A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan – Eper

0

Sziasztok! Ma egy közkedvelt ízt fogok nektek bemutatni, mégpedig az Al-sultan márka epres dohányát. Sokaknak ismert már ez az íz, de biztos vagyok benne, hogy még jó páran nem próbáltátok. Nos, a tesztalanyunk egy 2011. májusi doboz, szóval igen friss a dohány. Ebben a tikkasztó hőségben a ma esti tesztet csak jéggel tudom elképzelni, úgyhogy most a tartályba ez is került.

Al-sultan eper dohány

A külsővel kapcsolatban nem írnék sokat, ugyanis ez is a szokásos Al-sultan csomagolás a megszokott piros színű melasszal ellátott dohány. Illatáról annyit mondanék, hogy elég erős, kicsit a vegyes gyümölcsös dohányra emlékeztet, szóval más gyümölcs illatát is érzem, de főként az eper dominál. Aprítottsága és nedvessége szintén tipikus Al-sultan, közepesen aprított és nedves, nem úszik a melaszban.

A teszt körülményei:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz + jégkockák)
  • Hookah Pro Classic Long mosható szívócső
  • Genie Mini Vortex kerámia (4 réteg háztartási alufóliával)
  • 2-3 fél Cocobrico szén

Al-sultan eper

A mai napi kánikula után még most estese a legkellemesebb az izzó szén mellett ülni, úgyhogy a ventilátort kénytelen voltam bekapcsolni, és a hideg füst is kárpótolt ezért. A szenek izzanak, a jég már kezd olvadni, úgyhogy ne is habozzunk, lássuk a tesztet:

Íz: miután felraktam a 3 szenet, még eltakarítottam a gáztűzhely környékét, addig szépen átjárta a hő a dohányt. Talán már a második szívásra jó füstöt kaptam, amivel jött az íz is. Nos, én ezt először cukorkásnak éreztem, egy epres cukornak. Nekem kicsit gyenge, de mégis nagyon jó íze van. Kellemes, lágy, a Nakhla és az Al Masah dohányoknál jobb. Sőt, volt alkalmam még régebben Al-Fakher epret is kóstolni, ami akkor nekem igazán jött be. Ez lehet azért is, mert rossz volt a csomag, vagy a tömés, de nem nyerte el a tetszésemet. Szóval az Al-Sultan epret én az Al-Fakher elé helyezem. Az íz fél óra elteltével még mindig ugyanolyan, mint az elején, nem gyengült. A harmadik Cocobrico szenet időnként levettem, mert már túl tömény volt. Miután már kezdett fogyni a szén visszahelyeztem a harmadikat és ~75 perc után tettem le a pipát, amikor már gyengének éreztem a dohány ízét és a szenek is elfogytak.

Füst: nem lehet panasz, közepes mennyiségű. Olyan hatalmas felhőket nem lehet vele alkotni, de véleményem szerint a dohány ízéhez igazodva megfelelő a mennyisége. Elég hamar beindult, és csak lassan csökkent a mennyisége. A 3. szén időnkénti levételét is a füst zavaró mennyisége indokolta.

Most ebben a rekkenő hőségben nagyon jó jégkockát vagy nagyon hideg vizet önteni a tartályba, de ez a mostani hőmérsékleti körülmények miatt minden dohányhoz indokolt. Ez az a dohány, amihez sokan tesznek tejet a tartályba, mert ettől egy krémes, joghurtos ízt érnek el. Ezt csak abban az esetben ajánlom, hogyha a füstölés után azonnal kitudjátok takarítani a vízipipátokat, ugyanis – főleg ilyen melegben – nagyon hamar kellemetlen szagokat hagyhat maga után, amit nehéz lesz eltávolítani.

James (vizipipaforum.com)

Share.

Leave A Reply