A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Rövid dohányleírások fordítása

Ebben a fórumban: Minden egyéb Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #146096
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    2 iszonyatos nagy forrás van:

    – Youtube: Videós tesztekből még a hangzást, kiejtést is lehet gyakorolni. 🙂

    – Igen, a Hookahpro.com, a világ legnagyobb vízipipás fóruma.

    , Hozzászólás ID: #146097
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95
    Troll írta korábban:
    regisztrálj Hookahpro.com ra.

    Konkretan ott kezdtem a nezelodest, de nem talaltam altalanos leirast 1-1 markarol, csak teszteket konkret izekrol

    Forrás:

    Potion – A potion egy remek márka, mely valóban hű a mottójához: A világ legselymesebb vízipipa dohánya. Szögletes fém dobozban érkezik, melyben egy légmentesen zárt tasakot találunk. A cég ezzel biztosítja, hogy dohányunk végig friss, füstje pedig lágy, selymes maradjon. A Potion márka számomra egyenértékű a tökéletesen nedves dohánnyal, melyből bármikor ki lehet még facsarni egy kis lét – ezáltal mindig kiváló ízélményt nyújt. Aki vízipipázik az kellemes, nem kaparó füstre és megfelelő ízre vágyik. A Potion pontosan ezt kínálja nekik. Mindegy, hogy egy gyümölcsös ízt, egy mentát, vagy akár egy karamellát választunk, a Potion-től mindig kellemes ízt kapunk.

    Starbuzz – Ha a létező legfissebb dohányra vágyunk ízek folyamatosan bővülő de már eleve hosszú sorával a Starbuzz kell nekünk. A frissesség érdekében a dohány először vastag, légmentesen zárt tasakba kerül, majd ezt fém dobozba teszik. Sok egyedi ízt gyártanak, de kínálatukban az olyan tipikus ízek is megtalálhatóak, mint a görögdinnye, vagy a guava. Bár kissé drága (igaz még így sem a legdrágábbak közül való), a Starbuzz dohánnyal nem tudsz mellényúlni.

    Dreamz – Nagyon népszerű márka remek gyümölcsíz kínálattal, és a dohány frissességét garantáltan biztosító csomagolással. Kiszerelése a legtöbb márkáénál nagyobb, csomagolása az általában megszokott légmentesen zárt tasak valamint fém doboz összeállításból áll. Kissé drága ugyan, de pénzünkért nagyobb mennyiséget kapunk, és garantáltan tökéletes élményben lesz részünk minden egyes alkalommal.

    Layalina – Ez a márka elég jó választás dohányok terén. A légmentesen záródó tasakot ezúttal papírdoboz rejti. Bár dobozos dohány ami gyakran az íz rovására megy, a gyártó kínálatában rengeteg népszerű, finom ízt találunk, melyek között válogatva általában mindenki talál valami számára megfelelőt. Általában alaposan el van áztatva, érdemes a lé egy részét kipréselni a dohányból mielőtt megtömjük a kerámiát. A Layalina egyértelműen az egyik legjobb a papírdobozos dohányok között. Bár sok jó dohányt találhatunk konzerves és műanyagdobozos kiszerelésben, a Layalina ezek közül sokat kenterbe ver – olyan ízeket gyárt, melyek lágyak, és finomak egyszerre!

    Rosetta – Ennél a márkánál édesebb ízekkel találkozhatunk, melyek közül néhány igencsak finom! Mottójukjoz, mely ‘Selymes és ízletes’ hűen tartják magukat. Ha ebből tömsz biztos lehetsz benne, hogy a füst lágy és finom, ízletes lesz. A dohányt jó minőségű tasakba, majd kartondobozba csomagolják. Vigyázz, hogy ne száradjon ki, mert a füstöd kaparni fog.

