A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Trükkök az élvezetesebb pipázásért

Ebben a fórumban: Tanácsok, Ötletek Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #116791
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    webbie írta korábban:
    wakummaci írta korábban:
    Nincs olyan, hogy egy márkának ugyanakkora füstje van mint a többinek, de hamar eloszlik, ez csak tömés illetve környezetfüggő.

    Tapasztalatból mondom, én állandóan karikázok, már megszokásból, van hogy a serbetli is hamar eloszlik.

    Mivel ez nekem szól, úgy látom, ezért annyit reagálnék rá, hogy egy szóval sem mondtam, hogy egy márkának ugyanakkora füstje van, mint pár másiknak. 🙂

    Én is mondhatom tapasztalatból azt neked, hogy zárt helységben elszívtam egy Masah fehérszőlőt, ezután pedig egy Fakher berryt.

    Láss csodát, a Masah füstje hamarabb eltűnt, mint a Fakher sűrűbb füstje. 😉

    Nem neked szólt, hanem vizipipamannak főként, de akkor álljon itt mégegyszer.

    Nincs olyan, hogy egy márkának ugyanakkora füstje van mint a többinek, de hamar eloszlik, ez csak tömés illetve környezetfüggő.

    Ez azt jelenti, hogy ugyan a márkák között differál a füstmennyiség, ÉS EZÁLTAL a hamar eloszlás, de ha két márkának MEGEGYEZŐ füstmennyisége van (ez változik tömésenként, ahogy leírtam), akkor a megegyező füstmennyiség közül nem oszolhat el az egyik hamarabb mint a másik.

    Szerk: Jeeej, 1000 🙂

    , Hozzászólás ID: #116792
    bryce
    Felhasználó
    bryce
    • Hozzászólás: 740
    webbie írta korábban:
    Láss csodát, a Masah füstje hamarabb eltűnt, mint a Fakher sűrűbb füstje. 😉

    Ez nem csoda, csak az AF minőségibb, nedvesebb és ezért nagyobb, sűrűbb a füstje. 🙂

    , Hozzászólás ID: #116793
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    bryce írta korábban:
    webbie írta korábban:
    Láss csodát, a Masah füstje hamarabb eltűnt, mint a Fakher sűrűbb füstje. 😉

    Ez nem csoda, csak az AF minőségibb, nedvesebb és ezért nagyobb, sűrűbb a füstje. 🙂

    Nem is úgy értettem a “csoda” szót. 🙂

    wakummaci írta korábban:
    Ez azt jelenti, hogy ugyan a márkák között differál a füstmennyiség, ÉS EZÁLTAL a hamar eloszlás, de ha két márkának MEGEGYEZŐ füstmennyisége van (ez változik tömésenként, ahogy leírtam), akkor a megegyező füstmennyiség közül nem oszolhat el az egyik hamarabb mint a másik.

    Áhá, értem. Igen, ez így van. 😉

    , Hozzászólás ID: #116794
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011
    bryce írta korábban:
    Nightwolf írta korábban:
    Na most próbálok épp egy olyat, ki hogy megtömtem a Shi-Sham-ot félig Masah szőlő és másik fél hennawy ananásszal.

    Ezt felmelegített mézzel és cukorral kevertem össze…kíváncsi vagyok rá milyen lesz…

    Szerintem jó édes. 🙂 De ennek ellenére, ez inkább egy mixelés és dohányfrissítés, mint trükk. :siffle:

    Hát elszívtam…

    Ettől is többet vártam, de nem hozta el a nagy várakozásom felé a nagy élvezeteket. Füst az jött, íz kevesebb…lehet hogy ha több mézet és cukrot rakok bele akkor édesebb…még kísérletezek…

    , Hozzászólás ID: #116795
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    • Hozzászólás: 438
    blog.eu írta korábban:
    Kaptam ezt a képet, gyújtottam is egy pipát, de jobb jutott eszembe: Pár hónapja egy régi vásárlómmal beszéltem, aki elmondta, mi a tuti. Ő a dohányt először a biztonság kedvéért ledarálja. Átküldi a húsdarálón, hogy apróbb legyen, amitől jobb az íze és füstje. Szóval keress egy húsdarálót, ami minden háztartásban van (kivéve az enyémben, de én nem akarok húst darálni), és tekerd át a tabakot. Csak el ne feledd kitakarítani alaposan, mert a fasirtba ékelődött vízipipadohány nem biztos, hogy annira jó. Vagy? Ki tudja?

    mi a véleményetek róla? Nakhla, Wahaesetén van valami értelme ennek a módszernek?

