A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

5 pipes – Balaton Breeze

0

Ez a márka Magyarországon május eleje óta kapható, még elég kevés helyen. Az ára 2500 Ft. de ezek a dobozok 100g-os kiszerelésben kaphatóak, ami itthon egyedülállónak számít, hiszen eddig csak 50g-os kiszerelésű dohányokat kaphattunk. A csomagolása elég egyszerűre sikerült, sajnos nem a legjobb. Egy egyszerű nejlonról van szó, amely összeragasztható, de nem az igazi. Ebben a nejlonban található egy papír, amelyben még egy fólia van, és egy harmadikba van tekerve a dohány. Ugyan a gyári csomagolás nagyon jól zár, mégis kibontás után érdemes inkább dobozban tárolni, mert nagy a sansza, hogy kifolyik a melasz.

A dohány elég világos színű és nagyon össze van préselve. Az aprítottsága jó, elvétve akadnak benne nagyobb darabok, de ezek nem okoznak komoly gondot. Viszont egy-egy másik csomagnál előfordulhat, hogy néha túlaprított a dohány, de nem jellemző.  Kellemesen melaszos, nem száraz, de nem is úszik a nedvességben. Az illata már kibontáskor is jól érződik, kicsit ice-teás, kicsit gyümölcsös, mangós. Kissé talán töményre, édesre sikeredett. Az íze eltér az illatától, nem annyira teás, inkább itt a mangó dominál, viszont nem annyira édes, sőt inkább kesernyésebb. Beszíváskor érezhetjük a kesernyés ízt, kifújáskor pedig előkerül az édes utóíz.  Ez a keverék nyárra megfelel, mert nyáron a túl édes dohányok nem jó választás. Jól kivehető, erős íze van és a háttérben némi mellékíz is kivehető, valószínűleg azért, mert más dohányt használnak, mint a legtöbb márka. A füstje is szép, problémánk nem lehet vele.

5pipes-balaton-breeze

A dohány elég jól bírja, hagyományos kerámiában két kör szenet is rakhatunk rá, bár a második kör felénél már kezd elmenni az íze. Medium Phunnelben azonban bőven bírja a két kör szenet, Vortexben szintúgy. Mini Phunnelnél érdemes csak egy kör szenet feltenni, a második kör elején úgyis rögtön elmenne az íze.

Az 5pipes elég jó márka, de nem tartozik a felső kategóriás vonulatba. A buzz ’o métere 0,5% vagyis nem mosott dohány, de az erőssége nem vészes, tehát kezdők is nyugodtan kipróbálhatják.

Összességében elég különleges íze van, érdemes kipróbálni, annak ellenére, hogy furcsa keverék. Az interneten nemigen lehet róla találni semmit, még a gyártó honlapján sem, így valószínűleg nagyon új keverék lehet. Maga a teszt egy Nammor szívócsővel, egy Nargilem NP450-es pipával, cserélt tálcával, sima egyiptomi kerámiával és három darab fél CoCoBrico szénnel készült.

Share.

Leave A Reply