    Abed Elkader – Megfelelő választás lehet, mivel általában jó áron lehet beszerezni, bár dohány vásárlásakor érdemesebb a minőségre törekedni a mennyiség helyett. Mindegy mennyi dohányt veszel, ha nem jó az íze. Ez a dohány nálam az ‘épp megfelel’ kategóriába tartozik. Ízeik nagy részét jól eltalálták, de nem elég intenzívek. Márpedig aki vízipipázik annak ez igen mérvadó ha dohányválasztásról van szó. Ennek ellenére jókat lehet vele pipázni, végszükség esetére vásárolt dohánynak tökéletesen megfelel. A papírdobozban sima nejlonba tekert dohányt találunk, ami végülis megfelelő, hiszen ezért is tudják olcsón adni. Nyugodtan vehetsz belőle egy keveset, de ne költsd a pénzed nagy részét erre a márkára!

    Afzal Tobacco – Papírdobozos márka a legolcsóbbak közül. A dobozok nagy részében szűrős szipkát találunk, mellyel más gyártóknál is találkozhatunk, de ne hagyjuk, hogy az alacsony árral és az ingyen szipkával átverjenek! Óvatosan vegyünk belőle, mert olcsó ugyan, de nem azt az illatot és ízt fogjuk kapni amire számítunk. Van ugyan íze, csak nem valami sok. Érezhetőek az illatok, és pipázás közben az ízek is, de ne számítsunk olyan ízélményre, mint amit többi márkától megszoktunk. Ennek ellenére sokan sokan veszik, és ki is állnak mellette – ezért azt mondom próbálj ki egy keveset, és ha nem jött be vegyél valami jobb minőségűt.

    , Hozzászólás ID: #146098
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95
    sYska/!/ írta korábban:
    2 iszonyatos nagy forrás van:

    – Youtube: Videós tesztekből még a hangzást, kiejtést is lehet gyakorolni. 🙂

    – Igen, a Hookahpro.com, a világ legnagyobb vízipipás fóruma.

    Youtube-on majd szetnezek, bar szerintem ott is inkabb izek lesznek, neked pedig ha jol ertettem elso korben gyartokrol kellene valami anyag.

    Forras: https://www.hookahlounge.net/

    Fantasia – A Fantasia egy kevésbé ismert márka a piacon. Az Egyesült Államokban gyártják, és általában véve igen jó dohányok. Én a Starbuzz-al említeném egy szinten. Illata általában finomabb és intenzívebb mint bármely más gyártóé a piacon. Füstje is kellemes, ráadásul elég sok ízből választhatunk.

    Fumari – Több mint 40 féle ízt gyárt, melyben megtalálható a csokis szelet, fehérhúsú barack, citromos menta és a trópusi puncs. Ízre nagyon erőteljes, és igen nedves is. Én az ízválasztékkal is meg vagyok elégedve. Ha össze kellene hasonlítanom valamivel azt mondanám, hogy elég közel áll Starbuzz szintjéhez.

    , Hozzászólás ID: #146099
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95

    Forras: https://www.hookah-shisha.com

    Romman – A legjobb vízipipadohányaként szokás emlegetni. A létező legjobb minőségű alapanyagokból, kézzel készítik Jordániában. Füstje megdöbentően selymes a tömés teljes – egyébként igen hosszúra nyúló – ideje alatt. A természetes alapanyagoknak és a hozzáértő mestereknek köszönhetően egyedülálló íze az első bárányfelhőktől egészen az utolsó finom füstkarikákig elkísér. Számtalan méltóság és híresség szívja szerte a világon. Ha egyszer kipróbálod érteni fogod majd, miért hívják a világ legjobb vízipipadohányának.

    , Hozzászólás ID: #146100
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Köszönöm még 1x, 1 hónapon belül fel is fogom használni ezeket. 🙂

    Amit még találtam és szerintem titeket is érdekel:

    https://www.biodiesel-machine.com/briquette-press.html

    Brikett és a vízipipa szén készítésének műveletei és gépeiről egy leírás angolul. :]

    , Hozzászólás ID: #146101
    drakedian
    Felhasználó
    drakedian
    • Hozzászólás: 67

    Starbuzz Blue Mist

    A Starbuzz Blue-Mist egy keveréke az áfonyának és a mentának. Az íz nagyon kiegyensúlyozottan van vegyítve, érezni az áfonya illatát a friss menta mellett. Egyik íz sem dominál igazán, nem kapar a dohány. Összességében tetszett ez az íz, szerintem rendelek majd még belőle!