    , Hozzászólás ID: #116796
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    BandiKJ írta korábban:

    mi a véleményetek róla? Nakhla, Wahaesetén van valami értelme ennek a módszernek?

    Hülyeség. Al sultan hiába van jobban aprítva, az Al Fakher-nek még is jobb az íze. :]

    (Starbuzz sem egy hű, de aprított megsúgom.)

    , Hozzászólás ID: #116797
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Nemrég szívtam azt az Extra nevezetű dohányt, ami irtó semmilyen sem volt. NAgyon aprított volt, sőt, már grízhes hasonló állagú dohányreszelék féleség is volt benne, szóval nagyon aprított volt. Mégis sz@r volt :).

    Azt ény, hogy néha előfordulnak hatalmas dohánylevelek, azokat én képpel széttépem, de sztem nem les jobb, ha ledarálod. Sőt szerintem nem is jó, ha nagyon apró. De ki tudja.

    , Hozzászólás ID: #116798
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Nightwolf !

    Több méztől még kevesebb lesz a füst…..a méz meg csak úgy nem ad édes füstöt ….(melegítsél kis edénybe mézet , nem lesz édes a levegő…) .Esetleg keverjél kevés mézet kis vodkával ( 1fél kiskanál méz/1 evőkanál vodka)és úgy keverd be és hagyd beszívódni min 2 órát.

    , Hozzászólás ID: #116799
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011
    moldy007 írta korábban:
    Nightwolf !

    Több méztől még kevesebb lesz a füst…..a méz meg csak úgy nem ad édes füstöt ….(melegítsél kis edénybe mézet , nem lesz édes a levegő…) .Esetleg keverjél kevés mézet kis vodkával ( 1fél kiskanál méz/1 evőkanál vodka)és úgy keverd be és hagyd beszívódni min 2 órát.

    Köszönöm a tippet…Mindenképp kipróbálom…

    Egyébként ha a mézet illatolom miközben melegítem nem füstje van, hanem valami édes aromája minimálisan lehet érezni…ezért kísérleteztem cukor/méz keveréssel…Viszont a vodkára nem is gondoltam, pedig használtam már kifejezetten íz fokozásra a tartályba öntve…

    Próbáld ki Te is hidd el nagyon ott van!

    , Hozzászólás ID: #116800
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    Nightwolf írta korábban:
    moldy007 írta korábban:
    Nightwolf !

    Több méztől még kevesebb lesz a füst…..a méz meg csak úgy nem ad édes füstöt ….(melegítsél kis edénybe mézet , nem lesz édes a levegő…) .Esetleg keverjél kevés mézet kis vodkával ( 1fél kiskanál méz/1 evőkanál vodka)és úgy keverd be és hagyd beszívódni min 2 órát.

    Köszönöm a tippet…Mindenképp kipróbálom…

    Egyébként ha a mézet illatolom miközben melegítem nem füstje van, hanem valami édes aromája minimálisan lehet érezni…ezért kísérleteztem cukor/méz keveréssel…Viszont a vodkára nem is gondoltam, pedig használtam már kifejezetten íz fokozásra a tartályba öntve…

    Próbáld ki Te is hidd el nagyon ott van!

    Vodka a tartályban. Szvsz iszonyat undorító,de hát kinek mi az élvezetes…

    , Hozzászólás ID: #116801
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011

    wakummaci írta korábban:
    Nightwolf írta korábban:

    Köszönöm a tippet…Mindenképp kipróbálom…

    Egyébként ha a mézet illatolom miközben melegítem nem füstje van, hanem valami édes aromája minimálisan lehet érezni…ezért kísérleteztem cukor/méz keveréssel…Viszont a vodkára nem is gondoltam, pedig használtam már kifejezetten íz fokozásra a tartályba öntve…

    Próbáld ki Te is hidd el nagyon ott van!

