A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Egy nap, egy dohány, 2 teszt

5

A tegnapi nap folyamán volt némi kis humoros történés. Mostanában eléggé kerülitek a fórumot, majd szépen változtatunk ezen. Ami humoros volt, hogy ezt a csendet 2 dohányteszt törte meg. Mindkettő célpontja a menta volt, még ha nem is teljesen, ráadásul ugyan azzal a márkával. Lássuk ezek:

Kormi által készített, natúr menta teszt:

Menta:
Nálam mindig is a Nakhla menta volt egy olyasfajta etalon dohány, mely mindig megállta a helyét ha mixelni, ha csak magában kellett szívnom.Múlt héten akartam venni a következő adagot, mikor is szemem elkalandozott az álatalam méltatott,sőt egyenesen imádott PM dohányok felé. Hát gondoltam kipróbáljuk ezt is itthon a csomagolást kibontva nem Nakhlás illat tárult elém, hanem egy egészen másfajta, leginkább a borsmentás orb*tra hajazó. Fantasztikus, karakteres,szinte csípi az ember szemét a finom mentaillat.Megtömtem kerámiám, majd pár szívás után már jött is, amire vártam! egyszóval: NYAMI!

Márka és íz: Prince Molasses, menta
Dohány mérete, állaga: nagyjából apró,itt-ott nagyobb darabok előfordulnak,a PM-es nedvességtől eltérő,picit száraz.
Pipa típusa: 47cm-es egyiptomi
Időtartam: kb. 1-1,2 óra
Kerámia: egyiptomi
Fólia/konzol: 2 réteg alu, gyűrűvel
Szén/mennyiség: 40 mm-es Three King
Füst:Gyorsan indult,s végig egyenletsen bő maradt, hatalmas felhők
Illat/íz: Igazán remek,friss borsmentás,már a csomagoláson keresztül is
Értékelés: 7/10
Doboz: minden egyes káros anyag-érték feltüntetve,illetve a külső fólián a hazai beszállító által felragasztott címkén a dohány összetétele.
Vigyázni kell vele, az ember nagyon könnyen beszédülhet tőle…

Mellé fogyasztani ajánlanám a Pickwick borsmentás-narancsos teakeverékét.

Shisha-san által publikált Kókuszos-Menta teszt:

Ma sikerült kipróbálni az új szerzeményt, és nem kellett csalódni benne! A csomagolás a szokásos (számomra) baromi unszimpatikus Prince (minek kellett az az öltönyös pacák a dobozra, ezt mondja el nekem valaki), viszont több réteg védi a dohányt. Illat nem túl erős, inkább menta, mint kókusz. A dohány kinézetre nekem roppant fura volt: egyáltalán nem darabos (Nakhla) vagy pépes (Al Fakher), hanem 1-2 centis csíkokban jön szét a dohánytömb, a tömés is úgy nézett ki, mintha papírfecniket raktam volna a kerámiába. Viszont a nedvességgel nem volt gond.

Izzítás után először a mentaíz érkezik, diszkréten, de érezhetően, majd 2-3 perc után megindul a kókusz is. Leginkább a csokimentához hasonlít (bár azt eddig csak külön-külön kóstoltam), a 2 íz nagyon harmonikusan kiegészíti egymást. Nem az a mellbevágó Al Fakher tömény íz, de jellegzetes, jól kivehető, és nagyon jól eltalálták a mixet is. A füst végig egyenletesen bő, fehér volt. Mindezt nyújtotta a dohány, kicsivel több mint egy órán keresztül.

Ajánlom főleg azoknak, akik a kókuszt önmagában túl “semmilyennek” érzik.

Márka és íz: Prince Molasses, kókusz-menta
Dohány mérete, állaga: hosszú csíkok, közepesen nedves
Pipa típusa: 55 cm-es egyiptomi
Időtartam: 1 óra
Kerámia: egyiptomi
Fólia/konzol: 1 réteg fólia, alugyűrűvel, hőtartó sipka
Szén/mennyiség: 40 mm-es Three Kings, 1 db.
Füst: bő, selymes füst a végéig
Illat: inkább menta mint kókusz, nem túl erős
íz: karakteres íz a végéig
Értékelés: 7/10

A PrinceMolasses ismét bizonyította, hogy ‘viszonylag’ kedvező árával és magas minőségével talán a legjobb ár/minőség arányú dohány hazánkban.

Share.

5 hozzászólás

Leave A Reply