A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dohány frissen tartása

3

Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy időnként kicsit sok dohányt vett és volt amelyik a hagyományos nejlonos, fóliás csomagolásban kiszáradt. Igaz, hogy ha kiszárad akkor glicerinnel lehet frissíteni, viszont az íze nem lesz pont ugyan az. Gyakori, hogy a dohányt kis ételeknek szánt frissen tartó műanyag dobozokban tartják, melyek nagyon jók általánosságban. Azonban van, hogy kevés dobozunk van és több féle dohányunk. Esetleg kifogyott az egyik dobozból az egyik íz és egy másik ízt szeretnénk beletenni. A dohányok illata beleivódik erősen a melasz miatt a dobozok falába. Kimosni szinte lehetetlen az illatokat. Emiatt minden íznek külön doboz kéne. Azonban ezt meg lehet oldani!

Ami a dobozok falába az illatot nagyon beviszi az a melasz, a nedv. Ha ezt távol tudjuk tartani a doboz falától, akkor kis szellőztetéssel már is minimalizálhatjuk az előző íz illatát. Miként? Olvass tovább!

Jelen példában az Al Waha kólás 250g-os, tegezes, műanyag dobozos esetén mutatom be. Az Al Waha egyik talán legnedvesebb íze a kólás és a sima fólia nem igazán tudja bent tartani a nedveket. Ezt tetézi, hogy a záró fedél sem képes a melasz fogjul ejtésére.

  • Első lépésben vásároljuk meg a dohányt vagy elő a szekrényünkből és egy légmentesen lezárható zacskót. (Ez a zacskó 100Ft-os boltokban beszerezhető, légmentesen lezárható-visszazárható nejlon zacskó.)
  • Következő lépésben a fóliából vegyük ki a dohányt és tegyük át a légmentesen záró nejlonba. Figyeljünk arra, hogy a lehető legkisebb legyen a veszteség.
  • Mikor megvagyunk ezzel, az ujjunkkal a nedvet, melaszt is.
  • Mossuk ki a tégelyt, műanyag dobozt alaposan. Várjuk meg míg megszárad vagy töröljük szárazra.
  • Tegyük vissza bele a légmentesen lezárt nejlonba lévő dohányt.

Így a dohány megőrzi a nedvességét, frissességét. Az illata át fog érződni elég erősen a nejlonon, viszont a nedv nem folyik ki. Így, hogy a doboz falához nem ér a nedv és nem marad az illat örökre a dobozban.

Összegzés:

  • Időigény: Csekély (5 perc)
  • Bonyolultság: Semmiség, bárki meg tudja
  • Eszközigény: Csak a nejlon és a dohány doboza szükséges
  • Hasznos-e?: Teljes mértékben, tovább marad nedves és friss a vízipipa dohány
Share.

3 hozzászólás

Leave A Reply