A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

El Nefes – Görögdinnye, dohányteszt

1

Az El Nefes az első magyarországi tulajdonú vízipipa dohány márka. Információim alapján a márka magyar, csak a gyártás külföldön történik, kicsit északabbra tőlünk. Egyelőre csak Magyarországon forgalmazzák, viszont ha minden jól megy Európa más országaiba is elfog jutni és reméljük, hogy ott is nagy sikert arat!

El Nefes - GörögdinnyeA dohány nagyon alaposan bevan csomagolva. A dobozt kibontva a dohány átlátszó műanyag tasakban van, mely gondosan levan hegesztve. A tasak kibontása után kivesszük a dohányt, amely még egy ugyanilyen tasakban van, miután ezt is felbontjuk észrevesszük, hogy egy harmadik csomagolása is van, ez már egy vékony műanyag fólia. A doboz szépségét is figyelembe véve elégedettek lehetünk a csomagolásával. Szóval, ha ezt is kellene értékelni, akkor megkapná a maximális 10 pontot! 🙂

El Nefes vízipipa dohány aprítottságaMiután kihámoztuk a páncéljából, egy nagyon nedves, nagyon jól aprított dohányt találunk, amit a képen is láthattok. Talán többen is észrevették, hogy 50 grammos kiszereléshez képest kevés dohányt találunk. Természetesen nincs semmi gond, sőt több doboznak is több mint 50 g a súlya. Ennek a nagyon sok melasz az oka, az tölti ki az 50 grammot. Aprítottságának köszönhetően nagyon jó és könnyű vele tömni. Nem kell a nagyobb darabokkal szórakozni, elég szépen meglehet vele tömni a phunnelt. Ezért aprítottságát és nedvességét 9/10-re értékelem.

El Nefes dohány a hasonló márkájú phunnel kerámiábanIllat: A tesztalanyunk egy görögdinnyés dohány. Nagyon friss, 2011 márciusában jött ki a gyárból. Kibontás után érezzük a görögdinnye illatát. Ez az illat kicsit édeskés, cukorkás, viszont jól felismerhető a gyümölcs illata, elnyerte a tetszésemet. 8/10

Tesztkörülmények:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (a tartályban sima csapvíz)
  • mosható szívócső
  • El Nefes mini phunnel kerámia
  • 4 réteg konyhai alufólia
  • 3 fél Cocobrico szén (A teszt zárt térben volt így hőtartó sapkára nem volt szükség.)

Füst: A harmadik szén felhelyezése után már néhány szívás után bő füstöt kaptam. A pipázás időtartama 60-70 perc között volt (1 kör szén) és végig biztosított volt a hatalmas mennyiségű füst. A harmadik szenet néha le is kellett vennem. Elég nedves dohány, és bírja a hőt. Véleményem szerint 10 gramm dohány El Nefes mini phunnelből körülbelül másfél óráig biztosítana nekünk megfelelő mennyiségű füstöt. 8/10-re értékelem.

Íz: Nos, az ízétől nem voltam teljesen elragadtatva. Nagy kedvenceim a dinnyés dohányok és már elég sok márkát kipróbáltam. Az illatához hasonlóan édeskés, cukorkás íze volt. Nem volt túl erőteljes, de mindenképpen érezhető a görögdinnye íz. Ennek ellenére még mindig az egyik legjobb dinnyés dohánynak tartom. A Nakhla Mizo-t nem körözi le, de szerintem az Al Masah görögdinnyéjét ízében mindenképpen. 7/10-re értékelem.

Buzz: Nikotin tartalma 0,5 % mint a vízipipadohányok nagy részének. Én nem vettem rajta észre, nem egy erős dohány, de ezt korábban is mondtam, hogy ez egyéntől függ. 🙂

Összegezve: Nagyon jó, prémium kategóriás dohány. Jelenleg 10 ízben kapható, de nyárra jönnek az új ízek és a 200 grammos kiszerelés is. Ajánlom mindenkinek, hogy a többi ízt is próbálja ki, mert megéri. Mivel nem ez a legjobb ízük, ezért erre egy erős 7/10-et adok.

Bő füstöt mindenkinek! 🙂 James (vizipipaforum.com)

Share.

1 hozzászólás

Leave A Reply