A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

14 napos lesz a garancia

0

Az Európa Parlament döntése értelmében az eddigi nyolc helyett tizennégy nap áll rendelkezésre az internetes vásárlóknak, hogy a termék kézhezvételét követően meggondolják magukat és elálljanak a vásárlástól – írja a Világgazdaság. A döntés minden tagállam számára kötelező, így nekünk, magyaroknak is.

Webáruház

Ez alapján az eddigi kötelező 8 napos garanciális visszafizetési idő helyett, immáron 14 munka fog rendelkezésünkre állni, hogy a nem megfelelően működő, sérült vízipipánkat vagy kiegészítőnket visszaküldjük a webáruháznak, mely köteles visszatéríteni a termék költségét. Jelenleg ez a törvénymódosítás még csak tervezet, pontos életbe lépési dátum még nincs. Várhatóan őszre, a karácsonyi vásárlási időszakra fogják érvénybe léptetni. Addig is marad a kötelező 8 napos, ami igazából minimum 8 napos a kormányrendelet értelmében, de ennél bármelyik webáruház tulajdonos hosszabb ideig adhat visszafizetési garanciát.

A vízipipa termékeket megnézve ez a garancia a következőket érintik biztosan:

  • Kiegészítők, pótalkatrészek: kerámia, szívócső, csipesz, hőtartó sapka,  szén hordozó
  • Test: vízipipa test, tálca, tartály, tisztító kefe, tömítések

Amikre biztosan nem él:

  • Megbontott: vízipipa ásvány, melasz, ízesítő, szén, alufólia-páncélfólia
  • Használt: eldobható szívócső,  szipka

Természetesen csak abban az esetben érvényesíthető a visszafizetési garancia, ha az adott terméken nem okoztunk sérülést, azt eredeti állapotában tudjuk visszajuttatni a webshop tulajdonos részére. Ez a 14 napos határidő (ami jelenleg még csak 8) a vízipipa webáruházakra vonatkozik, a személyes vásárlásra más rendelet vonatkozik.

Share.

Leave A Reply