    Vodka a tartályban. Szvsz iszonyat undorító,de hát kinek mi az élvezetes…

    Amíg nem próbáltad ki milyen 1/3vodkával a tartályban 2/3-ad vízzel addig nem is lehet igazán véleményed róla…

    , Hozzászólás ID: #116802
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    Nightwolf írta korábban:
    wakummaci írta korábban:

    Vodka a tartályban. Szvsz iszonyat undorító,de hát kinek mi az élvezetes…

    Amíg nem próbáltad ki milyen 1/3vodkával a tartályban 2/3-ad vízzel addig nem is lehet igazán véleményed róla…

    Ízlések és pofonok különbözőek, egy-két dologban megegyezik az ízlésünk ezt hívják közös nevezőnek, van akinek nem ízlik, már önmagában a vodka sem, akkor valószínű a tartályban sem fogja szeretni. A téma arra készült, ahogy azt a neve is takarja “Trükkök az élvezetesebb pipázásért” úgy, hogy folytassuk így.

    Szerintem nincs is jobb, mint a nyári tikkasztó melegben, a Duna parton elszívni egy citrom, vagy narancs mentás dohányt, vagy a másik variáció fórumtali a Margit szigeten! 😉

    , Hozzászólás ID: #116803
    freshmint4
    Felhasználó
    freshmint4
    • Hozzászólás: 98

    A bátyám úgy lukasztotta a 2 réteges alufoliát hogy csak a szén (Coco Coal) helyét lyukasztotta. Tudom hogy hibás de kérek indokot, hogy legalább ebből tanulhasson

    , Hozzászólás ID: #116804
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Bizonyos oxigént is kell kapjon a dohány ahhoz hogy a glicerin lebomlása optimális legyen …a szélső lukakon történik.Oxigén nélkül megváltozik a folyamat és 1 rész mérgező vegyület keletkezik.A folyamat le van írva valamely topikba , elején,olvass utána.

    , Hozzászólás ID: #116805
    mark1136
    Felhasználó
    seniormark
    • Hozzászólás: 66
    'BazseeeHawaii' írta korábban:

    Szóval, nemigazán találtam pont ehhez illő témát, de ha gond akkor nyugodtan tegyétek át a megfelelő helyre.

    Pár olyan alap trükk, amit én még sehol nem láttam, lehet írtatok már róla és nem figyeltem de azért megosztom veletek.

    1. A dohánytölcséredbe belefektetsz egy alufólia lapot és ahol a kerámia lyukai vannak ott kilyukasztod, majd ebbe tömheted a dohányt. Így nem kell mindig sikálni a kerámiát, nem ég bele a dohány és egy mozdulattal ki lehet venni.

    2. A széntartó konzolt úgy teszed a kerámiára h felfelé púpos, tehát fordítva mint ahogy rendesen kéne, így alugyűrű sem kell mert a kis kúp miatt lesz pá mm rés a szened és a dohány között. Ha a konzolra még ráhajtasz egy alufóliát és a konzol szerinti lyukakat használva átlyukasztod, a konzolodat sem kell eldobni a ráégett szén miatt, hanem akár évekig is használhatsz 1 konzolt!

    3. A tartályba minél több folyadékot töltesz, annál intenzívebb lesz a füst. De vigyázz túl sok folyadék esetén beszívhatod a csőbe és hát az eléggé… Sok víz esetén könnyebben izzik be, de hamarabb is jön a kaparó íz a tartályba bennmaradt elhasználódott füst miatt! Ilyenkor le a szeleppel és fújd ki a füstöt, majd szívhatod tovább!

    Remélem segítettem nektek, akik hasonló probl

    Bocsi de szerintem ez elég rossz, alap dolog hogy alufóliát vagy páncélfóliát használsz ha jó füstöt, ízt akarsz. Széntartó konzol semmire se jó… És ha a tartályba túl sok vízet raksz nem lesz hely a füstnek ergó kevesebb lesz.

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 45

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.