A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher – Citrom és menta dohányteszt

6

Az Al-Fakher egy prémium kategóriás vízipipa dohány, termékeit 2012 januárjától kereshetjük a boltok polcaink. Nagykereskedelmi tételben a Pannon Tobbaco-nál juthatunk hozzá, de forgalmaznak kiskereskedelmi mennyiségben is. Az ára 1300-1500 Ft. körül mozog, ez attól is függ, hogy sima, vagy Golden Al-Fakher dohányt akartok venni. Ebben a cikkben a sima, Al Fakher Lemon with Mint ízről lesz szó.

A csomagolása ideális, sárga dobozán egy külső nejlonfólia található, belül pedig egy igen erős, vastag, jól záródó tasak található. Ezek annyira jól zárnak, hogy bontatlanul a dohány illatát szinte nem is érezhetjük ki.

Maga a dohány kellően melaszos és jól aprított. Előfordulhatnak nagyobb ágak, de nem ez a jellemző. Illata nem a megszokott édeskés lime, inkább a kissé száraz citromra emlékeztet, halvány mentás beütéssel. Íze azonban ellensúlyozza az illatát. A menta kellemes és hűsítő benne, de nem dominál. A citrom megfelelően kesernyés, tényleg olyan érzetünk támad, mintha citromot ennénk, így nem kifejezetten való az édesszájúaknak . Füstje az Al-Fakher-től megszokottan bő és tömör.

Maga a teszt egy Nargilem NP450-es pipával, HookahPro Long Classic mosható szívócsővel és CoCoBrico szénnel készült.

Lazán tömve egy CoCoBrico-val kb. egy órán keresztül tart, de ez kitolható másfél órára is egy sima egyiptomi kerámiában, vagy egy Mini Phunnelben, két egész CoCoBrico szénnel, de akár két óra hosszat is bír Tangiers Phunnelben, vagy Sahlar Medium Phunnelben, végig erős, egyenletes ízt adva.

Összességében mindenkinek ajánlanám, végre egy olyan dohány, amely azt az ízt adja, ami a csomagoláson fel van tüntetve. Nikotintartalma csak 0,05% és a pipa sokáig kitart. Ami pedig szintén fontos, hogy maga a dohány friss, ami szintén rásegít az egyenletes és kitartó ízhez.

Képeket a videóban találsz a dohányról:

További videós tesztek a Videó bázison!

Share.

6 hozzászólás

  1. A videó nagyon jó lett!

    Ellenben a véleményem a dohányról eléggé negatív , mert szerintem szívhatatlan! végig kaparta a torkom alig ment le pár szívás és abbahagytam.Nem a szultáncenterben vettem!

    Friss a dohány, vortex kerámia, 2 coco coal szén, páncél alufólia mégis élvezhetetlen. A Nakhla Mix: Ice Lemon Mint 3 szén mellett is mennyei volt!!!!!

Leave A Reply