A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel vs Vortex, melyik?

, Hozzászólás ID: #138566
anegytech
Felhasználó
anegytech
  • Hozzászólás: 825

Furcsa így olvasni, hogy vortexxel könnyebb a tanulás. Mit tanulsz? 🙂 Mert a phunnelba való tömést nem tudod vortexen megtanulni. De egyébként pedig olyan, mintha valami nehézség lenne a phunnelba belerakni a dohányt. Hogy őszinte legyek, ugyanúgy tömtem meg, mint szír kerámiámat. Kiszedtem a dohányt a tasakból, szétszedtem darabokra, lazán belepakoltam phunnelba, kicsit megnyomkodtam és ennyi. Moddal lehet ügyeskedni, de a tömés maga nemhiszem, hogy akármilyen újdonságot jelentene annak, aki már tömött más kerámiába. Lényeg, hogy a lyukba ne pakolj dohányt, de ez meg egyértelmű :D.

Vortexnél jobban oda kell figyelni, hogy meddig rakod (eltakarja-e a lyukakat vagy sem), de phunnelnél lényegében csak a kúp köré kell pakolni a dohányt. Lehet vele szórakozni, hogy többet vagy kevesebbet, de ugyanígy lehet szórakozni a sima kerámiákkal is.

Szóval nekem rögtön sikerült a tömés phunnelba, úgy, hogy moddal tömtem az elsőt. Azóta volt jópár tömésem és mindegyik jó volt. Életünk végéig lehet javítani a tömésen hogy minél jobb legyen, de kétlem, hogy külön meg kellene tanulni phunnelba vagy vortexba tömni. Ki kell tapasztalni a használatát, de én sokkal inkább arra fektetném a hagsúlyt, hogy miféleképpen teszel rá alufóliát (mennyi, alugyűrű, stb.) és hogy milyen és mennyi szenet. Phunnelnél alugyűrűvel szinte lehetetlen rosszat tömni.

Én mindkettőt ajánlom. Phunnelt használok, szerintem nagyon egyszerű és gyors tömni. Vortexet nem próbáltam, arról nem nyilatkozom. A vélemények alapján úgy tűnik, hogy hatalmas különbség nincs a két kerámia között. Nekem az tűnt fel, hogy régi szír kerámiámhoz képest kétszer nagyobb a füst, pedig ott is volt bőven.

Szóval érdemes megvenni mindkettőt, szerintem egyik használatától sem kell tartani.