyira sok, mint amire számítottam a nedvessége miatt. Gyakorlatilag tényleg alig volt füstje, pl. egy Mizo-hoz viszonyítva.

    Amennyire meglepődtem hogy milyen jó illata van a dohánynak, finom édes kókuszos, nem mű, annyira nem volt semmi extra íz, szokásos műanyagos kókusz íz.

    Nagyon nem jött be, persze azért el fog fogyni, de én kókuszosat biztos nem veszek többet…

    , Hozzászólás ID: #147213
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453

    Wad, még ne add fel!Lehet, hogy csak hetek, hónapok múltán fog az íze beérni. Nekem is áll 3 doboz Elements gyakorlatilag 3 hónapja, és mindegyik íze megváltozott egy picit az idők folyamán. Nem kell drámai dolgokra számítani, de az állás csak javít a helyzeten. Amúgy Elements fronton eddig nekem se túl sok jó mutatkozott, azonban Syska Bisanjai…hát irigylésre méltóak.

    , Hozzászólás ID: #147214
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    Tudom, hogy instant az elements ready dohány de valaki próbálkozott a dohány átmosásával vagy teljesen felesleges? Nekem eddig nem jöttek be a gyári dolgok (nem vízipipás termékekre gondolok, hanem úgy általában) és most lesz az első találkozásom az elements ready-vel amiből a legjobbakat akarom kihozni! (Bisannal fogom használni, ha van jelentősége)

    , Hozzászólás ID: #147215
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    A ready dohányok mosásával szerintem nem sokan próbálkoztak még, hiszen elvileg az a lényege ugyebár, hogy ezt a macerát el lehet vele kerülni 🙂 Mindenesetre szerintem konkrét problémát nem okozol vele, hogyha még átmosod, hogy gyengébb legyen, de személy szerint feleslegesnek tartom. De ha megpróbálkozol vele, akkor az eredményeket azért tedd majd közzé itt 😉

    , Hozzászólás ID: #147216
    reims001
    Felhasználó
    reims001
    • Hozzászólás: 44

    Sziasztok, szeretnék 2 új instant dohányt venni, és azon gondolkodtam, hogy melyikek legyenek azok?

    Blue Breeze-t már vettem, szal az kiesett. Jah, és hogy a mandarin és narancs között mi ízileg a különbség?

    , Hozzászólás ID: #147217
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Talán tényleg jó megoldás lehet az Elements vízipipadohány a pénztárcánk kíméléshez. Most tervezem a vásárlását és a leírtak alapján tetszik a dohány. :)Számolgattam, hogyha ebből az 1900 Ft-os csomagból durván 180 g dohányt kapunk, akkor így 50 g pontosan 527 Ft-ba kerül. Főleg, hogy néhányan azt írtátok, hogy egyes ízek hasonlítanak a Serbetlihez. 🙂 Amúgy ezt nem találtam a hozzászólások között, így megkérdezem. A Ready és a Ready Strong nikotin tartalmára vagyok kíváncsi, hogy mennyi a különbség a kettő között. 🙂

    , Hozzászólás ID: #147218
    sumi
    Felhasználó
    Sumi
    • Hozzászólás: 72

    Sima ready-t vettem, de sajnos nincs rajta feltüntetve, hogy mekkora a nikotin tartalma.

    Miután elolvastam wad hozzászólását, elkezdtem kicsit aggódni. Én szerdán kevertem be egy “blue breeze”-t, naponta háromszor jól átforgatom, szombatra kéne élvezhetővé válni, mert akkor fog debütálni a baráti körben és örülnék neki, ha valami újat mutatna (és nem abban, hogy a lehető legsilányabb füstöt és ízt produkálja)… Minden esetre majd megírom a tapasztalataimat, hogyha kipróbáltuk.

    Nekem olyan 180-90 g dohány lett belőle.

    , Hozzászólás ID: #147219
    reims001
    Felhasználó
    reims001
    • Hozzászólás: 44

    Én egy hétig hagytam a blue breezemet, és az nagyon finom lett, de szerintem 5 biztos kell neki, hogy jól átvegye az ízt. Ha mász nem, akkopr csöpögtess egy kis melaszt a kerámiába (ha vortex vagy phunnel vagy olyan, amiből nem folyik le)

    Nekem Ready Stronggal volt csinálva, és most néztem, azon sem volt rajta a nikotinmennyiség, úgyhogy passz 🙁

    , Hozzászólás ID: #147220
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    reims001 írta korábban:
    Sziasztok, szeretnék 2 új instant dohányt venni, és azon gondolkodtam, hogy melyikek legyenek azok?

    Blue Breeze-t már vettem, szal az kiesett. Jah, és hogy a mandarin és narancs között mi ízileg a különbség?

    A különbség az, hogy az egyik mandarin a másik meg narancs… 😀

    Amúgy ajánlom figyelmedbe a Mangósat, és a Christmass Special-t is!

    , Hozzászólás ID: #147221
    szultankincsei
    Felhasználó
    SzultánKincsei
    • Hozzászólás: 736

    szerintem még pinacolada, DRAGONFRUIT mix, special GREEN APPLE…

    , Hozzászólás ID: #147222
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011

    Az Elements Special Green Apple rendkívül finom zöld-almás ízű. Én is olyat vettem pár hónapja és nagyon tetszett az íze. Teljesen jól kivehető ízzel párosult.

    , Hozzászólás ID: #147223
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453

    Pont ez az, Elementsnél nagyon ki kell fogni, sok a faktor, ami szerint vagy jó, vagy rossz végeredményt kapunk.Állítom fontos, hogy hogyan mosunk, hányszor, és legfőképp, hogy mennyire tudjuk a vizet kinyomkodni a dohányból. Aztán a tárolás légmentessége, a kevergetés gyakorisága, minden beleszámít, hogy milyen lesz a végleg kialakuló minőség.

    , Hozzászólás ID: #147224
    quicky6
    Felhasználó
    quicky6
    • Hozzászólás: 4

    De akkor jobb inkább ready-t vásárolni mint a klasikussat átmosni?

    , Hozzászólás ID: #147225
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    Kormi írta korábban:
    Pont ez az, Elementsnél nagyon ki kell fogni, sok a faktor, ami szerint vagy jó, vagy rossz végeredményt kapunk.Állítom fontos, hogy hogyan mosunk, hányszor, és legfőképp, hogy mennyire tudjuk a vizet kinyomkodni a dohányból. Aztán a tárolás légmentessége, a kevergetés gyakorisága, minden beleszámít, hogy milyen lesz a végleg kialakuló minőség.

    Igazad van teljesen és ezért hivatott a ready illetve a ready strong a faktorok számát a lehető legalacsonyabb számúra csökkenteni, hogy mi minél kellemesebb dohányt élvezhessünk a vízipipánkban.

    , Hozzászólás ID: #147226
    kardi
    Felhasználó
    Kardi
    • Hozzászólás: 35

    Arra vagyok kíváncsi hogy most az elements ízesitő mellé ajándékba jár a elements dohány:D? ha nem akkor az mennyibe kerül?

    , Hozzászólás ID: #147227
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214
    Kardi írta korábban:
    Arra vagyok kíváncsi hogy most az elements ízesitő mellé ajándékba jár a elements dohány:D? ha nem akkor az mennyibe kerül?

    Nem, benne van az árban. Elements melasz 1200 Ft + Elements dohány 700 Ft = 1900 Ft.

    Jim

    , Hozzászólás ID: #147228
    kardi
    Felhasználó
    Kardi
    • Hozzászólás: 35

    értem , köszi

30 bejegyzés megtekintése - 241-270 / 667

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.