A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Célkeresztben: Jégszipka

9

Előző bejegyzésünkben nagyban körvonalaztuk ezt az új terméket, mely a vízipipa füst hűtésére szolgál. Most nézzük meg kicsit közelebbről is ezt a terméket. Egy furcsa, két végén szűkülő műanyag ‘elbénázott’ palacknak néz ki első ránézésre. Másodikra is szerintem. 🙂 Azonban ha a Nammor cég készítette, akkor csak elvárhatunk valamit ettől, még ha a külseje szokatlan is. Elvégre a Nammor szívócsövek jó minőségűek.

A képekről az látszik, hogy kifejezetten mosható szívócsövekhez készült. A szívófejet helyettesítheti. Lehet bele tenni szipkát, ha többen használnánk. A gyártó azt állítja, hogy ez egy speciális műanyagból készül, ami az orvosi műanyaghoz hasonlít. Mondjuk így legalább teljes mértékben mosható. Ami magát a hűtést biztosítja, egy zselé szerű anyag. Erről nem kaptunk túl sok információt. Gondolom a SheeCool-os lefagyasztható vízipipa üvegekhez hasonló anyagot tartalmaz.  Használata egyszerű, bárkinek menne. 🙂

A termék használata 4 lépésben:

  1. Vegyük ki a hűtőből, a fagyasztóból
  2. Helyezzük bele a szívócsövünkbe
  3. Vízipipázzunk egy jót
  4. Öblítsük át és tegyük vissza a hűtőegységbe


Az ötlet jó, a megvalósítás és hatásfok viszont mindaddig kérdés marad, amíg nem sikerül szereznem egy ilyen kiegészítőt. Ami gondot okozhat, az két dolog. A hagyományos, olcsóbb (nem mosható) szívócsövekhez nem tudom mennyire lehetne majd használni. Bár a szigetelő szalag mindent megoldhat. A másik fő probléma, hogy mint említve lett, külföldön kapható csak. Talán egyszer eljut hozzánk is.

Share.

9 hozzászólás

  1. jól müködhet,
    és eszembe is juttatott egy ötlet. Van otthon nekünk egy ilyen kis párnácska ami ugyan ezzel a zselés anyaggal van megtöltve, csak egy megfelelő átmérőjű aluminium csőre van szükségem (azér alu mer az jól vezeti a hőt) és rászerkeszteni a szivőcső végére a párnába burkolt alucsövet és voalaa kész is a hűtőberendezés 🙂

  2. A képen láttam a szipkát, de ez a kiegészítő nem opcionálissá, hanem nélkülözhetetlenné teszi a használatát.(még egyedüli használatnál is) A csőbe dugott szipka pedig leszűkíti a cső belső átmérőjét… elő is áll a kompromisszum: egy leheletnyivel nehezebb szívás, a hidegebb füstért.
    Ez így tökéletesen elfogadható ár(pláne nyáron):D

    De jó lenne élesben kipróbálni:D

Leave A Reply