A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher Szőlő és menta (szőlő mentával)

0

Az Al-Fakher ma már hazánkban is sok helyen kapható. Ha esetleg valahol nem találjuk, akkor a boltossal megrendeltethetjük a Pannon Tobacco-tól. Sajnos a törvények miatt csak 50g-os kiszerelésben juthatunk hozzá itthon. Az ára 1400-1600 Ft körül mozog attól függően, hogy az egyszerű Al-Fakhert vagy a prémiumkategóriás Golden Al-Fakhert választjuk.

Szőlős-mentás dohányuk nagyon melaszos, szinte tocsog. Aprítottsága is jó, nem túl kicsi és nem túl nagy. Mint mindenhol, itt is előfordulnak elvétve nagyobb ágdarabok, de nem ez jellemző. Illatában a szőlő dominál, annak ellenére, hogy a menta elvileg markánsabb. Itt inkább kiegészítésként van jelen, kellemes párosítást alkotnak. Íze kellemesen hűsítő, hasonló, mint az illata, csak még szőlősebb. A menta itt is frissítésre szolgál, valamint gyengíti a tömény, édes szőlős ízt, így ideálissá válik. Ennek ellenére mindkét íz tökéletesen kiérezhető és erős, mely csak másfél-két óra után kezd elmenni. A füstje szép, tömör felhőket fújhatunk belőle. Az Al Fakher szőlő & menta mosott, mint minden más AF dohány, így 0,05%-os a nikotin tartalma csak és a buzz’o métere is nagyon gyenge.

A dohány Mini Phunnelben 1-1,5 órát, Vortexben 2 – 2,5 órát, közepes vagy nagyobb sima egyiptomi kerámiában akár 2 órát, Medium Phunnelben akár 2,5-3 órát is bőven kibír több kör szénnel.

Mindent összevetve az elegy és az arány tökéletes, minden kerámiába jól tömhető. Nyáron is nagyon ajánlott, hiszen a domináns szőlő mellett a menta frissít. Kis extraként akár mentalevelet is rakhatunk a tartályba. Igen jó dohány, mindenkinek ajánlom, kipróbálás után ti is megszeretitek majd.

A teszt maga egy Sahlar Mini Phunnel kerámia, egy Nargilem NP 450 vízipipa és egy mosható Nammor szívócső használatával készült.

Videón a teszt megtekinthető:

Share.

Leave A Reply