A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel Kerámia (Hawanna, Tangiers, Stb.)

, Hozzászólás ID: #101869
anegytech
Felhasználó
anegytech
  • Hozzászólás: 825
Hookah írta korábban:
anegytech írta korábban:
Elővettem a konyhai mérleget. Ha mod nélkül tömöm nem fullosra, akkor pontosan 17 g dohány megy a phunnelba, moddal 15 g. Most moddal tömtem megint, de kb belement 17 g fullosan, szal tettem rá alugyűrűt, de nincs hőtartóm és így kissé nehézkesen indul be a füst, kb öt perc szivogatás. Most elég jó füstöt kaptam, al fakher szőlővel tolom. Lehet, hogy mod nélkül jobb, mert így elég szédítő élményben van részem. Bár most álmos vagyok, mert csak három órát aludtam, de tényleg beszédülök tőle :D.

A mod a dohánnyal való spórolás miatt van rajta? Nekem Tangiers-re még nem kellett rakni, csak Hawannán használok távtartót. Amúgy nekem nagyon bejött a Tangiers, imádom, kevés dohány kell bele, szenet se eszi, folyamatosan, úgy hogy megéri! :cote:

A modot nem spórolás miatt tettem rá, mert tangiersbe mod nélkül is kb 20 gramm dohány megy bele, de ez akkor, ha fullra tömöm. Szal moddal kicsit nehezebb tömni, mert a mécses túl nagy, és túl sok helyet elvesz belőle, ezért alig fér bele dohány (kb 15 gramm). A modot abból az okból tetem bele, hogy ezáltal a füst átjárj az egész dohányt, ezáltal talán több ízt vesz ki belőle. Tegnap viszont kipróbáltam mod nélkül és jobb volt mint moddal :=. Hihhetlen sok füst jött, bár a végére kissé teli lett a lakás füsttel, szal másfél körnél befejeztem.

Mod viszont továbbra is izgat, mert úgy jobb ízeket lehet kicsikarni, de kisebb átmérőjű mod kellene, mint a mécses. Gondoltam italosüveg kupakjára, de a legtöbb festett, szal az nem jó. De egy akkora átmérő pont jó lenne :). Ma megpróbálok keresni egy olyan kupkakot, ami nincs befestve.

Mindenkinek ajánlom ezt a kerámiát, nekem eddig nagyon bejött!