A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Serbetli 2alma dohány teszt

5

„Ha már megérkeztek a Serbetli dohányok, akkor ne álljunk le ezek tesztelésével.” Mondtam ezt magamban, amikor kicsomagoltam a dobozából a kétalmás dohányt és kezembe vettem a fényképezőgépet, így egy újabb remek ízt fogok nektek bemutatni.

A csomagolásáról annyit, hogy nincs különbség a dobozok design-ja között, csak a színe és természetesen a feltüntetett íz ábrája változik. A kétalmás dohány színe szokásosan piros és mint minden csomagnál, itt is szépen kifolyt a melasz a tasakba. Illata nagyon kellemes, kétalmás dohány, és egyből észre is vettem az ánizs hiányát. Amit még megfigyeltem, hogy ennek a dohánynak az illata nem olyan orrcsavaróan erős, mint a többié, hanem inkább csak erőteljes, de egyben nagyon kellemes. Aprítottságáról és nedvességéről már nyugodtan azt mondhatjuk, hogy „szokásos Serbetli” tulajdonság. Közepesen aprított dohány, ami szó szerint tocsog a melaszban.

Serbetli 2alma ketalma

Megemlítenék egy apró, de lényeges momentumot, amire Ákoska60 nevű fórumtársunk világított rá (Ezennel is köszönet érte!). Ez pedig nem más, mint a kerámia használata Serbetli és hasonló nedvességű dohányoknál. Erősen ajánlott a Vortex, de leginkább Phunnel kerámia használata. Ugyanis a hagyományos egyiptomi illetve, az olyan kialakítású dohánytölcsérek esetében, amelyeken a lyukak a dohány alatt helyezkednek el, nagyon nagy esély van arra, hogy sok értékes melaszt veszíthetünk a dohányunkról. Ilyen ez a fránya gravitáció. 🙂 Ezért érdemes egy olyan kerámiát használni, ahol a lyuk vagy lyukak a dohány mellett vagy felette helyezkedjenek el. Vortex kerámia esetében is egy kevés mennyiség távozhat a kerámiából, de ez nem számottevő.

Serbetli vízipipa dohány melasz

Tesztkörülmények:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
  • El Nefes mini Phunnel kerámia (4 réteg konyhai alufóliával)
  • 3 Coco Coal szén
  • Hookah Pro Classic Long mosható szívócső

Füst: erről sok újat nem tudok írni, az előző tesztemben leírtakkal megegyezik. Az átlagosnál nagyobb füst, melyet sokáig élvezhetünk. Amit leszűrtem a Serbetli dohányoknál, hogy jobban bírja a hőt az átlagnál. Mini Vortex kerámiánál például később kellett levennem a 3. szenet, mint általában, de ha nem járatjuk rendesen, ezt is megtudjuk könnyen égetni. Ki kell tapasztalni.

Íz: ez az ami számomra meglepő és szenzációs volt. Életemben nem szívtam még ánizsmentes kétalmás dohányt, így furcsa is volt már több mint 1 kg Nakhla kétalma és még különböző márkák (pl. Al Fakher, az egyik örök kedvenc) elpöfékelése után. Az íz egyértelműen almás, és kellőképpen édeskés, lágy, nem túl erőteljes. Annyira ízlett, hogy én aznap két tömést is elszívtam ebből, pedig nem szokásom. Az előző tesztemben megírtam azt, hogy 45-50 perc után elkezd csökkeni a dohány íze. Ezt a fórumban is felvetettem, ahol voltak olyan visszajelzések is, akik ezt szerencsére nem tapasztalták. Ezért gondoltam kerámiát váltok, hátha mini phunnel-el jobb eredményt érek el. Viszont azt kell mondanom, hogy ez ismét ugyanúgy jelentkezett. Lehet az én ízlelőbimbóim a hibásak, nem tudom, de nálam sajnos ez mindig fennáll. Annyit kérnék esetleg, hogyha valakinek vannak ilyen észrevételei, azok kommentben közölhetnék, előre is köszönöm!

Végezetül annyival zárnám a mondanivalómat, hogy ezt a zseniális dohányt ajánlom mindenkinek. Főként azoknak, akik az ánizs miatt nem szeretik a kétalmás dohányokat, nekik ez biztosan nem fog csalódást okozni. Jelenlegi célom, hogy sok Serbetli ízt bemutassak nektek apránként, mert szeretném, hogy minél többen törekednétek a minőség vízipipázásra, aminek egyik alapja a minőségi dohány, és a Serbetli, mint új minőségi hazánkban kapható márka sokak számára még ismeretlen. Viszont ez egyelőre anyagi és egészségügyi problémák miatt döcögősen fog menni, de igyekszem jelentkezni újabb tesztekkel! Addig is bő füstöt kívánok mindenkinek!

James (vizipipaforum.com)

Share.

5 hozzászólás

  1. Teljesen jó kis teszt. Annyit tennék hozzá, hogy aki már szívott Nakhla 2 alát, illetve Al Fakher 2 almát, annak nem csak az ánizs hiány fog feltűnni, hanem az a nagyon kellemes édes-savanyú íz is, ami miatt valóban 2 almás ez a dohány.
    Nekem az említett dohányoknál nem annyira jön elő a kétféle alma íze, mint ennél. Lehet, hogy az ánizs nyomja el, nem tudom, de a Serbetlinél tisztán, és jól el tudom különíteni a két különféle almát.
    Sajnos az én tapasztalatom is az, hogy a vége felé a füst marad, az íz gyengül.

Leave A Reply