A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vortex kerámia tömése

15

Egyre jobban kezd elterjedni a Vortex vízipipa kerámia. Ennek örülök, hiszen ezzel a kerámiával tényleg sokkal jobb a vízipipázás élménye. Ezzel együtt egyre többen kérdezik tőlem: Milyen is jó vortex kerámia tömés? Ehhez először is meg kell néznünk a kerámia kialakítását.

A forró levegő ahogy a képen is olvashatjátok a piros csíkok mentén haladnak. Így járják át a dohányt. Ezért fontos, hogy a dohány lepje el a kerámia középső kúpján lévő lukakat. Nem szabad oda préselni a dohányt, mivel akkor eltömítheti és akkor nehéz lesz szívni. Elég ha picit odatoljuk a dohányt. A lenti képen láthatjátok is.

A dohány szépen szétmorzsolva, a lukakat elfedi, viszont a felső peremtől pár miliméter távolságot tartva. Így ajánlott a vortex kerámiát tömni. Érdemes valami nedvesebb, frissebb dohánnyal tömni és akkor akár második kör szenet is elbír a tömés. Az alufólia lyukasztását is megmutatom egy képen.

A képen egy Alien Mini Phunnel látható. Azonban ez nem is lényeg. Ami fontos, hogy gyönyörűen látszik miként is érdemes lyukasztani az alufóliát. Minél több kisebb lyukat érdemes. A középső rész pedig tabu legyen a lyukasztáskor a vortex és phunnel kerámiák esetében.

A képeket köszönöm Rongycsomo és Hookah fórum tagunknak!

Share.

15 hozzászólás

  1. Én a 2 kilós bamboochából használok egyszerre 2×2-őt! Azaz nem töröm félbe a vonalnál hanem 2 egészet rárakok, azaz összesen 4-et! Cardamomos dohánnyal a rekordom 2 óra 5 perc amíg teljesen jó füstje és íze is volt! A 125-ig percnél nagyon hírtelenűl fogyott el a füstje és az íze is, 3 perccel késöbb már szinte semmi sem volt!

  2. hi
    Spanomtol kaptam egy pipát amihez nem kerámia hanem alumínium tömőrész van. Kialakítása mint a sima kerámiáé. Érdemes lenne lecserélni szerintetek? Jelenleg egy szenet használok hozzá.Az para amúgy hogy csak egy szénnel tolom /indonéz kókusz szén,nem öngyulladós/ mivel a videókon 2-3 szénnel csinálják az emberkék. Érdemes többel csinálni? A legnagyobbtól 1-el kisebb a mérete most nem mondnom meg pontosan mekkora. Előre is thx
    üdv fabal

Leave A Reply