    Starbuzz Guava

    Az íz eléggé lágy. Nincs erős guava íze, de a gyümölcsnek magának sincs.

    Tetszett az íz, és jó tömött füstje van, de nem hinném hogy ezt egész nap tudnám szívni.

    Mondjuk tegyük hozzá hogy én nem igazán szeretem a Guava gyümölcsöt sem. De aki szereti, annak mindenképpen ajánlott.

    Starbuzz Caramel Apple

    Ha már ettél karamelizált almát, akkor tudod hogy milyen íze van ennek a dohánynak. Pont ugyanolyan. Külön érezni a karamellt és az almát. Mondjuk nem volt túl édes, ami nekem annyira nem tetszett. Nagyon kellemes, sűrű füstje van, nem kell vele szenvedni hogy egy jót pipázzunk. Nem olyan lágy ízhatású, mint a Starbuzz áfonya, de még mindig nagyon kellemes a többi dohánymárkához képest. Összességében egy nagyon jó íz.

    Starbuzz Citrus Mint

    Ez a dohány a citrus és a menta keveréke. Jó füstje van, (mint minden Starbuzz dohánynak). Elég sokáig tartott, végig kellemes volt. Ám az íz nem az amire számítottam. Egyáltalán nem érezni benne a mentát, a narancs íz dominál az egészben. Attól függetlenül hogy tetszett a füst mennyisége, nem hiszem hogy újra rendelnék ebből az ízből.

    Starbuzz White Peach Flavor

    Ültem a helyi vizipipa bárban, és éppen meg akartam rendelni a szokásos Starbuzz áfonyás pipámat, amikor is egy barátom rám förmedt, hogy nem vagyok elég kreatív, és rendeljünk inkább White Peach ízben. Tökéletesen érezhető a barackos íz, nem túl erősen, ami jelen esetben előny. Nagyon kellemes lágy füstje van, az egész nyugtató jellegű. Azoknak ajánlom a Starbuzz White Peach dohányt, akik munka után leülnének pihenni és egy lágy, relaxáló ízre vágynak, ellenben egy késői órában, vagy egy buliban inkább a karakteresebb ízek felé orientálódnék.

    Starbuzz Wild Mint

    Ma érkezett egy új szállítmány Starbuzz dohány, úgy gondoltam kipróbálom a Starbuzz Wild Mintet. Megtömtem a kerámiát, raktam egy kis jeget az üvegbe, négy szelet limeot, pár friss mentalevelet, vizet, és elkezdtem a Trimetal Khalil Mamoon pipából szívni. Az íz nagyon erős, jellegzetes menta. Nagyon sűrű, tömör füstje van. Szeretem a mentát, szóval ez a dohány az egyik kedvencem lesz.

    forrás: https://www.hookahlounge.net/

    , Hozzászólás ID: #146102
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    A white peachet tudtommal már egyszer lefordították, mellesleg fogalmam sincs a barackos dohánynak hogy lehet tökéletesen érezhető körte íze…

    , Hozzászólás ID: #146103
    drakedian
    Felhasználó
    drakedian
    • Hozzászólás: 67
    wakummaci írta korábban:
    A white peachet tudtommal már egyszer lefordították, mellesleg fogalmam sincs a barackos dohánynak hogy lehet tökéletesen érezhető körte íze…

    jogos 😀

    első próbálkozás volt.

    mellesleg fentebb írták hogy nembaj ha becsúszik egy-két dupla mert több infó.

    EDIT:

    hát, már nem tudom editelni, szóval képzeljétek oda hogy a körte az meant to be barack.

8 bejegyzés megtekintése - 31-38 / 38

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.