A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

2011 sikeres új termékei külföldön 1.

2

A 2011-es esztendő külföldön a vízipipások éve volt, majdhogynem így is nevezhetnénk. Rengeteg új pipás termék jött ki és nagyon sok finom vízipipa dohány is új ízekkel rukkolt elő. A Hookah Love Blog (Angol) elkészített egy 10-es listát ezen újdonságokból. A lista elejére a leginkább keresett újdonság került. Nézzük hát a listát!

szénA tizedik helyezett a Fantasia lett. Ugye bár ez egy igen neves vízipipa dohány márka. Elsősorban a koktélos, modern ízeivel hódít igen sikeresen, a prémium kategóriát erősítve. Az újdonság amivel előrukkolt, egy újfajta kókusz szén. Egy egyszerű ötletet alapul véve, a szén aljába egy háromszög alakú bevágást ejtettek. Ennek eredménye, hogy nem kell a szenet forgatni, hiszen nem fog kialudni az alja.

 

myapipaA kilencedik helyen egy ‘új’ Mya Econo vízipipa szerepel, még pedig a Thunder. A Mya minőségét ismerve, nem kell csodálkoznunk, hogy a vélemények szinte 100% teljesen elégedett, elismerő hangvételű volt. Egy szép, közepes méretű vízipipáról beszélünk, mely modern stílusban egyszerű testtel és bevésésekkel díszített kristályüveggel rendelkezik. Ritkának nevezhető, de itt nem menetes a Mya vízipipa csatlakozása, hanem hagyományos gumitömítéses.

szivocsoNyolcadik a listán egy szintén Mya termék, mely a füst hűtését szolgálja. Ezen szívócső lényege, hogy a markolat részbe kis jégaksikat lehet tenni, mely tovább hűti a vízipipa füstöt. Hatékonyságát többen megkérdőjelezik, de a visszajelzések több mint 90%-a azt állítja, hogy valóban működik a megoldás és használható a Mya Freeze szívócső.

 

Hetedik helyezett a Khalil Mamoon Double Pear vízipipa. A tekintélyes méret és a csúcsminőség nem csoda, hogy eladja saját magát és viszik mint a cukrot. 42 hüvelyk, az az megközelítőleg 106 cm -es Khalil Mamoon vízipipa azért figyelem felkeltő. Külföldön különösen népszerűek a kézzel gyártott, tradicionális vonalat követő vízipipák.

A hatos szám alatt HookahFina vízipipa dohány márka áll, mely szinte berobbant a köztudatba és a piacra. Több mint 35 féle ízben kapható külföldön, melyek közül több is nagy rajongótábort gyűjtött.

Sajnos nem valószínű, hogy érkezne hozzánk is, így túl sokat nem tudunk és nem is akarunk írni róla.

 

Az ötödik a Gaia Natural Coconut vízipipa szén lett. Az egyik legújabb vízipipa szén a külföldi termék palettán. Nagyon tartósnak és szinte szagtalannak írják le. Ezen tulajdonságokkal nem lepődök meg, hogy a népszerűség gyorsan nőtt.

Számomra is zavaró a szén szaga izzításkor, de sajnos szintén kicsi az esélye, hogy elérjen kis hazánkba ez a szén.

A cikk második részével hamarosan jövünk! Addig is a termékekről egy kis galéria:

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply